• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Επιλογή ονόματος για την βάπτιση

Η επιλογή του ονόματος πριν από την βάπτιση είναι τόσο απλή για κάποια ζευγάρια και τόσο πολύπλοκη για κάποια άλλα.

Για τους παραδοσιακούς, το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα του πατέρα του μπαμπά αν είναι αγόρι ή της μητέρας του αν είναι κορίτσι. Το δεύτερο παιδάκι παίρνει το όνομα από τους γονείς της μαμάς. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς πάλι το όνομα που θα επιλέξουν μπορεί να είναι τελείως άσχετο με εκείνο των … παππούδων! Άλλοι πάλι μπορεί να δώσουν το όνομα κάποιου αγίου στον οποίο έχουν κάνει κάποιο τάμα πριν την γέννηση του μωρού.

Όπως και να’χει το όνομα δεν είναι απλά μια λέξη αλλά εκείνο που αναπτύσσει την ταυτότητα του παιδιού και θα το συντροφεύει για όλη του την ζωή. Έτσι θα πρέπει να προσέξετε ώστε αν το όνομα που θέλετε ή νομίζετε πως … πρέπει να δώσετε στο μωρό σας μπορεί να προκαλέσει αρνητικά σχόλια ή ειρωνικά χαμόγελα π.χ στο σχολείο να το αποφύγετε.

Κάντε μια λίστα από τα ονόματα που σας αρέσουν μαζί με τον σύζυγό σας και σκεφτείτε πιο θα ταίριαζε στο δικό σας παιδάκι έχοντας στο μυαλό σας πως ίσως μεγαλώνοντας το αλλάξει χρησιμοποιώντας κάποιο υποκοριστικό το οποίο και είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν 2 ονόματα.

Αποφύγετε κάθε είδους γκρίνιες γιατί δεν αξίζει να χαλάτε τις καρδιές σας για ένα ζήτημα τόσο μικρό μπροστά στην μεγαλειώδη ύπαρξη του ίδιου σας του μωρού. Συμβιβαστείτε ( αν υπάρχουν φυσικά διαφωνίες ) και καμαρώστε το υπέροχο πλασματάκι που φέρατε στον κόσμο την ώρα που θα βαπτίζεται και έχετε στο μυαλό σας μόνο πως αυτό είναι το τελειότερο δημιούργημά σας.





Δείτε Ακόμη