• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος ιδιαίτερα την σημερινή εποχή που το δέρμα μας επιβαρύνεται τόσο από την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Με τον καθαρισμό επιτυνχάνουμε όχι μόνο την αφαίρεση του μακιγιάζ αλλά και το να διατηρούμε την επιδερμίδα μας καθαρή και υγιής ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται η υπερβολική έκκριση σμήγματος που προκαλεί την ακμή. Σε ένα δέρμα που έχει καθαριστεί σωστά, τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε απορροφώνται καλύτερα και έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα. Η επιδερμίδα μπορεί και αναπνέει και έτσι δείχνει λαμπερή, πιο νεανική και υγιής.

Ας δούμε τώρα τα βασικά βήματα για έναν σωστό καθαρισμό:

•Επιλέγουμε ένα καθαριστικό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ. Για λιπαρό δέρμα, ιδανικό θα ήταν ένα αφρίζον καθαριστικό με σμηγματορυθμιστικές ιδιότητες. Για ξηρό δέρμα καλύτερο θα ήταν ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και μια λοσιόν τονωτική και ενυδατική. Για κανονικό – μεικτό τώρα ένα αφρίζον καθαριστικό θα ήταν το καλύτερο και μάλιστα τέτοιο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περιοχή των ματιών άφοβα. Βασική προϋπόθεση είναι πως όταν χρειάζεται ξέβγαλμα κάποιο προϊόν καθαρισμού το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό ώστε το δέρμα να μην αφυδατώνεται.

•Επιλέγουμε μια απολεπιστική κρέμα ( πίλινγκ ) την οποία εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα του προσώπου μας 3 φορές την εβδομάδα απλώνοντάς την με απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να αποφύγουμε κάθε είδος ερεθισμού. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. ( Μην κάνετε απολέπιση προσώπου τουλάχιστον μόνες σας χωρίς την βοήθεια αισθητικού, αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, ακμή ή ευρυαγγείες προσώπου ).

•Επιλέγουμε μια μάσκα προσώπου την οποία και εφαρμόζουμε 2 φορές την εβδομάδα μετά το πίλινγκ ( απολέπιση ). Πολύ καλή είναι η μάσκα με άργιλο που καθαρίζει βαθιά το πρόσωπο έχοντας παράλληλα αναζωογονητικές και συσφικτικές ιδιότητες. Αν έχετε ξηρό δέρμα μπορείτε να πάρετε κόκκινη άργιλο που χαρίζει επιπλέον λάμψη και η επιδερμίδα δείχνει ανανεωμένη και ξεκούραστη. Αν έχετε ευαίσθητη ή ώριμη επιδερμίδα η ροζ άργιλος είναι ιδανική ενώ η πράσινη άργιλος είναι η πιο κατάλληλη για επιδερμίδες λιπαρές ή με ακμή. Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα μάσκας στο πρόσωπο και τον λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφού την αφήσετε να δράσει 15-20 λεπτά την ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Φυσικά η άργιλος δεν είναι η μοναδική σας επιλογή. Ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας θα βρείτε διάφορες εκπληκτικές μάσκες προσώπου για ενυδάτωση, λάμψη, τόνωση, χαλάρωση, σύσφιξη, με αντιγηραντικές ή αντιοξειδωτικές ιδιότητες κ.τ.λ. ή ακόμη μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μάσκες με φυσικά υλικά που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

•Τέλος επιλέγουμε μια καλή και ανάλογα πάντα με την ηλικία μας και τον τύπο δέρματός μας κρέμα ημέρας και νύχτας την οποία θα πρέπει να εφαρμόζουμε καθημερινά με απαλές κυκλικές κινήσεις για καλή απορρόφηση.

Αυτά είναι τα βασικά βήματα που συντελούν σε έναν σωστό καθαρισμό του προσώπου. Ακολουθήστε τα λοιπόν και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να αποκτήσει ένα πρόσωπο νεανικό, λαμπερό και υγιές. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας χωρίς ενοχές γιατί είστε γυναίκες και σας αξίζει να είστε όμορφες όχι μόνο την ημέρα του γάμου σας αλλά κάθε μέρα!!!





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΟΜΟΡΦΙΑ
  • 9.556 επισκέπτες !