• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Αποτοξίνωση πριν τις γιορτές

Αποτοξίνωση πριν τις γιορτές !!!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να αντισταθούν στα λαχταριστά γλυκά που υπάρχουν στα σπίτια μας καθώς και στο παραδοσιακό τραπέζι που απαρτίζεται από μενού υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη, κορεσμένο λίπος, νάτριο και κατά συνέπεια πολλές θερμίδες.

Οι γιορτές είναι η περίοδος που ο κάθε άνθρωπος περιμένει να χαλαρώσει, να διασκεδάσει, να βρεθεί με αγαπημένα του πρόσωπα και να ευχαριστηθεί το φαγητό του που ίσως τελικά αποτελεί και την μοναδική του πια απόλαυση, χωρίς ενοχές. Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να προηγηθεί μια καλή αποτοξίνωση πριν τις γιορτές ώστε ο οργανισμός μας να μην επιβαρυνθεί τόσο από τις μελλοντικές …ατασθαλίες και να μην προστεθούν αρκετά επιπλέον κιλά στο σώμα μας που ξέρετε πολύ καλά πως δύσκολα τα αποχωριζόμαστε!!!

Η αποτοξίνωση βοηθά στην απομάκρυνση του περιττού λίπους και των τοξινών από τον οργανισμό και συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού βοηθώντας έτσι στην ανανέωση των κυττάρων, στην νεανική και λαμπερή όψη του δέρματος και φυσικά στην γενικότερη βελτίωση της υγείας μας.

Πως θα επιτευχθεί όμως η αποτοξίνωση;

Με μια πιο ισορροπημένη διατροφή από την οποία δεν θα αποκλείσουμε ομάδες τροφών όμως θα μειώσουμε τις ποσότητες ενώ θα αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και θα προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας βότανα με την μορφή των αφεψημάτων για μια φυσική αποτοξίνωση.

Το πράσινο τσάι είναι πασίγνωστο για τον σημαντικό του ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού μιας και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και πιο συγκεκριμένα σε κατεχίνες ( αντιοξειδωτικές ουσίες ), ενώ περιέχει ακόμη καροτενοειδή, βιταμίνη C και τοκοφερόλη. Μπορείτε να πίνετε τουλάχιστον 2 κούπες τσαγιού πράσινο τσάι την ημέρα.

Η λουίζα είναι ένα ακόμη βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού με άρωμα λεμονιού και ευχάριστη γεύση. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας μιας και έχει έντονες διουρητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ρυθμίζει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό. Προσθέστε σε μια κούπα νερό 3 κουταλιές λουίζα και πιείτε μια κούπα αφεψήματος μέρα παρά μέρα.

Τέλος στον καθαρισμό του οργανισμού βοηθά πολύ και το ταραξάκο που μειώνει την χοληστερίνη και το αφέψημα από τα άνθη του και τα φύλλα του χρησιμοποιείται κατά της παχυσαρκίας. Βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών μιας και αποτελεί ένα καλό διουρητικό και τονώνει τον οργανισμό. Μια κούπα την ημέρα είναι αρκετή.

Ξεκινήστε λοιπόν αμέσως και υποδεχθείτε τις γιορτές ανανεωμένες, γεμάτες ενέργεια, πιο ανάλαφρες και γεμάτες από αισιοδοξία και ευτυχία και όχι από…τοξίνες!!!





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΟΜΟΡΦΙΑ
  • 9.365 επισκέπτες !