• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στην Τήνο

Γαμήλιο ταξίδι στην Τήνο

Γαμήλιο ταξίδι στην Τήνο, το νησί της τέχνης, των ανέμων, των περιστερώνων, της πίστης και της απέραντης ομορφιάς που πλημμυρίζει τα ολόλευκα χωριά της και τις απέραντες αμμουδερές ακτές με τα καταγάλανα νερά.

Η Τήνος είναι ένα νησί γνωστό για τον Ναό της Παναγίας, που χιλιάδες επισκέπτες σπεύδουν να προσκηνήσουν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Δεν παύει όμως να’ ναι ένα νησί που σε εκπλήσει όσο το ανακαλύπτεις. Άν το επιλέξετε για το γαμήλιο ταξίδι σας θα πρέπει να επισκεφτείτε τα χωριά Τριαντάρο, Μπερδεμιάρο, την Κοιλάδα με τους περιστερώνες, το Βώλαξ, ένα χωριό που θυμίζει τοπίο κλεμμένο απ’ την σελήνη με πελώριους στρογγυλεμένους βράχους από γρανίτη. Στην αρχαιότητα, πρωτεύουσα του νησιού ήταν το Ξώμπουργκο, ένας απόρθητος βράχος.

Κάντε μια βόλτα στο χωριό Φαλατάδο που στ’ αλήθεια είναι τόσο γραφικό, με καλντερίμια σκεπασμένα με καμάρες και σπίτια που συνδυάζουν το λευκό και μπλε χρώμα. Εκεί θα δείτε και το Σπίτι των Εκθέσεων , ένα παλιό αρχοντικό που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ένα ακόμη υπέροχο χωριό της Τήνου που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Καρδιανή, ένα αρχοντικό χωριό με μαρμάρινες βρύσες, πλακόστρωτα καλντερίμια και θέα το γαλάζιο της θάλασσας. Κοντά της στον όρμο Γιαννάκη, μπορείτε να βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερά και έπειτα να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής.

Μια βόλτα στα Υστέρνια θα σας μεταφέρει σε ένα καλλιτεχνικό κλίμα, μιας και θα συναντήσετε το Μουσείο των Υστερνιωτών Καλλιτεχνών. Ο περίπατος στα γραφικά καλντερίμια του χωριού θα σας προσφέρει μια φανταστική θέα. Έπειτα ακολουθεί ο Πύργος με το Μουσείο των Τηνίων Καλλιτεχνών. Στην πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο είναι διάσπαρτα τραπεζάκια που σας καλούν για έναν φρεσκοψημένο καφέ συνοδευόμενο με ένα υπέροχο γλυκό.

Το χωριό Αγάπη θα δυναμώσει τα δικά σας συναισθήματα ενώ από τον Άγιο Ρωμανό και τον Όρμο Υστερνίων θα απολαύσετε το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Μοναδικά ξενοδοχεία και γαμήλιες σουίτες θα κάνουν πιο ερωτικές τις νύχτες σας και οι μαγευτικές παραλίες θα αποτελέσουν ένα ακόμη δυνατό σημείο στο σκηνικό του πιο πετυχημένου μήνα του μέλιτος στην Τήνο. Καλό σας ταξίδι….





Δείτε Ακόμη