• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΑΜΟΥ. Για την νύφη που της αρέσει η οργάνωση!

 

ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΑΜΟΥ. Για την νύφη που της αρέσει η οργάνωση!

Η ατζέντα γάμου προορίζεται για την νύφη που της αρέσει η οργάνωση και μισεί το άγχος…

Ξημέρωσε και πριν καλά καλά ανοίξετε τα μάτια σας, θαυμάζετε το μονόπετρο που στολίζει το χέρι σας από την προηγούμενη μέρα, όταν ο καλός σας σας έκανε πρόταση γάμου. Σας έπιασε πανικός; δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; τι και πότε θα πρέπει να προγραμματίσετε; Μην μου αγχώνεστε, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ένα πλάνο για να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας και να αρχίσετε έναν αγώνα στον οποίο το έπαθλο θα είναι η γλυκιά ανάμνηση του δικού σας τέλειου γάμου..

Συνοπτικά θα πρέπει να ασχοληθείτε με: Βέρες, αγγελία γάμου, εκκλησία και άδειες, νυφικό & αξεσουάρ, ρούχα παρανύμφων, φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση γάμου, στολισμός, ανθοδέσμη, αυτοκίνητο, στέφανα και λαμπάδες, μπομπονιέρες και πουγκιά ρυζιού, λίστα καλεσμένων και λίστα γάμου, προσκλητήρια, γαμήλιο ταξίδι, γαμπριάτικο κουστούμι και αξεσουάρ, δώρο κουμπάρου, χτένισμα και μακιγιάζ, φωτισμός και χαλί εκκλησίας, και φυσικά με τον χώρο που θα γίνει η δεξίωση μετά την τελετή. Και τώρα πιο αναλυτικά:

6 μήνες πριν

– Ορίστε ημερομηνία γάμου και ξεκινήστε να συγκεντρώνετε όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ( θα τα συναντήσετε αναλυτικά στην στήλη μας νομικές διαδικασίες ).

– Διαλέξτε τις βέρες (αν δεν έχει προηγηθεί αρραβώνας), και κάντε έναν οικονομικό προϋπολογισμό επιλέγοντας και το ύφος της γαμήλιας τελετής.

– Κλείστε ραντεβού σε διάφορους οίκους για την ενοικίαση ή ακόμη και την αγορά του νυφικού.

 

5 μήνες πριν

– Κλείστε ραντεβού με επαγγελματία φωτογράφο για να αναλάβει την φωτογράφηση και φυσικά την βιντεοσκόπηση του γάμου.

– Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεστε για να εξοπλίσετε το καινούργιο σας σπίτι. Ακόμη και αν μένετε ήδη με τον σύντροφό σας στο σπίτι που θα παραμείνετε και μετά τον γάμο, σίγουρα θα χρειαστείτε μια ανανέωση…

4 μήνες πριν

– Ήρθε η ώρα που θα πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε πρόβα στο νυφικό σας.

– Καταλήξτε στο πώς θα πάτε στην εκκλησία και βιαστείτε αν θέλετε να νοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμη γιατί όχι και ελικόπτερο ή ιστιοφόρο ή και άμαξα αν ο γάμος γίνει σε περιοχή που το επιτρέπει.

– Επιλέξτε λουλούδια για τον στολισμό της εκκλησίας, του μεταφορικού μέσου, του χώρου της δεξίωσης, νυφική ανθοδέσμη, και λουλούδια για τα μαλλιά σας, αν προτιμάτε τα αληθινά.

– Μην ξεχάσετε να ασχοληθείτε με την διαμονή των φίλων ή συγγενών που θα ταξιδέψουν από μακριά για να σας τιμήσουν την μεγάλη μέρα.

3 μήνες πριν

– Δημοσιεύστε την αγγελία του γάμου σας σε μία τοπική εφημερίδα, και αποφασίστε για τις λαμπάδες, τα στέφανα, τις μπομπονιέρες και τα πανεράκια με τα οποία θα τις μεταφέρετε. ( καλό θα ήταν να παραγγείλετε κάποια κομμάτια παραπάνω από τον αριθμό των καλεσμένων για να μην εκτεθείτε αν κάποιοι πάρουν περισσότερες και κάποιοι άλλοι καθόλου).

– Παραγγείλετε τα προσκλητήρια και αν θέλετε για να είστε πιο τυπικές -ευχαριστήριες κάρτες για να στείλετε μετά τον γάμο, και φυσικά την γαμήλια τούρτα.

