• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γλέντι γάμου

Έφτασε η μέρα του γάμου σου και όλα είναι τέλεια.

Εσύ μια Θεά με το φανταστικό νυφικό σου, ο σύζυγός σου ο καλύτερος σ’όλον τον κόσμο, ζεις ένα όνειρο. Μα ξαφνικά όταν αρχίζει το γλέντι γάμου το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Συνήθως το γλέντι το αναλαμβάνουν οι γονείς και αν δεν το πληρώσουν εξ’ολοκλήρου προσφέρουν ένα αρκετά σεβαστό ποσό. Αυτό όμως πολλές φορές δημιουργεί εντάσεις και προστριβές με το ζευγάρι. Η μαμά καλεί την ανύπαντρη κόρη της φουρνάρισας μήπως ανοίξει η τύχη του κοριτσιού. Άλλωστε τόσο ψωμί πήρατε για το τραπέζι που κάνατε στο στρώσιμο του κρεβατιού… Η πεθερά καλεί την γειτόνισσα που είχαν στο πρώτο τους σπίτι ( που έδινε σοκολάτες στον άνδρα σου – ο οποίος να σημειώσουμε πως δεν την θυμάται καν), γιατί και εκείνη την είχε καλέσει πριν 7 χρόνια όταν πάντρευε την κόρη της. Ο πατέρας καλεί τον κυρ Νίκο που πίνουν καφεδάκι μαζί κάθε Παρασκευή και ο πεθερός τον κυρ Βασίλη που του είπε με το καλό όταν έμαθε πως σε λίγο καιρό θα παντρέψει τον γιο του. Έτσι κάνετε την θεαματική σας είσοδο στην αίθουσα δεξίωσης, και βλέπετε να σας χειροκροτούν και να σας εύχονται πρόσωπα που δεν γνωρίζετε, και ο κάθε ένας από εσάς νομίζει ότι είναι καλεσμένοι από το << άλλο σόι >>. Η ημέρα του γάμου σας είναι η δική σας μέρα και πρέπει το κάθε τι που την πλαισιώνει να ευχαριστεί εσάς και όχι το σόι. Από το μενού μέχρι την μουσική πρέπει τα πάντα να είναι όπως εσείς τα έχετε ονειρευτεί. Όχι επειδή ο θείος Κώστας τρώει μόνο αρνάκι και η θεία Γεωργία χορεύει μόνο ηπειρώτικους χορούς με κλαρίνα ( ενώ εσάς δεν σας αρέσει ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ) θα πρέπει να μείνετε νηστικοί φορώντας ωτοασπίδες….

Ακούστε λοιπόν τι θα κάνετε. Καταρχήν θα εξηγήσετε με ωραίο τρόπο στους γονείς σας πως θα πρέπει να καλέσουν εκείνους που πραγματικά πρέπει. Αυτούς που αγαπάτε και θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους την χαρά σας, εκείνους που θα κοιτάξετε στα μάτια και θα νιώσετε ευτυχισμένοι που σας τίμησαν με την παρουσία τους. Ναι και οι γονείς έχουν δικαίωμα να θέλουν θα δείξουν σ’όλο τον κόσμο την ευτυχία τους και όλοι τους να καμαρώσουν τα παιδιά τους που παντρεύονται αλλά ας σκεφτούν λιγάκι και τα θέλω των παιδιών τους.Έτσι και αλλιώς σας λατρεύουν και στο τέλος θα υποχωρήσουν έστω και κατά 50%…

Έτσι λοιπόν κάντε ένα γλέντι που θα σας ευχαριστήσει και γιατί όχι ας το κάνετε ξεχωριστό.

Το καλοκαίρι πλησιάζει τι θα λέγατε για γάμο σε παραθαλάσσιο ξωκλήσι και μετά beatch party? Οι γονείς με την παρέα τους θα απολάμβαναν τις νοστιμιές που θα πρόσφερε το catering που θα είχε αναλάβει το πάρτι, και εσείς με τους φίλους σας θα ξαπλώνατε σε ξαπλώστρες πίνοντας το ποτάκι σας και ποιος ξέρει ένα μπανάκι στο τέλος της βραδιάς δεν θα ήταν άσχημο. Θα κάνατε και τεστ αντοχής στο νυφικό σας!

Αν είστε πολύ τολμηροί μετά τον χορό βάλτε τους καλεσμένους σας να τραγουδήσουν σε ένα καραόκε πάρτι. Εσείς θα βαθμολογείτε. Σίγουρα θα διασκεδάσετε για να μην πω πως θα αποκαλυφθούν και ταλέντα !

Εύχομαι σε όλες σας όπου και αν κάνετε το γλέντι από την πιο χλιδάτη αίθουσα δεξιώσεων, το πιο μαγευτικό κτήμα, την παραδοσιακή ταβέρνα, τον κήπο του σπιτιού σας, στην θάλασσα ή στο βουνό, να περάσετε υπέροχα. Και αν τελικά δεν τα βρείτε με τους γονείς σας και οι καλεσμένοι είναι κατά πλειοψηφία άγνωστοι σε εσάς, βιαστείτε να κάνετε παιδάκια, να μεγαλώσουν με το καλό, να τα παντρέψετε και να περάσετε καλύτερα στο δικό τους γαμήλιο γλέντι όπου ίσως οι καλεσμένοι να είναι….δικοί σας!!! ( αν θέλετε να κρατήσετε την παράδοση … ).

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 14.424 επισκέπτες !