• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στην Εύβοια

Γαμήλιο ταξίδι στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη, που προσφέρει μια εναλλαγή τοπίων και μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Η Εύβοια είναι προικισμένη με απρόσμενες ομορφιές και πάντα μπορεί να ικανοποιήσει όλους όσους την επισκέπτονται μιας και διαθέτει τον συνδυασμό βουνό – θάλασσα, αρχαιολογικούς χώρους και παραθαλάσσια θέρετρα και γενικότερα όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να αισθανθεί υπέροχα και να … γεμίσει τις μπαταρίες του μέσα σε ένα τοπίο που ακόμη και ο Ποσειδώνας ζήλεψε ( σύμφωνα με την μυθολογία ) και την επέλεξε για να χτίσει στο βυθό της το παλάτι του.

Ελάτε τώρα να κάνουμε τον γύρο της Εύβοιας για να δείτε συνοπτικά το τι θα συναντήσετε αν την επιλέξετε για το γαμήλιο ταξίδι σας. Και ξεκινάμε από την πρωτεύουσα του νησιού την γνωστή σε όλους Χαλκίδα, μια πόλη γεμάτη ζωντάνια. Αξίζει να δείτε τη γειτονιά γνωστή με το όνομα Κάστρο, όπου θα συναντήσετε παλιά σπίτια με ορατά τα κατάλοιπα από την Τουρκοκρατία και το τζαμί. Θα δείτε την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο με εξαίρετα γλυπτά και ευρήματα. Στην κεντρική προκυμαία θα συναντήσετε εστιατόρια και καφέ και θα απολαύσετε φρέσκους ψαρομεζέδες με θέα την Στερεά Ελλάδα. Μην παραλείψετε να σταθείτε στην παλιά γέφυρα στον πορθμό του Ευρίπου όπου θα εντυπωσιαστείτε από ένα παράξενο φαινόμενο. Τα νερά κάθε 6 ώρες αλλάζουν φορά ενώ κατά την στιγμή της εναλλαγής φαίνονται να είναι στάσιμα.

Η Ερέτρια θα είναι ο επόμενος σταθμός. Μια πόλη χτισμένη πάνω στα ερείπια της παλιάς πόλης που αποτελεί ένα παραλιακό θέρετρο με βαριά ιστορία. Η Κάρυστος  στο νοτιότερο άκρο του νησιού, μια όμορφη κωμόπολη με το Καστέλο Ρόσο, ένα επιβλητικό μεσαιωνικό φρούριο. Στο μέσο της ανατολικής ακτής της Ευβοίας θα συναντήσετε την Κύμη ανάμεσα σε περιβόλια και πολύ πράσινο. Θα περάσετε από το Λαογραφικό της μουσείο, την μοναδική Ιερά μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου και τη Μονή Σωτήρα.  Στην ψηλότερη κορυφή της Ευβοίας, στην Δίρφη, θα γνωρίσετε ένα πανέμορφο χωριό την Στενή, με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και πανοραμική θέα. Πιο κάτω το Προκόπι με την φανταστική εκκλησία του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στην οποία φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Ένα χωριό που είναι πάντα γεμάτο από πιστούς που έρχονται να προσκηνήσουν και έπειτα να απολαύσουν το γεύμα τους στα ταβερνάκια ή τον καφέ τους σε όμορφες καφετέριες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Και μετά από μια διαδρομή βουτηγμένη στο πράσινο με έναν αέρα καθαρό γεμάτο από αρώματα της φύσης, κάνετε στάση στην Λίμνη, ένα ήσυχο ψαροχώρι με παραδοσιακά λευκά σπιτάκια και αρχοντικά και μια προκυμαία με ουζερί και ταβερνάκια. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την Μονή Γαλατάκη, το παλαιότερο μοναστήρι του νησιού.

Και φτάσατε στα Λουτρά Αιδηψού στην βόρεια Εύβοια. Ένας πραγματικά  πανέμορφος κόλπος περιτριγυρισμένος από δασόφυτες πλαγιές. Η Αιδηψός είναι η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας και γνωστή σε όλους για τα ιαματικά της νερά. Εκεί θα βρείτε αμέτρητα καταλύματα και θα μπορέσετε να χαλαρώσετε κάνοντας spa και απολαμβάνοντας μια θέα που πολλοί θα ζήλευαν για την αυθεντικότητά της.

Η Εύβοια είναι τόσο μεγάλη και η ομορφιά της τόσο μοναδική που η  κάθε περιγραφή  με λόγια χάνει κάτι απ’ την μαγεία της. Το γαμήλιο ταξίδι σας θα είναι όμορφο, μοναδικό, ερωτικό, σε ένα σκηνικό που έχει ζωγραφιστεί με χρώματα της φύσης και αρώματα που μένουν. Να είστε σίγουροι πως θα γυρίσετε με τις καλύτερες αναμνήσεις και με απόλυτη βεβαιότητα σας λέω πως όταν η οικογένεια … μεγαλώσει θα ξαναεπιστρέψετε στην Εύβοια για να δώσετε στα παιδιά σας αυτά που είχατε πάρει και εσείς στο ταξίδι σας.

Αν για τον γύρο του κόσμου χρειάστηκαν 80 ημέρες, ο γύρος της Ευβοίας μπορεί να γίνει σε ένα γαμήλιο ταξίδι για να γράψετε την δική σας ιστορία και αυτή την φορά θα είναι μια ιστορία… αγάπης!





Δείτε Ακόμη