• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Κλειστός ή ανοιχτός γάμος;

Κλειστός ή ανοιχτός γάμος;

Κλειστός ή ανοιχτός γάμος;

Όταν το ζευγάρι έχει πια αποφασίσει να παντρευτεί και ξεκινά την διαδικασία της οργάνωσης του γάμου του, θα πρέπει αρχικά να σκεφτεί το αν εκείνος θα είναι ανοιχτός ή κλειστός για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Σε έναν ανοιχτό γάμο υπάρχει ελαστικότητα στις προσκλήσεις πράγμα που σημαίνει πως συνήθως τα άτομα που θα παρευρεθούν δεν ανήκουν μόνο στον στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο του ζευγαριού αλλά μπορεί να είναι και πιο μακρινά πρόσωπα. Οι γονείς σε έναν ανοιχτό γάμο βρίσκουν την ευκαιρία να θυμηθούν και να προσκαλέσουν όλους εκείνους στους οποίους θεωρούν πως για κάποιο λόγο έχουν … υποχρέωση, ίσως γιατί και εκείνοι τους είχαν καλέσει στους γάμους των δικών τους παιδιών ή απλά για να καμαρώσουν τον γιο ή την κόρη που έχουν να δουν χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καμιά φορά να ξεπερνιέται ο οικονομικός προϋπολογισμός κάτι με το οποίο δυσανασχετεί το ζευγάρι και προκαλούνται συγκρούσεις.

Σε έναν ανοιχτό γάμο υπάρχει το θέμα της … παρεξήγησης. Πχ. αν καλέσω τον ένα γείτονα θα πρέπει να τους καλέσω όλους, αν καλέσω τον έναν συνάδελφο θα παρεξηγηθούν οι υπόλοιποι, αν καλέσω τα ξαδέρφια του μπαμπά θα πρέπει να καλέσω και της μαμάς και των πεθερικών κ.τ.λ. και βέβαια σε έναν ανοιχτό γάμο, ενισχύεται η προσπάθεια του ζευγαριού να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τον έγγαμο βίο του χωρίς άγχος γιατί όσα περισσότερα άτομα παρευρεθούν στην γαμήλια τελετή και στη δεξίωση γάμου που θα ακολουθήσει τόσα περισσότερα δώρα θα συγκεντρώσουν οι νεόνυμφοι, αρκεί πάντα να μην έχουν γίνει σπατάλες στην οργάνωση και τελικά βρεθούν προ εκπλήξεων.

Σε έναν κλειστό γάμο τώρα υπερισχύει η γνωστή φράση …λίγοι και καλοί. Το ζευγάρι προσκαλεί μόνο τα πολύ κοντινά του αγαπημένα πρόσωπα με τα οποία θέλει να μοιραστεί την χαρά του και να εισπράξει τις ευχές τους που σίγουρα δεν θα είναι απλά τυπικές αλλά θα βγαίνουν από την καρδιά τους.

Ένας κλειστός γάμος είναι σίγουρα λιγότερο δαπανηρός από έναν ανοιχτό μιας και έχουμε λιγότερες προσκλήσεις, λιγότερες μπομπονιέρες, λιγότερα άτομα στην γαμήλια δεξίωση κ.α. και είναι σχεδόν βέβαιο πως η οργάνωσή του θα είναι πιο εύκολη και καθόλου χρονοβόρα μιας και θα μοιάζει με μια οικογενειακή και φιλική επίσημη συγκέντρωση.

Κλειστός ή ανοιχτός γάμος λοιπόν;

Η απόφαση είναι δική σας και εξαρτάται από τις οικονομικές σας δυνατότητες όπως επίσης και από το πως πραγματικά, με βάση τις αντιλήψεις σας και τα πιστεύω σας, θέλετε να περάσετε την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας. Έτσι η αλλιώς ή ημέρα εκείνη σας ανήκει αποκλειστικά και θα πρέπει να κάνετε τα πάντα ώστε να είναι όπως την έχετε ονειρευτεί.

Αν θέλετε να σας πλαισιώνουν μόνο τα άτομα του στενού σας κύκλου τότε μην το σκέφτεστε και κάντε τις ετοιμασίες σας χωρίς ενοχές και χωρίς να σκέφτεστε τυχόν παράπονα και σχόλια.

Αν όμως είχατε ονειρευτεί να μοιραστείτε την χαρά σας … μ’ όλο τον κόσμο και είχατε φανταστεί έναν ανοιχτό γάμο όπου το σκηνικό του θα το αποτελούσαν αμέτρητα χαμόγελα και εκατοντάδες μάτια στα οποία θα καθρεφτίζονταν η χαρά, η συγκίνηση, ο θαυμασμός και η ικανοποίηση για τον δικό σας τέλειο γάμο, τότε πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε μια σωστή έρευνα αγοράς και να επωφεληθείτε από τα οικονομικά πακέτα γάμου που προσφέρουν οι επιχειρήσεις.

Κυνηγήστε το όνειρό σας, προσπεράστε τα όποια εμπόδια και δείτε το να ζωντανεύει και να σας χαρίζει τις πιο γλυκές και αξέχαστες στιγμές της ζωής σας!!!

Καλή επιτυχία…





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 12.842 επισκέπτες !