• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γάμος σε μικρή ηλικία

Γάμος σε μικρή ηλικία

Photo Credit: askmen.com

 
Γάμος σε μικρή ηλικία. Νομίζετε ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σας, όμως είστε τόσο νέοι που αισθάνεστε την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια σας και σας κατακυριεύει το άγχος κάθε φορά που σκέφτεστε πως σε λίγο καιρό παντρεύεστε;
 
Στέκεστε μπροστά σε έναν δρόμο και δεν ξέρετε αν ο γάμος θα είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει να τον διαβείτε και θα σας οδηγήσει στην απόλυτη ευτυχία; Λυπάμαι μα κανείς δεν μπορεί να δώσει σε αυτό μια ξεκάθαρη απάντηση. Ένα όμως είναι το σίγουρο…..αν παρά το νεαρό της ηλικίας σας αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε σαν ώριμοι άνθρωποι που τους χαρακτηρίζει η λογική και έχετε λάβει σοβαρά το μεγάλο βήμα που σκέφτεστε να κάνετε μαζί με τα επακόλουθα που θα έχει, τότε η ηλικία δεν έχει σημασία. Η αγάπη δεν υπακούει σε αριθμούς και η δίψα για ευτυχία δεν υποκλίνεται σε κανόνες. Δεν σας κρύβω βέβαια πως σίγουρα θα ήταν υπέρ σας να είχατε τελειώσει με τις σπουδές σας ή ακόμη οι άντρες να είχατε εκτελέσει την στρατιωτική σας θητεία ώστε να μπορούσατε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά στο νέο σας ξεκίνημα και φυσικά η απόφασή σας να είναι κοινή και να μην έχει γεννηθεί κάτω από συναισθηματική πίεση από την μία ή την άλλη πλευρά.
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και τα έντονα συναισθήματα χαράς, θα έρχονται στιγμές που θα σκέφτεστε την ελευθερία σας, τα ξενύχτια με τους φίλους σας, την ανέμελη ζωή σας που τα σοβαρά προβλήματα τα επωμίζονταν οι γονείς σας οι οποίοι σας προστάτευαν και σας άφηναν έξω από αυτά και να νιώσετε ξαφνικά πως βρίσκεστε στο χείλος του γκρεμού ζητώντας απεγνωσμένα ένα χέρι να σας τραβήξει. Ίσως όμως τελικά τα πράγματα να μην είναι τόσο τραγικά. Σε έναν γάμο δεν υπάρχει τυπωμένη η συνταγή ευτυχίας που να μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί πως αν σβήσετε μερικά κεράκια γεννεθλίων ακόμη τότε τα πάντα θα είναι τέλεια. Αν συνέβαινε αυτό να είστε σίγουροι πως θα υπήρχε νόμος που θα υποχρέωνε τα ζευγάρια να παντρευτούν σε συγκεκριμένη ηλικία.
 
Αφήστε λοιπόν το άγχος και αφοσιωθείτε στον γάμο σας. Κάντε μια λίστα με το τι θα πρέπει να κάνετε ώστε να τον οργανώσετε εύκολα και σωστά. Ζητήστε την βοήθεια των κοντινών σας ανθρώπων και των καλύτερών σας φίλων και αναθέστε τους αρμοδιότητες έτσι ώστε εσείς να είστε και πιο ξεκούραστοι αλλά και για να σηκώνετε λιγότερο βάρος . Συζητήστε με άτομα στα οποία έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη, πάρτε ιδέες και κάντε αυτό που προστάζει η καρδιά σας. Και να ξέρετε πως όταν υπάρχει αγάπη, πίστη, εμπιστοσύνη, ωριμότητα και αντοχές, τότε όλα μπορούν να γίνουν πιο ιδανικά και ο γάμος σας να εκπλήξει θετικά και να αποδείξει στους καλεσμένους σας μα πάνω απ” όλα στον εαυτό σας πως για ότι αγαπάμε πρέπει να ρισκάρουμε, να αγωνιζόμαστε και να τολμάμε ώστε να είναι για πάντα κοντά μας με το γαμόγελο της ευτυχίας να καθρεφτίζεται στα μάτια του.




Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΧΕΣΕΙΣ
  • 10.922 επισκέπτες !