• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στη Σέριφο

Γαμήλιο ταξίδι στη Σέριφο

Γαμήλιο ταξίδι στη Σέριφο, ένα νησί με δυο πρόσωπα που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Μια βόλτα στην Άνω και Κάτω χώρα στα σοκάκια, τις ανθοστόλιστες αυλές και τις πανέμορφες εκκλησίες θα σας χαλαρώσει και θα σας γεμίσει χρώματα και αρώματα. Στην Κάτω Χώρα θα δείτε το κτίριο του Σωματείου Εργατών, Μεταλλευτών ενώ στην Άνω με την πιο έντονη τουριστική ζωή την Πλατεία Δημαρχείου και την Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου. Υπέροχες φωτογραφίες θα μπορέσετε να βγάλετε ανεβαίνοντας στο ενετικό κάστρο απ’ όπου πραγματικά η θέα θα σας καθηλώσει, όπως και το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου το οποίο δεσπόζει μέσα σε βράχο. Αν όμως θέλετε να γαληνέψει η ψυχή σας τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την Μονή Ταξιαρχών η οποία έχει την μορφή κάστρου σε κυκλαδίτικο φόντο και είναι γεμάτη από υπέροχες τοιχογραφίες.

Και έρχεται η ώρα για μια αναδρομή στην Ιστορία της Σερίφου που ζωντανεύει μέσα από τα παλιά μεταλλωρυχεία όπου ξεπροβάλλουν οι αγώνες χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις στοές των παλιών ορυχίων. Έπειτα στο Μεγάλο Λιβάδι θα δείτε το Μνημείο των 400 εργατών οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά από πυροβολισμό κατά την διάρκεια απεργίας 10 1916. Μια ολόκληρη έρημη πια πολιτεία των εργατών απλώνεται τριγύρω και μαρτυρά μέσα από την τότε καθημερινότητά τους. Και φυσικά θα κάνετε την βόλτα σας στην καρδιά του νησιού που δεν είναι άλλη από το Μεγάλο Λιβάδι γεμάτο από σπιτάκια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής το οποίο σίγουρα θα σας ξεναγήσει στα μονοπάτια της ιστορίας και μαζί θα αναβιώσετε μνήμες του παρελθόντος.

Φυσικά η Ιστορία δεν είναι η μόνη που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας στο νησί. Η διαμονή σας σε ξενοδοχεία της Σερίφου που ξεχωρίζουν για την αισθητική τους ή σε studios που παρέχουν όλες τις ανέσεις και μοναδική θέα θα σας προσφέρουν απλόχερα τον ρομαντισμό που χρειάζεται το κάθε νιόπαντρο και ερωτευμένο ζευγάρι ενώ στα ταβερνάκια σας περιμένουν εκλεκτοί μεζέδες και νησιώτικα πιάτα που συνοδεύονται από ένα φόντο το οποίο συνθέτει το μπλε της θάλασσας και ζωντανεύει η κυκλαδίτικη αύρα.

Μήνας του μέλιτος στη Σέριφο λοιπόν ένα νησί που η ομορφιά του δεν περιγράφεται με λόγια αν δεν το ζήσετε από κοντά. Και μην αργείτε να αποφασίσετε ιδιαίτερα αν το γαμήλιο ταξίδι σας έχει προγραμματιστεί για καλοκαίρι. Άλλωστε η πεντακάθαρη θάλασσα που το περιβάλλει και οι μαγευτικές παραλίες όπως η Συκαμιά, Καράβι, Ψιλή Άμμος, Μέγα Λιβάδι, Αυλόμωνας, Λιβαδάκια, Αβυσσαλός, Λια και πολλές ακόμη σας περιμένουν για τις πιο αξέχαστες βουτιές που θα δροσίσουν το ξεκίνημα του έγγαμου βίου σας καθώς ο ολόλαμπρος ήλιος της Σερίφου θα φωτίζει τον δρόμο προς την ευτυχία…





Δείτε Ακόμη