• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Οι κακιές πεθερές είναι «θανάσιμες» για τον γάμο

Οι κακιές πεθερές είναι «θανάσιμες» για τον γάμο

Επικίνδυνες για τον γάμο πεθερές

Το σοβαρό και το μεγάλο αμάρτημα σου είναι που έφερες στο σπίτι τη μαμά σου, τραγουδούσε την δεκαετία του 1980 ο Θέμης Ανδρεάδης και μάλλον δεν είχε άδικο! Σε μια προσπάθεια βέβαια να μην αδικήσω τις καλές πεθερές που είναι αρκετές, υπογραμμίζω τον καθοριστικό τους ρόλο και την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στα ζευγάρια και δη τα εργαζόμενα ζευγάρια κρατώντας παιδιά, μαγειρεύοντας ή κάνοντας δουλειές στο σπίτι. Ωστόσο όμως υπάρχουν και οι άλλες, οι «κακές πεθερές» που ναι ως σίριαλ έχουν γούστο, αλλά ως πραγματικότητα θυμίζουν περισσότερο θρίλερ!

Αυτές είτε εντός, είτε εκτός σπιτιού τις έχεις καλό είναι να τις προσέχεις! Τι κι αν είναι μητέρα σου ή μητέρα του, την ζημιά τους την κάνουν!

Οι πεθερές δε που έχουν να κάνουν με τις νύφες είναι οι πιο τοξικές! Είναι αυτές που κριτικάρουν τη νύφη για το μαγείρεμα, την φασίνα στο σπίτι ή ακόμα και για τις ώρες της ξεκούρασης αν αυτή είναι εργαζόμενη!
Σύμφωνα με έρευνες ο ένας στους τέσσερις γάμους διαλύεται εξαιτίας των προστριβών και των παρεμβάσεων της πεθεράς !
Τόσο η νύφη όσο και η πεθερά επιζητούν το δέσιμο και την επιβολή πάνω στον άντρα, ειδικά αν αυτός είναι ολίγον τι μαμάκιας! Στην περίπτωση που δεν βρουν ισορροπίες οι δυο γυναίκες μεταξύ τους έρχεται δυστυχώς το τέλος! Η μανία για ιδιοκτησία και η ανασφάλεια της «μαμάς», κάνει το θαύμα της!

Η πλειοψηφία των ζευγαριών που χτυπούν την πόρτα του ψυχολόγου εμφανίζουν ως βασικό αίτιο την συμπεριφορά της πεθεράς!

Το φαινόμενο εμφανίζεται πιο έντονο σε ηλικίες γάμου δηλαδή 20-40 ετών αν και οι γύρω στα 40 μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα καθώς ο απογαλακτισμός από τους γονείς υποτίθεται ότι έχει γίνει!

Το προφίλ της «κακής πεθεράς» είναι κτισμένο πάνω σε κατ΄ αρχήν καλές προθέσεις, όπως ακριβώς και ο δρόμος προς την κόλαση! Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια γυναίκα η οποία θεωρεί καθήκον και δικαίωμα της να συμβουλεύει το ζευγάρι απαιτώντας να της δίνουν αναφορά για κάθε κίνηση τους! Το επιχείρημα της είναι η εμπειρία της την οποία την προσφέρει στους άπειρους νέους, ξεχνώντας ότι το σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό της «κάποτε».

Η νύφη αισθάνεται απειλή και αισθάνεται ότι άλλη πάει να παίξει τον ρόλο της, αλλά και ότι θα χάσει στο τέλος τον άντρα της!

Αν μάλιστα υπάρχει και εγγονάκι ή εγγονάκια εκεί πλέον μιλάμε για πυρηνικό πόλεμο, καθώς η «πεθερά δικτάτορας» επεμβαίνει στην διαπαιδαγώγηση δίχως να λαμβάνει καν υπόψη την κουλτούρα ή τα πιστεύω της νύφης!

Τηλεφωνούν 10 φορές την ημέρα ότι ώρα θέλουν, και απαιτούν από τον γιο τους να τους κάνει τον ταξιτζή μην υπολογίζοντας το οικογενειακό του πρόγραμμα! Αν ο γιος έχει περιθώρια αντίστασης έχει καλώς, αν όχι όλα τα παραπάνω δημιουργούν άμεσες επιπτώσεις στις σχέσεις του ζευγαριού. Δηλαδή ξεκινούν οι δυσκολίες στην επικοινωνία και σιγά σιγά η συναισθηματική αποξένωση!

Αρκετοί από τους κατά κοινή ομολογία χειραφετημένους άντρες δηλώνουν σε ένα ποσοστό ένας στους τέσσερις ότι βασίζονται στη γνώμη της μητέρας τους και τηρούν ουδέτερη στάση στους καυγάδες ανάμεσα σε αυτήν και στην γυναίκα τους, ενώ αρκετοί θεωρούν επιβεβλημένη την παρουσία της μητέρας τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικά εάν αυτή είναι χήρα ή ζωντοχήρα!

Βλέπετε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, εάν ανήκετε στην κατηγορία των «τυχερών». Αν δείτε ότι ο διάλογος, που έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα με την πεθερά σας, δεν λειτουργεί, θέστε με σαφήνεια τα όρια σας και μάλιστα προτού παντρευτείτε για να μην αναγκαστείτε μετά να χωρίσετε! Αν τώρα ήδη βρίσκεστε σε γάμο, μιλήστε ανοιχτά! Αν ο σύζυγος δεν σας καταλάβει, σημαίνει ότι ποτέ δεν σας κατάλαβε οπότε τι είχατε τι χάσατε! Αν υπάρχουν παιδιά και δεν θέλετε να χωρίσετε, αναλάβετε εσείς δυναμικά την διαπαιδαγώγηση τους, και «κατεβάστε ρολά» κοινοποιώντας το στους άμεσα ενδιαφερόμενους έτσι ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Αν υπάρχει αγάπη μη φοβάστε, θα το κάνουν!

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΧΕΣΕΙΣ
  • 8.541 επισκέπτες !