• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στην Κέρκυρα

Photo Credit: www.carpatour.ro

Photo Credit: www.carpatour.ro

 

Αν για το γαμήλιο ταξίδι σας επιλέξετε την Κέρκυρα, να ξέρετε πως η γοητεία που αναδύει αυτό το νησί θα σας μαγέψει. Το όνομά της το πήρε σύμφωνα με την μυθολογία από την Κέρκυρα, την κόρη του Θεού Ποταμού, την οποία ερωτεύτηκε παράφορα ο Ποσειδώνας και την έφερε σε αυτό το νησί για να ζήσουν των έρωτά τους, στο οποίο και χάρισε το όνομά της.

Σπίτια πολυώροφα με παντζούρια και σφυρήλατα κάγκελα από σίδερο στα μικρά μπαλκόνια τους, δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται για την  << μικρή Βενετία >>. Όταν φτάσετε στο νησί θα γνωρίσετε την πόλη της  Κέρκυρας, θα ανεβείτε στην διασταύρωση της Τρουμπέτας με την υπέροχη πανοραμική θέα ( αν κάνετε την βόλτα σας απόγευμα θα απολαύσετε ένα ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα ), θα επισκεφτείτε την Ρόδα και το Σιδάρι ένα πολυσύχναστο θέρετρο απ’ όπου θα θαυμάσετε περίεργους βραχώδης σχηματισμούς  και θα γευματίσετε σε ένα από τα υπέροχα ταβερνάκια.

Στην νότια Κέρκυρα θα θαυμάσετε το παλάτι Αχίλλειο, το τουριστικό θέρετρο  Μπενίτσες, την λίμνη των Κορισσίων και το φρούριο Γαρδίκι, ενώ στην βόρεια πλευρά της θα συναντήσετε τα Γουβιά, Δασιά, Ύψος και Πυργί όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε θαλάσσια σπορ. Ακόμη το Νησάκι και το Καλάμι με το περίφημο αξιοθέατό του το Λευκό Σπίτι.

Δυστυχώς την απέραντη ομορφιά της αρχόντισσας Κέρκυρας δεν γίνετε με τίποτε να την συνοψίσουμε σε λίγες μόνο γραμμές. Αξίζει όμως να την επισκεφτείτε για να έχετε ένα φανταστικό γαμήλιο ταξίδι, και να πάρετε τον δρόμο της επιστροφής  γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις και ερωτευμένοι όσο ποτέ…





Δείτε Ακόμη