• Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Youtube

Γιατί χωρίζουν κάποια ζευγάρια

Γιατί χωρίζουν κάποια ζευγάρια

Το διαζύγιο τις περισσότερες φορές, μοιάζει να είναι η μια και μοναδική έξοδος από έναν γάμο όπου επικρατεί ασυνεννοησία, έλλειψη συντροφικότητας και καταστάσεις που προκαλούν πόνο. Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή που ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να παντρεύεται και να χωρίζει χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς, φαίνεται πως τα διαζύγια αυξάνονται και ο έρωτας, η αγάπη καθώς επίσης τα όνειρα για έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο σβήνουν.

Η καταναλωτική κοινωνία έχει δημιουργήσει ανθρώπους που πιστεύουν πως η ευτυχία έρχεται με το χρήμα, το οποίο βοηθά στην κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών. Είναι στην μόδα δε, οι σχέσεις να περιορίζονται σε αυτές που « περνάμε καλά » και όσο …κρατήσουν και δεν στοχεύουν στην δημιουργία οικογένειας. Μάλιστα πολλά ζευγάρια ενώ φαίνεται να είναι ερωτευμένα και να αγαπιούνται, ξεκινούν τον έγγαμο βίο τους σε λάθος βάσεις, λες και είναι σε σε διαρκή ετοιμότητα για έναν μελλοντικό χωρισμό ο οποίος και δεν αργεί να έρθει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Άν θέλετε ο γάμος σας να βασίζεται σε μια σχέση πλούσια σε συναισθήματα, να έχει νόημα και σκοπό αλλά και στόχους και να βιώνετε μια υγιή σχέση, τότε θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να επιδιώκετε:

 • Να εκφράζετε στον σύντροφό σας τις σκέψεις σας με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό.
 • Να βάζετε όρια αλλά και να αποδέχεστε τα όρια του συντρόφου σας.
 • Να βάζετε στόχους και το βάρος των ευθυνών να μοιράζεται και στους δύο.
 • Να μην θεωρείτε υπεύθυνο για την ευτυχία ή την δυστυχία αντίστοιχα τον σύντροφό σας, αλλά να έχετε την ευθύνη του εαυτού σας, καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη.
 • Να μην περιμένετε οι επιθυμίες, τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες σας να ταυτίζονται πλήρως αλλά αντίθετα να αποδέχεστε την διαφορετικότητα.
 • Μάθετε να ακούτε και προσπαθήστε να κάνετε τον σύντροφό σας να ανοίξει την καρδιά του και να γνωρίσετε την ιστορία του. Έτσι πιθανά τραύματα , βιώματα, πρότυπα που φέρνουν στην επιφάνεια μια ….κακή συμπεριφορά μέσα από μια στενότερη σύνδεση, θα γιατρευτούν όταν γνωρίζετε τους λόγους και τις αιτίες που τα προκάλεσαν. Έτσι θα κάνετε μια σχέση η οποία θα διαμορφωθεί σε νέες βάσεις, με νέα πρότυπα, με νέους στόχους και πάνω απ” όλα θα είναι ανεξάρτητη.

Δείτε την κάθε κρίση σαν πρόκληση για επανεκτίμηση. Μπορεί να λένε πως όταν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει, ίσως όμως πρέπει να ανακαλύψουμε το υλικό εκείνο που θα κάνει το γυαλί πιο ανθεκτικό ώστε να μην ραγίζει με το πρώτο πέσιμο. Και να είστε σίγουροι πως όταν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, όταν στο λεξιλόγιο του ζευγαριού δεν υπάρχουν οι λέξεις εσύ και εγώ αλλά το εμείς, όταν το ζευγάρι καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι  ( ιδιαίτερα την σημερινή εποχή που είναι πλούσια σε προβλήματα και φτωχή σε αληθινές σχέσεις )  να έχεις έναν σύντροφο που να μοιράζεσαι τις χαρές και τις λύπες, που να σε αγαπά, να σε νοιώθει και να είναι πάντα εκεί με εσένα για εσένα, τότε η ζωή θα γίνει πιο όμορφη και ο γάμος θα έχει διάρκεια και κάθε μέρα θα ανθίζει και θα σκορπά την πραγματική ευτυχία.

Δείτε Ακόμη

 • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΧΕΣΕΙΣ
 • 11.871 επισκέπτες !