• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Διακοπές

Διακοπές

Δυστυχώς την σημερινή εποχή οι διακοπές θεωρούνται προνόμιο των πλουσίων και απατηλό όνειρο των υπολοίπων. Όταν ο κλοιός της οικονομικής κρίσης σφίγγει ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, ενώ η ψυχή μας  αναζητά λίγη ξεκούραση και μερικές ανέμελες μέρες χαλάρωσης, το μυαλό μας βάζει ένα Χ και μας πληροφορεί πως καλύτερα να αποθηκεύσουμε αυτά τα χρήματα που θα ξοδεύαμε στις διακοπές ( λίγα ή πολλά ) για τον χειμώνα που ίσως να είναι δυσκολότερος. Έτσι οι διακοπές  μας ή περιορίζονται σε 2-3 μέρες ή μετατρέπονται σε αποδράσεις διήμερες στα εξοχικά των φίλων μας ( όπου μέσα σε 2 δωμάτια κοιμούνται 10 άτομα και η ουρά για την τουαλέτα θυμίζει εφημερία φαρμακείου ), ή καταργούνται τελείως.

Και τι καταφέρνουμε με αυτό ; Προσπαθώντας να επιβιώσουμε, ενισχύουμε το ψυχολογικό stress και την κατάθλιψη μιας και τα πρέπει φυλακίζουν τα θέλω μας !!!

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ:

1)  Ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας που καθημερινά βυθίζεται και χάνετε στους έντονους ρυθμούς της καθημερινής μας ζωής. Έτσι με τις διακοπές έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να τον φροντίσουμε και φυσικά να χαλαρώσουμε.

2) Ισχυροποιούνται οι δεσμοί που μπορεί να αφορούν τους φίλους που θα περάσουμε μαζί τους τις διακοπές μας, τον σύντροφό μας, τα παιδιά μας. Γιατί θα συζητάμε, θα γελάμε, θα παίζουμε, θα διασκεδάζουμε χωρίς να κοιτάμε το ρολόι και έχοντας κλειστό το κινητό όταν θέλουμε κερδίζοντας ξανά την ψυχική μας γαλήνη.

3)  Γινόμαστε καλύτεροι στην δουλειά μας. Ο κάθε εργαζόμενος που πάει διακοπές ξεκουράζεται,  γεμίζει δημιουργική ενέργεια και έτσι όταν επιστρέφει στον χώρο εργασίας του γίνεται πιο αποδοτικός και παραγωγικός ( αρκεί βέβαια ο εργοδότης του να έχει φροντίσει να πάρει τον μισθό του στην ώρα του και όχι μετά την λήξη της… άδειάς του  ).

4) Φροντίζουμε το σώμα μας. Κοιμόμαστε περισσότερο, ασκούμαστε περισσότερο, τρώμε ποιοτικότερο φαγητό γιατί υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

5) Αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας και όσους μας πλαισιώνουν. Όταν περνάμε καλά διψάμε για ζωή, δεν καταθέτουμε τα όπλα σε κάθε δυσκολία και αποκτούμε σωματική και ψυχική δύναμη ώστε να είμαστε καλά και να ξανακάνουμε τόσο όμορφες και αξέχαστες διακοπές.

Οι διακοπές είναι το βάλσαμο της ψυχής και του σώματος για όλους. Ακόμη και εσείς που πιθανόν να παντρεύεστε μετά το καλοκαίρι και σκέφτεστε πως δεν πειράζει φέτος ας μην πάμε διακοπές λόγο του ότι έχουμε πολλά έξοδα, μην κάνετε αυτό το λάθος. Οι διακοπές ας έχουν και  κοντινό προορισμό θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να ονειρευτείτε σε κάποια παραλία το ηλιοβασίλεμα πως θέλετε να είναι η σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας, έτσι ώστε όταν επιστρέψετε ξεκούραστοι και πιο ερωτευμένοι να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Όσο για τα έξοδα, μην νομίζετε πως θα σας στοιχίσει λιγότερο η παραμονή σας στην πόλη ( μόνο το κλιματιστικό που θα δουλεύει ασταμάτητα μέρα νύχτα τις καυτές μέρες του καλοκαιριού θα σας φέρει έναν λογαριασμό της Δ.Ε.Η μεγαλύτερο από εκείνον που θα πληρώνατε για ένα ξενοδοχείο σε ένα νησάκι ).

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 9.820 επισκέπτες !