– Επιλέξτε το ταξίδι του μέλιτος.

2 μήνες πριν

– Ταχυδρομήστε τα προσκλητήρια.

– Μεριμνήστε για τα ρούχα των παρανύμφων και για την επιλογή του γαμπριάτικου κουστουμιού.

– Προμηθευτείτε τα απαραίτητα αξεσουάρ για το νυφικό, και μην ξεχάσετε να αγοράσετε το δώρο του κουμπάρου.

1 μήνα πριν

– Κλείστε ραντεβού με τον κομμωτή και ενημερώστε για την μέρα και ακριβή ώρα του γάμου, κλείστε ραντεβού με την αισθητικό για να κανονίσετε το νυφικό μακιγιάζ.

– Κάντε μια ολοκληρωμένη πρόβα νυφικού.

– Κάντε την τελική συνεννόηση με τον φωτογράφο και φροντίστε για τον φωτισμό της εκκλησίας κ.τ.λ

– Ετοιμάστε την βαλίτσα για το γαμήλιο ταξίδι.

2 εβδομάδες πριν

– Παραγγείλετε την νυφική ανθοδέσμη, την μπουτονιέρα του γαμπρού, τα λουλούδια για τα παρανυφάκια και για εσάς.

– Κάντε πρόβα στο μακιγιάζ και επιβεβαιώστε με ένα τηλέφωνο ότι έχετε κλείσει μέχρι τώρα.

1 εβδομάδα πριν

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε τις βέρες και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Τακτοποιήστε το θέμα της μετακίνησης και αναθέστε αρμοδιότητες σε εκείνους που πιστεύετε ότι θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας για να αναλάβουν τις μπομπονιέρες, τα δώρα, κ.τ.λ.

– Κάντε την τελευταία πρόβα νυφικού και έναν καθαρισμό προσώπου.

– Όταν τακτοποιήσετε και τις τελευταίες εκκρεμότητες του γαμήλιου ταξιδιού απολαύστε το πάρτι που θα κάνετε με τις φίλες.

2 μέρες πριν

– Πάρτε το νυφικό στο σπίτι σας και προστατέψτε το από από σκόνες, λεκέδες, και … έντονα βλέμματα.

– Παραδώστε τις βέρες στον κουμπάρο, τις οποίες θα πρέπει να φέρει στην εκκλησία μαζί με τα στέφανα, τις λαμπάδες καθώς επίσης και τον δίσκο με το ποτήρι , το κρασί και τα κουφέτα.

– Υπενθυμίστε στον φωτογράφο ότι πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι σας τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον γάμο για να φωτογραφήσει την προετοιμασία, και ένας συγγενής ή φίλος ας ασχοληθεί με τον στολισμό του αυτοκινήτου που θα σας πάει στην εκκλησία.

– Μην ξεχάσετε μα κάνετε μανικιούρ-πεντικιούρ.

 1 μέρα πριν

– Χαλαρώστε και απολαύστε ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια καθώς επίσης και ένα τονωτικό μασάζ.

– Κοιμηθείτε και γενικά ξεκουραστείτε γιατί το χρειάζεστε.

την ημέρα του γάμου σας

– Θυμίστε στον γαμπρό το πόσο τον αγαπάτε και… να παραλάβει την ανθοδέσμη και την μπουτονιέρα του.

– Χαλαρώστε στα χέρια του κομμωτή και της μακιγιέζ .

– Μην ξεχάσετε να γράψετε τα ονόματα από τις φίλες σας κάτω από το νυφικό παπούτσι.

– Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε να κάνετε πασαρέλα στον δρόμο που θα οδηγήσει στον εκλεκτό της καρδιάς σας.

Μια μέρα μετά

Εύχομαι σε όλες σας η επόμενη μέρα να ξεκινήσει με ένα πελώριο χαμόγελο ικανοποίησης για όλα όσα καταφέρατε, και να είναι το ξεκίνημα μιας ζωής γεμάτη υγεία, πίστη, αφοσίωση, αγάπη και ευτυχία. Εύχομαι ακόμη σύντομα να μας επισκεφτείτε πάλι γιατί ο topgamos θα είναι δίπλα σας και στην οργάνωση…βάπτισης!!!

Να ζήσετε…





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 41.982 επισκέπτες !