• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Δώρα για βάπτιση

Τι δώρο να πάρω για την βάπτιση;

Είναι το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό όταν θα κρατάτε στα χέρια σας το προσκλητήριο. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία σας θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα δωράκι για τον μικρό φίλο ή φίλη όχι απλά για να μην πάτε με άδεια χέρια αλλά για να τιμήσετε την οικογένεια που σας θέλει στην πιο σημαντική μέρα της ζωής του μωρού της.

Ίσως είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι δώρο να πάρετε ιδιαίτερα αν δεν έχετε δικό σας παιδάκι και δεν γνωρίζετε τι θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμο. Οι επιλογές όμως είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Εμείς σας έχουμε μερικές προτάσεις και εσείς διαλέγετε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο με τις απαιτήσεις σας.

– ΡΟΥΧΑ: Μια κλασική επιλογή.Υπάρχουν αμέτρητα καταστήματα με παιδικά ρουχαλάκια, πανέμορφα, ζουζουνιάρικα, σε διάφορες τιμές και για όλα τα γούστα. Σε περίπτωση που αποφασίσετε τα ρούχα να είναι η επιλογή σας θα πρέπει να γνωρίζετε την ηλικία του μωρού, και να πάρετε το ρουχαλάκι λίγο μεγαλύτερο ώστε να το ευχαριστηθεί ( γιατί τα μωρά θα πρέπει να ξέρετε πως αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα ). Μην ξεχάσετε να ζητήσετε κάρτα αλλαγής ώστε να μπορέσουν οι γονείς να το αλλάξουν αν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά τα ρούχα όμως επιβάλλεται να έχουν καλή ποιότητα γιατί τα μωρά έχουν ευαίσθητο δερματάκι και κάνουν εύκολα αλλεργίες.

– ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Το παιχνίδι είναι μια επιλογή που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα το μωράκι. Εδώ κι αν υπάρχει μια πληθώρα καταστημάτων που μπορείτε να επισκεφτείτε μέχρι να καταλήξετε σε κάποιο. Ανάλογα πάντα με την ηλικία υπάρχει και το αντίστοιχο παιχνίδι. Σε ένα μωρό θα μπορούσατε να πάρετε ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων που συντελεί στην ανάπτυξή του, όπως ένα γυμναστήριο, ένα παπλωματάκι δραστηριοτήτων κ.τ.λ. Αν μπορείτε να διαθέσετε κάτι παραπάνω θα μπορούσατε να του πάρετε ακόμη και ένα ποδηλατάκι για τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες του, ή ένα μηχανοκίνητο οχηματάκι που θα το χρησιμοποιήσει αργότερα.

– ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ: Κόσμημα δεν είναι μόνο ο σταυρός που θα πάρει το μωρό από τους νονούς. Υπάρχουν αμέτρητα κοσμήματα που θα μπορούσατε να χαρίσετε σε ένα μωρό που σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσει αργότερα. Αν επισκεφτείτε ένα κοσμηματοπωλείο σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή επιλογή στην τιμή που θέλετε. Αν είναι κοριτσάκι μπορείτε να της χαρίσετε ένα βραχιολάκι, ενα ζευγάρι σκουλαρικάκια, το όνομά της σε μενταγιόν, ένα δαχτυλιδάκι και πολλά άλλα που θα τα … τιμήσει αργότερα. Αν είναι αγοράκι θα μπορούσατε να του πάρετε μια αλυσίδα για το χεράκι, μια καρφίτσα με ματάκι και μια εικονίτσα, ένα ρολόι κ.α. Ακόμη αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αγγελάκια, σταυρούς ή διάφορα γούρια που θα στολίσουν την κούνια του ή το κρεβατάκι του αργότερα.

– ΧΡΗΜΑΤΑ: Μπορείτε πάλι σε έναν φάκελλο να βάλετε το χρηματικό ποσό που θέλετε να δώσετε, ξέροντας όμως πως το δώρο αυτό δεν είναι τόσο ιδιαίτερο και δεν θα έχει συναισθηματική αξία. Αν όμως είστε κοντινός συγγενής του μωρού, θα μπορούσατε να του ανοίξετε έναν λογαριασμό αποταμίευσης που θα βοηθήσει το παιδί μέλλον.

– ΒΙΒΛΙΑ: Ένα πολύ όμορφο δώρο θα ήταν ακόμη ένα βιβλίο, που θα μπορούσε να έχει μια σειρά από παραμύθια που θα τους δίνει ζωή η φωνή της μαμάς και θα κρατούν στο παιδάκι συντροφιά εμπλουτίζοντας την ζωή του με όμορφες εικόνες.

Ότι δώρο και αν πάρετε τελικά, καλό θα ήταν να συνοδεύεται από μια κάρτα με ευχές που θα δώσει στο δωράκι σας μεγαλύτερη συναισθηματική αξία.

Ξεκινήστε και καλή επιτυχία στην επιλογή σας.





Δείτε Ακόμη