• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Δεύτερος γάμος

Δεύτερος γάμος

Ο δεύτερος γάμος στη ζωή μιας γυναίκας, είναι λογικό να της προκαλεί περισσότερο άγχος, ύστερα από μια αποτυχημένη πρώτη φορά. Όμως η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις. Δε σημαίνει πως ένας γάμος που δεν είχε το θεμιτό αποτέλεσμα πρέπει να υψώσει ένα αδιαπέραστο τείχος προς την ευτυχία.

Αν λοιπόν σας έγινε εκ νέου μια πρόταση γάμου και πιστεύετε πως ο άνθρωπος αυτός που μπήκε στη ζωή σας έχει τα προσόντα ώστε να σας κάνει ευτυχισμένη, δεχτείτε την πρότασή του με χαρά και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συναντήσει επιτέλους την απόλυτη ευτυχία. Βάλτε τις άσχημες εμπειρίες σ’ ένα κουτάκι αναμνήσεων, κρύψτε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας και ασφαλίστε το.

Αμέσως μετά οργανώστε τον γάμο σας σαν να είναι η πρώτη φορά. Ακόμη και αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον πρώτο σας γάμο και έτσι είστε σε μια μεγαλύτερη ηλικία, μην επιλέξετε ένα απλό φόρεμα ή ένα κλασσικό ταγιέρ για την … μεγάλη μέρα. Διαλέξτε και πάλι ένα λευκό ονειρεμένο νυφικό. Άλλωστε το λευκό δεν συμβολίζει μόνο την αγνότητα αλλά αντικατοπτρίζει την ψυχική ηρεμία και την χαρά που έχει επανέλθει στα μάτια σας και στη ψυχή σας κάνοντάς σας ξανά να αισθάνεστε μοναδική και λαμπερή. Μην ξεχνάτε πως αυτή την φορά έχετε στα χέρια σας ένα επιπλέον όπλο. Είστε πιο συνειδητοποιημένη και πατάτε στη γή με μεγαλύτερη σιγουριά για την επιλογή σας.

Αν θέλετε μπορείτε να αποφύγετε το πέπλο ή την ουρά στο νυφικό σας και να τα αντικαταστήσετε με ένα κομψότατο καπέλο ή μια τιάρα που θα ολοκληρώσουν την σαγηνευτική σας εμφάνιση. Το αν θα κάνετε Θρησκευτικό η Πολιτικό γάμο με ανοιχτή ή κλειστή δεξίωση είναι καθαρά και μόνο δική σας επιλογή και του συντρόφου σας. Όσο για τη λίστα καλεσμένων την δεύτερη φορά συνηθίζεται να γίνεται αποκλειστικά από το ζευγάρι χωρίς την ανάμειξη των γονιών. Φρόνιμο θα ήταν όμως να αποφύγετε να καλέσετε τον πρώην σας σύζυγο ( όσο καλές σχέσεις και να έχετε ) και για να μην φέρετε ίσως σε δύσκολη θέση τον νυν αλλά και για να μην προκαλέσετε μεγάλη αμηχανία στον πρώην που πιθανόν σε κάθε σας χαμόγελο να βλέπει την ευτυχία που έχασε μέσα από τα χέρια του. Η λίστα γάμου τώρα, θα ήταν καλύτερο να γίνει σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για ένα ονειρεμένο γαμήλιο ταξίδι, μιας και σίγουρα το σπίτι σας δεν θα έχει ελλείψεις σε μικροσυσκευές και … σερβίτσια!!!

Αν υπάρχουν παιδιά από την πλευρά σας ή από την πλευρά του μελλοντικού σας συζύγου, αφήστε τα να βοηθήσουν στην οργάνωση του γάμου σας ώστε να μην αισθανθούν παραμελημένα. Αν είναι μεγάλα μπορούν ακόμη και να σας συνοδεύσουν στην εκκλησία, ενώ αν είναι μικρά μπορούν να γίνουν τα πιο γλυκά παρανυφάκια σας. Τέλος φροντίστε να λάμπετε από ομορφιά κάνοντας μια περιποίηση προσώπου και σώματος και επιλέγοντας το καταλληλότερο για εσάς νυφικό χτένισμα και μακιγιάζ.

Ίσως ο πρώτος γάμος να σταμάτησε στην μέση το ταξίδι του. Δώστε την ευκαιρία στο δεύτερο να σας ταξιδέψει σε μια ζωή όπου η ευτυχία θα σας χαμογελά και θα σας κλείνει το μάτι δίνοντάς σας όλα όσα σας χρωστάει. Στο χέρι σας είναι αυτή τη φορά να έχετε εκείνα τα απαραίτητα εφόδια που θα κάνουν το ταξίδι του γάμου σας να κρατήσει ως τα βαθιά γεράματα, θυμίζοντάς σας πως η ευτυχία υπάρχει για όλους αρκεί … να την ανακαλύψουν .

Με το καλό!!!

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 10.548 επισκέπτες !