• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Ευτυχισμένος γάμος

Μπορεί ο γάμος να είναι σχέση ζωής, μπορεί να είναι μέγα μυστήριο, πότε όμως ένας γάμος μπορεί να είναι και ευτυχισμένος;

Κάποτε ένας άνθρωπος παντρεύτηκε, δημιούργησε οικογένεια, αλλά δεν ήταν χαρούμενος. Έλεγε ότι έψαχνε την ευτυχία και δεν μπορούσε να την βρεί στο σπίτι του. Είχε μια γυναίκα που ποτέ δεν του δημιούργησε πρόβλημα, που ήταν απόλυτα πιστή και αφοσιωμένη σε εκείνον, που ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτε αλλά για εκείνον δεν ήταν αρκετό. Νόμιζε πως την ευτυχία έπρεπε να την αναζητήσει έξω από το σπίτι του. Έτσι κάποια μέρα εγκατέλειψε την γυναίκα του και το παιδί του και άρχισε να ψάχνει. Ζούσε μια άστατη ζωή, σκόρπισε τα χρήματά του σε κέντρα διαφθοράς, έφθειρε την υγεία του με τις καταχρήσεις και φυσικά πάτησε το στεφάνι του κάνοντας την ζωή του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Την ευτυχία όμως δεν την συνάντησε πουθενά. Έτσι μια μέρα μετανιωμένος και πληγωμένος αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι του. Έτσι και έκανε. Όταν πλησίαζε όμως στην πόρτα είδε μια όμορφη γυναίκα να φεύγει μέσα από το σπίτι. Ποιά είσαι εσύ ; της είπε. Και εκείνη με μια γλυκιά φωνή του απάντησε: είμαι η Ευτυχία, σε περίμενα τόσα χρόνια στο σπίτι σου όμως δεν άντεξα άλλο και φεύγω. Στάσου της απάντησε ο άνδρας και εγώ σε έψαχνα παντού, εσένα αναζητούσα για να σε έχω δίπλα μου. Τώρα είναι αργά του απάντησε και έφυγε…

Σε ένα γάμο λοιπόν η ευτυχία βρίσκεται στο πρόσωπο της/του συζύγου, στο χαμόγελο των παιδιών που όσο ζωηρά και ατίθασα να είναι έχουν τον τρόπο τους έτσι ώστε με μια ματιά ή ένα αγγιγμά τους να σε γεμίζουν από τόσο δυνατά συναισθήματα που σε κάνουν να πλημυρίζεις από ευτυχία.

Το σπουδαιότερο ρόλο μέσα στο σπίτι για την ευτυχία μιας οικογένειας, τον επωμίζεται η γυναίκα ώς σύζυγος, ώς μητέρα ή ως γιαγιά. Έτσι για να δούμε μια ευτυχισμένη οικογένεια θα πρέπει πρώτα απ’όλα να έχουμε μιά γυναίκα που να ξέρει να παίζει σωστά τον ρόλο της.

Το πρώτο στοιχείο μιάς ευτυχισμένης συζυγικής ζωής είναι η αφοσίωση του ενός πρός τον άλλο. Από την ώρα που παρεμβάλλονται τρίτα πρόσωπα στην ζωή του ζευγαριού ο δεσμός τους κλονίζεται και μελλοντικά μπορεί να επέλθει η ρήξη.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Για να αντέξει ένας δεσμός πρέπει να είναι θεμελιωμένος πάνω στήν ειλικρίνεια και την αλήθεια.Δέν μπορεί ένας άνδρας να λέει ψέματα στην γυναίκα ούτε το αντίθετο. Ούτε κάν μικρά και ασήμαντα γιατί ακόμη και αυτά όταν αποκαλυφθούν βάζουν τον άλλο σε υποψίες και χωρίς να το θέλουμε επειδή δέν μιλήσαμε με ειλικρίνεια κλονίζουμε την εμπιστοσύνη του ενός πρός τον άλλο. Μόνο όταν τα πάντα γίνονται με ανοιχτά χαρτιά μπορεί να διατηρηθεί ο συζυγικός δεσμός.

Το τρίτο στοιχείο είναι ο αλληλοσεβασμός.Δέν μπορεί κανείς απο τους δύο να μιλά περιφρονητικά για τον άλλο ούτε σε προσωπικό ούτε σε φιλικό ή συγγενικό επίπεδο.Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τσαλακώνει τον άλλο. Η γυναίκα δέν είναι σκλάβα και δούλα που όλη μέρα θα πρέπει να υπηρετεί, ούτε είναι ένα παιχνιδάκι που άλλοτε παίζουμε μαζί του και άλλοτε το πετάμε στα σκουπίδια. Και ο άνδρας δεν είναι εκείνος που θα πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα απ’το πρωί ως το βράδυ για να προσφέρει αγαθά και χρήματα στην γυναίκα του και εκείνη να σπαταλά τον ιδρώτα του άσκοπα σε μάταιες επιδείξεις.

Όταν αγαπάς δεν μπορείς να διατάσεις

Όταν αγαπάς δεν μπορείς να βασανίζεις

Όταν αγαπάς αφήνεις την γλώσσα της αγάπης να μεταφράζεται σε έργα, πράξεις και ζωή

Ο γάμος είναι ένας στοίβος μέσα στον οποίο αγωνίζονται οι σύζυγοι για να επιτύχουν τον στόχο τους που είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Ο γάμος θα πρέπει να είναι μια φωλιά μέσα στην οποία θα φωλιάζουν οι σύζυγοι και τα αγγελούδια τους, που και άν υπάρχει θύελλα, και άν σείεται ακόμη και η γή και άν γκρεμίζεται ο κόσμος όλος αυτοί θα νοιώθουν σιγουριά και ασφάλειαΚαι αυτό είναι ΕΥΤΥΧΙΑ !

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΧΕΣΕΙΣ
  • 12.783 επισκέπτες !