• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Τι είναι ο γάμος άραγε;

Τι είναι ο γάμος άραγε; Το έχετε σκεφτεί καθόλου; Είναι μια συμφωνία, νόμος της παράδοσης, προορισμός, υποχρέωση ή επιλογή;

Σίγουρα ο κάθε ένας από εμάς βλέπει την έννοια του γάμου από διαφορετική οπτική γωνία και τον ακολουθεί ή όχι. Παλιότερα αποτελούσε προορισμό και οι νέοι ήταν υποχρεωμένοι να παντρεύονται χωρίς καν να γνωρίζονται, μόνο και μόνο επειδή έτσι έκριναν οι γονείς. Ο πατέρας επέλεγε τον άντρα που θα έδεινε στην κόρη του και το πότε θα γινόταν ο γάμος. Οι νέοι ακολουθούσαν σαν άβουλα όντα. Δεν είχαν άποψη και ο λόγος τους δεν είχε βαρύτητα.

Την σημερινή πάλι εποχή βρισκόμαστε στην απέναντι όχθη του ποταμού με απελευθερωμένες ιδέες που θέλουν τα ζευγάρια να συζούν, να αλλάζουν συντρόφους και να επιλέγουν σύμφωνα καθαρά με την προσωπική τους κρίση τον σύντροφο με τον οποίο θέλουν να κάνουν οικογένεια. Και πάλι όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν συνειδητοποιούν την βαρύτητα του γάμου και μην έχοντας διάθεση να αγωνιστούν για την επιτυχία του χωρίζουν.

Ο γάμος είναι  « μέγα Μυστήριο «, είναι ένα λιμάνι μέσα στο οποίο ο άντρας και η γυναίκα νοιώθουν ασφάλεια. Με τίποτε δεν είναι καλοπέραση αλλά είναι ένας συνεχής αγώνας για να κερδίσουν την ευτυχία και την ψυχική γαλήνη. Όταν όμως η επιλογή του ανθρώπου που αποφασίζεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του γίνεται με καθαρή σκέψη, αληθινά αισθήματα και αληθινή αγάπη και χωρίς να κρύβει συμφέροντα, τότε τα δύσκολα γίνονται πιο εύκολα και οι κοινοί στόχοι σας θα πραγματοποιούνται ένας ένας και θα δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη οικογένεια που θα μεγαλώσει με τον ερχομό των παιδιών σας. Τότε ο γάμος γίνεται ευλογία και φαντάζει σαν όαση σε μια έρημο.

Έτσι λοιπόν ο γάμος είναι ο κύκλος της ζωής που δεν έχει αρχή και τέλος αλλά τυλίγει δυο ανθρώπους και τους καλεί να δείξουν την αντοχή τους σ” έναν συνεχή αγώνα με στόχο να μην σπάσουν αυτόν το κύκλο.Στον αγώνα αυτό το έπαθλο είναι  κάθε φορά που κοιτά ο ένας τα μάτια του άλλου να βλέπει όμορφες εικόνες γεμάτες από αγάπη και μια λάμψη που θα φωτίζει την ψυχή του και θα του δίνει εφόδια και νέους στόχους.

Κι αν όταν κάνεις έναν απολογισμό της ζωής σου σκέφτεσαι πως θα άλλαζες κάποια πράγματα εκτός από τον σύντροφό σου, αν όταν σε βασανίζει κάτι περιμένεις πως και πως να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου για να νοιώσεις ασφάλεια και κατανόηση με τον άντρα σου και τα παιδιά σου και να γαληνέψει η ψυχή σου, τότε βοιώνεις την αληθινή έννοια του γάμου. Όλα τα άλλα είναι λανθασμένες επιλογές. Γιατί τελικά όπως είπε και ο Τ. Σ. Έλιοτ :

Είναι σπουδαίο πράγμα όταν δύο ψυχές ενώνονται για να στηρίζουν η μία την  άλλη στο έργο τους, στις επιτυχίες και τις ατυχίες τους, μέχρι τα τελευταία  σιωπηλά λεπτά του στερνού αντίο…





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΧΕΣΕΙΣ
  • 10.694 επισκέπτες !