• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Αποτρίχωση για μια νύφη στην…τρίχα!

Τα νυφικά σε διάφορα σχέδια και μήκη επιβάλουν την τέλεια αποτρίχωση, για να μην αναφερθούμε στην … νύχτα γάμου όπου η παρουσία της ανεπιθύμητης τριχοφυίας θα έδιωχνε κάθε αίσθηση ρομαντισμού.
Ενημερωθείτε λοιπόν για τις μεθόδους αποτρίχωσης και επιλέξτε εκείνη που σας ταιριάζει, έτσι ώστε να είστε μια νύφη… στην τρίχα!.

 

ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΟΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Είναι μια εύκολη και καθόλου επώδυνη μέθοδος, με την χρήση χημικών ουσιών που αφαιρούν την τρίχα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ χάρη στους μαλακτικούς και ενυδατικούς παράγοντες που έχουν αφήνουν το δέρμα λείο και απαλό. Απλώνονται πάντα σε στεγνό δέρμα με ειδική σπάτουλα η με το χέρι, τα αφήνουμε να δράσουν σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία, και σκουπίζουμε με βρεγμένη πετσέτα. Η αποτρίχωση διαρκεί 3-4 μέρες, μπορεί να εφαρμοστεί σε πόδια, μασχάλες, μπικίνι, χέρια. Καλό θα ήταν τα μέρη που έγινε αποτρίχωση να μην εκτεθούν στον ήλιο για 24 ώρες ώστε να αποφύγετε πιθανό ερεθισμό.

ΚΕΡΙ-ΧΑΛΑΟΥΑ

Δύο δραστικές μέθοδοι αποτρίχωσης, που το αποτέλεσμά τους διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες. Η τρίχα αφαιρείται από την ρίζα. Με το κερί οι τρίχες όταν ξαναβγαίνουν είναι πιο αραιές και αδύναμες ενώ πιο μαλακές με την χαλάουα. Για να έχουν επιτυχία θα πρέπει οι τρίχα να έχει μήκος τουλάχιστον 3 χιλιοστά. Η χαλάουα είναι ιδανική για τις ευαίσθητες περιοχές όπως οι μασχάλες και το μπικίνι αλλά αρκετά επώδυνη. Τα υπολείμματά της φεύγουν με αρκετό νερό ενώ εκείνα του κεριού με ένα παιδικό λαδάκι. Κατόπιν είναι απαραίτητη η επάλειψη της περιοχής που αποτριχώθηκε με μια κρέμα καταπραϋντική για την αποφυγή κάθε ερεθισμού. Αν δεν έχετε ξανακάνει κάποια από αυτές τις μεθόδους καλύτερα να απευθυνθείτε για αρχή σε κάποιον ειδικό ώστε να μάθετε την τεχνική.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Απλή στην χρήση, σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες της γυναικείας επιδερμίδας και με αποτέλεσμα που διαρκεί ίσως και 1 μήνα. Αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα, ακόμη και αν το μήκος της δεν ξεπερνά το 1 χιλιοστό. Στην αρχή είναι επώδυνη όμως με το πέρασμα του χρόνου την συνηθίζετε. Προσοχή! δεν είναι κατάλληλη μέθοδος για αποτρίχωση προσώπου.

LASER

Εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα καθώς χτυπά το πρόβλημα στην ρίζα, καταστρέφοντας τον θύλακα της τρίχας. Μια μέθοδος τελείως ανώδυνη για εσάς, ίσως λίγο επώδυνη για το πορτοφόλι σας . Τι να κάνουμε όμως η ομορφιά θέλει θυσίες και πάντα σε τέτοιες μεθόδους να αφηνόμαστε στα χέρια των ειδικών.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ

Πρόκειται για σταδιακή αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, καταστρέφοντας με την διοχέτευση ηλεκτρικού χαμηλής τάσης ρεύματος τον θύλακα της τρίχας. Η διάρκεια της θεραπείας κρατά το λιγότερο 5 εβδομάδες ανάλογα με το πρόβλημα. αν λοιπόν σας ενδιαφέρει βιαστείτε να κλείσετε ραντεβού…

ΞΥΡΑΦΑΚΙ

Απλή, οικονομική, γρήγορη και κλασική μέθοδος αποτρίχωσης. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν κρατά περισσότερο από μια μέρα την στιγμή που κόβει την τρίχα που προεξέχει από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ οι τρίχες που θα ξαναβγούν θα είναι πιο σκληρές. Υπάρχουν στην αγορά ξυραφάκια σχεδιασμένα ειδικά για γυναίκες όπως και αφροί ξυρίσματος πλούσιοι σε ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά. Προσέξτε μην κοπείτε και φυσικά μην δοκιμάσετε αυτόν τον τρόπο για αποτρίχωση προσώπου, γιατί τότε θα είναι πιο πιθανό τα νυφικό να κάνει φτερά και την θέση του να πάρει άλλο ένα γαμπριάτικο κουστούμι μιας και οι η τριχοφυία θα …φουντώσει.

Τέλος οι γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα τριχοφυίας, μπορούν να αντιμετωπίσουν το αντιαισθητικό χνούδι από το άνω χείλος, το πηγούνι, τους κροτάφους και τα χέρια ή ακόμη και ανάμεσα στο στήθος, με μια αποχρωστική κρέμα , όπου χωρίς κόπο και πόνο, λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή της οι τρίχες θα έχουν πάρει ένα ξανθό χρώμα και θα έχουν γίνει σχεδόν αόρατες.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΟΜΟΡΦΙΑ
  • 12.071 επισκέπτες !