• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Περιποίηση… σκασμένης επιδερμίδας

Περιποίηση… σκασμένης επιδερμίδας

Περιποίηση… σκασμένης επιδερμίδας:

Είναι φυσικό τώρα τον χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το ζεστό νερό που χρησιμοποιείτε οι περισσότερες, η επιδερμίδα σας να αφυδατώνεται και κατά συνέπεια να αποκτά μια άγρια όψη και να σκάει. Πρέπει λοιπόν να την περιποιηθείτε κατάλληλα ώστε να επαναφέρετε την χαμένη λάμψη της και να είστε άψογη σε κάθε σας εμφάνιση.

•Και ξεκινάμε με το πρόσωπο όπου είναι απαραίτητο να απλώνετε καθημερινά πρωί και βράδυ μια πλούσια ενυδατική κρέμα της επιλογής σας. Καλό θα ήταν για τον καθαρισμό του προσώπου σας να επιλέγετε το κρύο ή χλιαρό νερό και όχι ζεστό το οποίο προκαλεί αφυδάτωση. Μην ξεχνάτε να κάνετε μάσκες ενυδάτωσης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και να μην κοιμάστε αν δεν έχει προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός ώστε να απομακρυνθεί κάθε ίχνος μακιγιάζ … και όχι μόνο.

•Τα χείλη είναι άλλο ένα σημείο το οποίο χρειάζεται φροντίδα τον χειμώνα, μιας και στο σημείο αυτό η επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή και φυσικά ευαίσθητη. Φορέστε κατάλληλα ενυδατικά κραγιόν και απλώστε καθημερινά μια γενναιόδωρη ποσότητα βαζελίνης που θα τα μαλακώνει και θα τα προστατεύσει από τα σκασίματα.

•Τα χέρια είναι επίσης ένα μέρος του ανθρώπινου σώματος το οποίο χρειάζεται φροντίδα ιδιαίτερα τον χειμώνα. Έτσι λοιπόν μην ξεχνάτε να τα περιποιείστε σωστά με ενυδατικές κρέμες χεριών και φορώντας γάντια κάθε φορά που χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά για την λάτρα του σπιτιού σας. Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, τότε μπορείτε το βράδυ ( 2-3 φορές την εβδομάδα ) να απλώσετε στα χέρια σας βαζελίνη ή ελαιόλαδο και να φορέσετε γάντια ώστε χωρίς να λερώσετε ότι αγγίξετε να κοιμηθείτε και να τα αφήσετε να απορροφήσουν όλα εκείνα που χρειάζονται για να ενυδατωθούν και να αποκτήσουν μια υγιή όψη.

•Όσο για τα πόδια και τις σκασμένες φτέρνες ή τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει το κρύο, κάντε συχνά ποδόλουτρα με αιθέρια έλαια που προσφέρουν ενυδάτωση και μειώνουν τους ερεθισμούς, απλώστε μια καλή ενυδατική κρέμα και κάντε πίλινγκ το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα τα επαναφέρει στην αρχική τους βελούδινη μορφή.

•Τέλος για το σώμα σας χρησιμοποιείστε αφρόλουτρα με ενυδατικούς παράγοντες, κάντε ντους με χλιαρό νερό και όχι ζεστό και ολοκληρώστε την περιποίηση με ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή κρέμα σώματος.

Απλά καθημερινά και γνωστά σε όλες σας πράγματα τα οποία όμως πολλές φορές δεν εφαρμόζετε λόγο έλλειψης χρόνου, λόγο κούρασης κτλ με αποτέλεσμα η εξωτερική σας εικόνα να μην σας ικανοποιεί. Αφιερώστε λοιπόν περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και όχι απλά δεν θα χάσετε αλλά αντίθετα θα κερδίσετε μια επιδερμίδα λαμπερή, νεανική και βελούδινη χειμώνα καλοκαίρι…





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΟΜΟΡΦΙΑ
  • 9.233 επισκέπτες !