• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στην Πάτρα

Γαμήλιο ταξίδι στην Πάτρα

Γαμήλιο ταξίδι στην Πάτρα, την μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέροντάς τους μια ποικιλία δραστηριοτήτων με τις οποίες μπορούν να περάσουν ευχάριστα.

Αν επισκεφτείτε την Πάτρα, θα μπορέσετε να δείτε τα αξιοθέατά της, μερικά από τα οποία είναι το Δημοτικό θέατρο Απόλλων που αποτελεί ένα αντίγραφο της σκάλας του Μιλάνου, τα Ψηλαλώνια – μια περιοχή πνιγμένη στο πράσινο που φιλοξενεί τον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, το Ρωμαϊκό Κάστρο χτισμένο στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης με θέα στον Πατραϊκό κόλπο, το Αρχαίο Ωδείο, τον Ναό του Παντοκράτορα που χτίστηκε βάση του σχεδίου της Αγιας Σοφιάς, την δίτοξη Ρωμαϊκή γέφυρα και φυσικά την γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου που είναι πανέμορφη ιδιαίτερα όταν φωταγωγείται.

Η Πάτρα είναι πλούσια σε μουσεία όπως το Αρχαιολογικό, το μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Ιστορικό μουσείο και το μουσείο Τύπου. Θα κάνετε τις βόλτες σας σε πλακόστρωτες πλατείες όπως του Βασιλέως Γεωργίου, των Υψηλών Αλωνίων, των Τριών Συμμάχων, της Εθνικής Αντίστασης και σε πολλές ακόμη.

Αν κάνετε το γαμήλιο ταξίδι σας τον χειμώνα φροντίστε να ζήσετε τους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού που κάθε χρόνο η φήμη του απλώνεται παντού. Αν είναι καλοκαίρι περάστε και από το γειτονικό Ρίο, με μια παραλιακή ζώνη πλούσια σε ταβέρνες, ουζερί, καφέ και μοναδική θέα. Το Κάστρο στο Ρίο που βρέχεται από τα νερά μιας σχηματισμένης λίμνης δίπλα στη θάλασσα θα σας συναρπάσει ενώ η πεντακάθαρη θάλασσα με βότσαλα και άμμο θα σας τραβήξει σαν μαγνήτης για να σας δροσίσει.

Ξενοδοχεία με πολυτελή δωμάτια και γαμήλιες σουίτες μπορούν να κάνουν τις νύχτες σας μοναδικές και τόσο ρομαντικές όσο αρμόζουν σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι. Ίσως η Πάτρα να φημίζεται για το μεγάλο λιμάνι της και το πατρινό καρναβάλι, όμως αποτελεί αναμφίβολα την ιδανική πόλη όχι μόνο για έναν λαμπερό και ξεχωριστό γάμο, αλλά και για ένα όμορφο και συναρπαστικό γαμήλιο ταξίδι. Ποιος ξέρει, ίσως σας μείνει χρόνος και για μια επίσκεψη στην γειτονική Ιταλία, αν καταφέρετε να ξεφύγετε από την Πάτρα η οποία εύκολα θα καταλάβετε πως είναι η βασίλισσα του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων, του πνεύματος αλλά και της διασκέδασης και ζωντάνιας που την χαρακτηρίζουν…





Δείτε Ακόμη