• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

To savoir vivre των καλεσμένων σε γάμο

To savoir vivre των καλεσμένων σε γάμο

Είστε καλεσμένοι σε γάμο;

Ελάτε να δούμε μαζί τι προστάζει το savoir vivre για αυτή την περίσταση και πως μπορείτε απ’ τη μια να περάσετε τέλεια και από την άλλη να αποδείξετε στους μελλόνυμφους πως πραγματικά το προσκλητήριο που σας έστειλαν ήταν για εσάς μια χαρμόσυνη είδηση.

Καταρχήν πάτε δεν πάτε στο γάμο, θα πρέπει να προσφέρετε στο ζευγάρι ένα γαμήλιο δώρο. Δεν έχει σημασία τόσο η αξία του όσο το γεγονός πως με αυτή τη χειρονομία σας θα εκφράσετε την εκτίμησή σας και τις ευχές σας για το νέο ξεκίνημα στην ζωή τους.

Θα πρέπει να αποχωριστείτε για λίγο το κινητό σας και λίγο πριν το μυστήριο φυσικά να το κλείσετε. Την ώρα που ο ιερέας ενώνει το ζευγάρι με τα ιερά δεσμά του γάμου, θα ήταν θα μπορούσαμε να πούμε και αγένεια να ακούγονται οι μελωδίες των κινητών και οι καλεσμένοι αδιάφοροι να μιλούν και μάλιστα δυνατά για να μπορεί να τους ακούσει εκείνος που τους κάλεσε.

Προσέξτε την ώρα που αναγράφεται στο προσκλητήριο και ξεκινήστε έγκαιρα ώστε να φτάσετε πριν τη νύφη. Η στιγμή της άφιξής της είναι τόσο σημαντική για εκείνη και σίγουρα θα θέλει γύρω της ανθρώπους που θα την θαυμάσουν, θα την κάνουν να νιώσει άνετα και θα της χαρίσουν ένα χαμόγελο που θα αφήνει να εννοηθεί πως είναι θεά.

Δώστε το δώρο σας νωρίτερα από την ημέρα του γάμου ώστε και εσείς να μπορέσετε να απολαύσετε το γάμο χωρίς να περιφέρεστε με το δώρο ψάχνοντας το που θα το αφήσετε με ασφάλεια και οι συγγενείς του ζευγαριού δεν θα έχουν το άγχος ώστε να μη χαθεί κάποιο από αυτά και θεωρηθούν ανεύθυνοι. Ακόμη και αν έχετε σκοπό να δώσετε χρήματα, δώστε τα στο … κρεβάτι, ή οποιαδήποτε ημέρα πρίν το μυστήριο που σίγουρα θα τους χρειαστούν για να καλύψουν τα έξοδα του γάμου και όχι όπως κάνουν μερικοί που την ώρα που χαιρετούν το ζευγάρι έξω από την εκκλησία καθώς η κάμερα καταγράφει τα πάντα εκείνοι προσπαθούν να βάλουν το φακελάκι στην τσέπη του γαμπρού προκαλώντας αμηχανία και αναστάτωση…..ιδιαίτερα αν η τσέπη δεν ανοίγει εύκολα !!!
Σε περίπτωση που βγάλετε φωτογραφίες με την δική σας φωτογραφική μηχανή μην ξεχάσετε τις ωραιότερες να τις εμφανίσετε 2 φορές ώστε να δώσετε και στους νιόπαντρους. Μπορεί εκείνοι να έχουν επαγγελματική κάλυψη με φωτογραφίες που πραγματικά θα είναι υπέροχες και άψογες, όμως και οι δικές σας σίγουρα θα έχουν αποθανατίσει στιγμές που θα περιγράφουν τα υπέροχα συναισθήματα της μεγάλης αυτής ημέρας.

Δώστε σημασία στην παρουσία σας. Προσέξτε το ντύσιμό σας να είναι ανάλογο της περίστασης ώστε να μην φέρετε το ζευγάρι σε δύσκολη θέση. Τα πολύ σέξι ρούχα αφήστε τα για άλλη στιγμή και μην προσπαθήσετε να τραβήξετε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας γιατί θα είναι ανώφελο. Υπάρχουν υπέροχοι συνδυασμοί και ρούχα μοναδικά που θα σας κολακέψουν και θα δώσουν την δυνατότητα να αποσπάσετε θετικά σχόλια. Όσο για τους συνοδούς σας, ακόμη και αν δεν αποχωρίζονται ποτέ το casual ντύσιμο, δώστε τους να καταλάβουν πως ο γάμος είναι μια ιδιαίτερη περίσταση στην οποία θα πρέπει να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό και να ντυθούν έτσι ώστε η εικόνα τους να συμβαδίζει με εκείνη της … κυρίας που συνοδεύουν. Και ας μην ξεχνούν πως το …κυριλέ ντύσιμο πάντα κολακεύει τους άντρες και τους προσθέτει δυναμισμό.

Αν είστε καλεσμένοι στην δεξίωση προσπαθήστε να μην πιείτε πολύ και χάσετε τον έλεγχο και θυμηθείτε πως θα πρέπει να είστε ευχάριστοι με όλους τους προσκεκλημένους. Αν έχετε προσωπικές διαφορές ή αντιπάθειες με κάποιους από αυτούς η ημέρα αυτή δεν είναι κατάλληλη για προστριβές, αλλά να ξέρετε πως ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι και είστε υποχρεωμένοι να το σεβαστείτε αυτό. Διασκεδάστε με την ψυχή σας και σκορπίστε θετική αύρα στο χώρο…

Τέλος μην ξεχνάτε να χαμογελάτε, να είστε ευδιάθετοι και να αισθάνεστε πραγματικά τυχεροί που το ζευγάρι θέλησε να μοιραστεί μαζί σας την χαρά του και σας επέλεξε για να προσθέσετε στο σκηνικό του γάμου του την δική σας πινελιά.

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 11.864 επισκέπτες !