• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

10 λόγοι για να κάνεις μια σοβαρή σχέση

10 λόγοι για να κάνεις μια σοβαρή σχέση

Credit: ncteenlife.wordpress.com

1) Για να είναι ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος, πρέπει να ανήκει όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και σε κάποιον άλλο.

2) Η μοναξιά είναι το χειρότερο συναίσθημα. Το να είσαι μόνος σημαίνει ότι σου λείπει κάτι που θα σε έκανε να νιώθεις ολοκληρωμένος. Αυτό το κάτι, ίσως να είναι ένας άλλος άνθρωπος.

3) Για να ανακαλύψουμε ποιοί πραγματικά είμαστε, χρειαζόμαστε από την μιά έναν χώρο στον οποίο θα αναπτύξουμε τα χαρίσματά μας και θα ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, και από την άλλη έναν σύντροφο και μια δυνατή σχέση όπου θα νιώθουμε αποδοχή και κατανόηση.

4) Η εμπιστοσύνη που μαθαίνουμε να δείχνουμε στον σύντροφό μας, μας βοηθά να ξεπεράσουμε εμπόδια που θα μας φαίνονταν αξεπέραστα άν τα αντιμετωπίζαμε μόνοι.

5) Το να αγαπάς και να αγαπιέσαι αληθινά, σου δίνει ζωή και ευτυχία.

6) Η σχέση μας επιτρέπει να συμμεριστούμε την άποψη του συντρόφου μας για τον κόσμο και να διαφωτίσουμε κομμάτια της ζωής μας που ήταν αδύνατο να δούμε μόνοι.

7) Την ακριβέστερη εικόνα του εαυτού μας, την βλέπουμε να καθρεφτίζεται στις αντιδράσεις ενός άλλου ατόμου που γνωρίζουμε καλά.

8) Η σχέση είναι ο χώρος όπου μπορούμε να είμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας και όλους εκείνους που μας περιβάλλουν. Ο χώρος που θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε αληθινοί, ανθρώπινοι και η αίσθηση του εαυτού μας θα είναι δυνατή.

9) Μια υγιής σχέση, μας επιτρέπει να διατηρήσουμε την ατομικότητά μας, να εκμεταλλευτούμε τα χαρίσματά μας, να αναπτυχθούμε και να απολαύσουμε την ασφάλεια και τον συναισθηματικό πλούτο που μπορεί να μας προσφέρει.

10) Οι τυχαίες γνωριμίες μας, δεν μας γνωρίζουν βαθιά. Αν δεν ανοίξουμε την καρδιά μας σ” ένα άλλο άτομο για να του εμπιστευτούμε το παρελθόν μας, τα συναισθήματα του σήμερα και τις μελλοντικές μας ελπίδες, τότε δυστυχώς θα είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην μοναξιά μας σ” έναν κόσμο που συνεχώς μας πνίγει.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΧΕΣΕΙΣ
  • 11.218 επισκέπτες !