• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στους Παξούς

Γαμήλιο ταξίδι στους Παξούς

Photo Credit: www.turistik.ro

 

Γαμήλιο ταξίδι στους Παξούς, για ένα ρομαντικό » γαμήλιο ραντεβού » στον παράδεισο. Οι Παξοί είναι το μικρότερο νησάκι που αρμενίζει στο Ιόνιο πέλαγος, όμως η φυσική ομορφιά του, του προσθέτει…..εμβαδόν και το κάνει να αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή.

Καθώς το πλοίο μπαίνει στον Γάιο, την πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού, θα αντικρίσετε τα κατάφυτα νησάκια της Παναγιάς και του Άγιου Νικόλα που σχηματίζουν έναν προστατευτικό κλοιό στην είσοδο του νησιού. Το Καλτσιονήσι και το Μογγονήσι, δυο ακόμη βραχονησίδες χαϊδεύουν τις ακτές του, ενώ αφήνουν χώρους για την διέλευση των σκαφών. Στην ανατολική πλευρά του νησιού, οι ακτές είναι γεμάτες από ειδυλιακές παραλίες στρωμένες από λευκά βότσαλα και νερά που ανταποκρίνονται σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Οι Δυτικές ακτές είναι απόκρημνες και βραχώδης αλλά με σπάνια ομορφιά που σίγουρα θα θέλετε να αποθανατίσει ο φακός της φωτογραφικής σας μηχανής. Μην αμελήσετε να κάνετε τον γύρο του νησιού με καίκι, ώστε να έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα ενάλια σπήλαια, τις » γράβες » με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους άκρως εντυπωσιακούς θόλους όπου ο ήλιος παίζει το παιχνίδι του με τη θάλασσα ομορφαίνοντας ακόμη περισότεροτο σκηνικό. Από τις γράβες, οι πιο φημισμένες είναι εκείνη της Υπαπαντής στα βράχια του Ερημίτη, το Μεγάλο Άντρο, η γράβα του Λάντρου, η γράβα Αχάι και ο Αχάντακας στην Πούντα.

Θα δείτε ακόμη μια υπέροχη φυσική γέφυρα από βράχια – τον Τρυπητό, την σπηλιά του Ορθόλιθου που η είσοδος σε αυτή γίνεται από έναν ογκώδη μονόλιθο – τον Ερημίτη, την σπηλιά της Καστανίδας και τα βράχια του Μουσμούλη. Και καθώς φτάνει η ώρα του φαγητού, θα απολαύσετε εξαιρετικές γεύσεις στη Λάκκα και στον Λογγό – δυο πολύ γραφικά ψαρολίμανα – και έπειτα θα συνεχίσετε την περιήγησή σας μέσα από ρομαντικές βόλτες, ως την στιγμή που θα χαλαρώσετε σε μια γαμήλια σουίτα έτοιμη να σας ξεκουράσει και να σας δώσει την ευκαιρία να ονειρευτείτε στο κατάλληλο περιβάλλον.

Πριν φύγετε, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τους Αντίπαξους με την ιδιαίτερη και εξωτική ομορφιά που τους χαρακτηρίζει. Λεπτή άμμος, ολόλευκα βότσαλα, γαλαζοπράσινα νερά, όλα απλώνονται μπροστά σας για να σας μαγέψουν και να σας χαρίσουν ικανοποίηση για την επιλογή των Παξών ως προορισμό για τον μήνα του μέλιτος. Θα βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερά στη Βρίκα και τη Βουτούμι, θα πιείτε τον παγωμένο καφέ σας θαυμάζοντας ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα και θα πάρετε τον δρόμο της επιστροφής με τις βαλίτσες αισθητά πιο βαριές, μιας και θα είναι γεμάτες από τις καλύτερες αναμνήσεις.





Δείτε Ακόμη