• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στη Χίο

Γαμήλιο ταξίδι στη Χίο

Γαμήλιο ταξίδι στη Χίο, το νησί της μαστίχας, που συνδυάζει την γνήσια παράδοση με την γνήσια ελληνική φιλοξενία.

Στη Χώρα της Χίου θα δείτε το κάστρο, όπου μέσα στα τείχη του βρίσκεται ένα τουρκικό τζαμί, και μερικά πολύ παλιά σπίτια. Στην είσοδό του θα δείτε το παλάτι Ιουστινιάνι με πολλά ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα και τοιχογραφίες, όπου φιλοξενούνται και αρκετές εκθέσεις κάθε χρόνο. Θα δείτε το μουσείο Φιλίππου Αργέντη, το το αρχαιολογικό μουσείο, και το βυζαντινό μουσείο. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την Νέα Μονή Χίου ένα μοναστήρι με ψηφιδωτά του 11ου αιώνα που θα σας εντυπωσιάσουν.

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το Πυργί, ένα από τα μαστιχοχώρια που φημίζεται για τα ασπρόμαυρα σχέδια στους τοίχους των σπιτιών του καθώς επίσης και τα Μεστά, ένα πανέμορφο μαστιχοχώρι με αμυντικούς πύργους που φάνταζαν κάποτε στις γωνιές του κάθε χωριού του νησιού.

Η διαμονή σας θα σας μείνει αξέχαστη σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα που προσφέρουν όλες τις ανέσεις για κάθε γούστο. Η χιώτικη κουζίνα θα σας ξετρελάνει και καθώς θα απολαμβάνετε το γεύμα σας σ’ ένα απ’ τα πολλά ταβερνάκια του νησιού, τον καφέ σας ή το ποτό σας, θα σας μαγεύει το τοπίο που θα απλώνεται γύρω σας. Η θάλασσα με τα καταγάλανα νερά της θα περιμένει να σας δροσίσει τους καλοκαιρινούς μήνες, και εσείς δεν θα ξέρετε πια παραλία να διαλέξετε, γιατί είναι όλες τους υπέροχες.

Η Χίος είναι ένα νησί που δεν είναι τόσο γνωστό στον μαζικό τουρισμό. Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία να την επιλέξετε ως προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι σας απολαμβάνοντας την παρθένα ομορφιά της, και γεμίστε τις βαλίτσες της επιστροφής με όμορφες αναμνήσεις.





Δείτε Ακόμη