• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Νύχια έτοιμα για το γάμο.

Πριν το μανικιούρ γάμου πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε τα νύχια σας να είναι υγιή και δυνατά, για να έχετε πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι πρωτείνες, το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Α, είναι οι βασικοί διατροφικοί παράγοντες για νύχια υγιή, όμορφα και δυνατά. Όταν δεν καταναλώνετε πρωτείνες οι οποίες είναι το βασικό συστατικό της δομής των νυχιών, τότε εκείνα χάνουν την σκληρότητά τους και πολλές φορές εμφανίζονται στην επιφάνειά τους λευκά στίγματα. Έτσι τροφές όπως το κρέας, τα όσπρια και τα ψάρια, είναι απαραίτητες στην διατροφή σας.

Ευαισθησία και ξηρότητα πάλι, εμφανίζουν τα νύχια όταν υπάρχει ανεπάρκεια ασβεστίου. Για τον λόγο αυτό τα ψάρια που είναι μικρά και τρώγονται με το κόκκαλο όπως π.χ ο γαύρος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και τα πράσινα λαχανικά, δεν πρέπει να λείπουν απ’ το τραπέζι σας.

Η έλλειψη σιδήρου πάλι κάνει τα νύχια εύθραυστα ή εμφανίζονται στην επιφάνειά τους λευκές γραμμές. Έτσι για υγιή νύχια στο διαιτολόγιό σας θα πρέπει να υπάρχουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ψάρι, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Εφαρμόστε στα νύχια σας αν θέλετε τις παρακάτω συνταγές με αιθέρια έλαια, για να είναι τέλεια την ημέρα του γάμου σας και όχι μόνο!

Σε 50ml ελαιόλαδο προσθέστε 5 σταγ. ευκάλυπτο, 5 σταγ. λεμόνι, 3 σταγ. λεβάντα, 5 σταγ. tea tree και 2 σταγ. θυμάρι. Βάλτε από το μείγμα αυτό σε ένα βαμβάκι και περάστε την επιφάνεια των νυχιών καθημερινά για 2 εβδομάδες. ( για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κάνετε ελαφρύ μασάζ ώστε να απορροφηθούν καλύτερα.

Σε ένα σκεύος βάλτε νερό τόσο ώστε αν βυθίσετε το χέρι σας μέσα σε αυτό τα νύχια σας να καλύπτονται τελείως. Σε 3 κουταλιές σούπας γάλα διαλύστε 5 σταγ. δενδρολίβανο, 5 σταγ.σανδαλόξυλο, 3 σταγ. γκρέηπ – φρούτ, 5 σταγ. λεβάντα, και προσθέστε τα στο νερό. Βυθίστε τα χέρια σας για όση περισσότερη ώρα μπορείτε 2 φορές την εβδομάδα.

Αφού λοιπόν κάνατε ότι περνάει απ’ το χέρι σας για να βελτιώσετε την υγεία των νυχιών σας, κλείστε ραντεβού και επισκεφθείτε την μανικιουρίστα σας για να ασχοληθείτε με το νυφικό μανικιούρ και πεντικιούρ.

Η εικόνα των άκρων σίγουρα αφορά την κάθε γυναίκα. Πόσο μάλλον εκείνη που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω της από την κορυφή ως τα … νύχια. Άλλωστε τα όμορφα νύχια τονίζουν την όλη παρουσία και ολοκληρώνουν την άψογη εμφάνιση της νύφης.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΟΜΟΡΦΙΑ
  • 13.879 επισκέπτες !