• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στην Ικαρία

 

Γαμήλιο ταξίδι στην Ικαρία για αληθινή χαλάρωση. Ένα νησί που η μητέρα φύση προίκισε με τεράστιες ακρογιαλιές, φαράγγια με τρεχούμενα νερά κρυμμένα στο καταπράσινο τοπίο, ιαματικά νερά και κατοίκους που ξέρουν να κρατούν τα έθιμα και τις παραδόσεις και να ζουν μια ήρεμη και γεμάτη ζωή.

Η Ικαρία βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο και η ομορφιά της είναι αυθεντική. Σε κάθε γωνιά της κρύβεται και κάτι καινούργιο. Κατάφυτες πλαγιές με κρυμμένα χωριουδάκια, παλιά πέτρινα πειρατικά σπίτια, νερόμυλους, ανεμόμυλους, ο πύργος του Δράκανου, το Καψαλινό κάστρο στο Μαυράτο, η Ακρόπολη των αρχαίων Θερμαίων, το Περδίκι με τις παλιές του εκκλησίες, το Καρκινάγρι, το Γιαλισκάρι με την φανταστική ομορφιά του και φυσικά πολλά ακόμη που αξίζει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Αν πάτε καλοκαίρι περίοδο που γίνονται πανηγύρια, θα δείτε τι σημαίνει ελληνικό Ικαριώτικο γλέντι με άφθονο φαγητό, κόκκινο κρασί και χορό ως το πρωί. Αν επισκεφτείτε την παραλία της Βαώνης θα δείτε τον βράχο απ’ όπου έπεσε ο Ίκαρος και πνίγηκε. Το νησί έχει 2 μεγάλα λιμάνια. Εκείνο του Αγίου Κήρυκου και του Εύδηλου. Ο Άγιος Κύρηκος είναι η πρωτεύουσα του νησιού όπου μπορείτε να κάνετε αμέτρητες βόλτες στα γραφικά του σοκάκια απ’ όπου θα θαυμάζετε τα αρχοντικά των καπετάνιων. Θα συναντήσετε το μνημείο των Ικαριωτών Ηρώων, πολλές ταβέρνες και καφενεία όπου θα χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας ή θα γευματίσετε με φρέσκους ψαρομεζέδες και θαλασσινά.

Φτάνοντας στην παραλία θα εντυπωσιαστείτε από την Ικαριάδα, ένα μεγάλο μεταλλικό γλυπτό που βρίσκεται στο λιμάνι. Θα συναντήσετε πολλά νεοκλασικά σπίτια, αρχοντικά και πολύ πράσινο. Στα ταβερνάκια της παραλίας θα απολαύσετε το δείπνο σας με θέα τα καταγάλανα νερά της θάλασσας που πάνω τους θα καθρεφτίζεται ο ήλιος που θα χάνετε σιγά σιγά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Ζήστε μαγικές στιγμές και πιστέψτε πως τελικά ότι και αν γίνει, ότι και αν συμβεί πάντα θα υπάρχουν μέρη που κανείς δεν θα μπορέσει να τους κλέψει ούτε σταγόνα απ’ την ομορφιά τους. Πάντα θα υπάρχουν για να εφραίνουν την καρδιά εκείνων που τα επισκέπτονται χαρίζοντάς τους μοναδικές στιγμές και ανεξίτηλες εμπειρίες.

Καλό σας ταξίδι…





Δείτε Ακόμη