• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Πότε το φλερτ κάνει καλό στον γάμο;

Το φλερτ είναι το αλατοπίπερο της καθημερινότητας. Πόσο ισχύει αυτό στον γάμο;

Πότε το φλερτ κάνει καλό στον γάμο;

Αναζητώντας τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ σε έναν επιτυχημένο γάμο, το φλερτ δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα, όπως άλλωστε δεν λείπει και από τη ζωή όλων! Το ερώτημα είναι αν το φλερτ, με άλλα άτομα για κάποιον ή κάποια που είναι μέσα σε γάμο ή σε σοβαρή σχέση, ανανεώνει ή σκοτώνει τη σχέση.
Να ορίσουμε όμως τι είναι φλερτ: Το ουσιαστικό προέρχεται από το αρχαίο γαλλικό ρήμα «fleurter», δηλαδή «ανθίζω». Πιο περιφραστικά θα λέγαμε ότι σημαίνει πως «αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου και στέλνω αυτό το μήνυμα στον κόσμο για να έλξω τους ανθρώπους που έχω επιλέξει». Το φλερτ είναι μορφή ερωτικής προσέγγισης.
Το πρώτο που προκύπτει είναι ότι φλερτάρουν όσοι νιώθουν πραγματικά καλά με τον εαυτό τους, μπορεί όμως να φλερτάρουν κι αυτοί που δεν νιώθουν τόσο καλά με τον εαυτό τους και ζητούν την επιβεβαίωση, έτσι φλερτάρουν με έναν χειριστικό τρόπο. Θα δούμε πιο κάτω πώς και γιατί.

Πότε το φλερτ κάνει καλό στον γάμο;
Σε κάθε περίπτωση, το φλερτ απαιτεί επικοινωνιακές δεξιότητες, που είτε αυτές είναι έμφυτες είτε αναπτύσσονται με διάφορες τεχνικές. Με βάση συμπεράσματα ερευνητών, οι άνδρες που φλερτάρουν έχουν στο μυαλό τους το σεξ και σκέφτονται για μια γυναίκα ότι είναι πολύ σέξι ενώ οι γυναίκες, σκέφτονται τον ρομαντισμό και το «με βρίσκει όμορφη». Υπάρχουν περιπτώσεις που και οι γυναίκες φλερτάρουν έχοντας κατά νου το σεξ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, επικρατεί η πιο ρομαντική εκδοχή του.

Αφού κάπως ξεκαθαρίσαμε τι είναι το φλερτ και παραδεχτούμε ότι λίγο πολύ όλοι (γυναίκες – άνδρες) το αγαπάμε ας δούμε ποια είναι η σχέση του με τον γάμο. Τις περισσότερες φορές έτσι ξεκινά η σχέση που φτάνει στον γάμο! Στις πιο όμορφες αναμνήσεις του ζευγαριού είναι η πρώτη περίοδος του φλερτ και της γνωριμίας. Είναι αυτή η σπίθα που γεννά η πρώτη ματιά, πυροδοτεί το χτυποκάρδι, φέρνει το πρώτο άγγιγμα, τη γνωριμία και αν όλα πάνε κατ΄ ευχή ακολουθούν οι βέρες και τα στέφανα. Άρα το φλερτ είναι πολύ χρήσιμο πριν τον γάμο!

Πότε το φλερτ κάνει καλό στον γάμο;
Το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις μελέτησε το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα συνεχίζουν να φλερτάρουν και μέσα σε σοβαρή δέσμευση.
Ο λόγος είναι απλός και είναι η απόλαυση που λαμβάνουμε από το ενδιαφέρον του ατόμου που φλερτάρουμε.

Φλερτάροντας είναι σαν να μας λέμε «είσαι ωραίος/α» επιδιώκοντας να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα. Η απόκριση και το χαμόγελο αρκεί για να λάβουμε την επιβεβαίωση και να τονιστεί η αυτοπεποίθηση. Νιώθουμε ότι μας στέλνουν το μήνυμα : «σε συμπαθώ, είσαι αξιόλογο άτομο».
Ειδικά για τα άτομα που δεν απολαμβάνουν αυτό το ενδιαφέρον από το ταίρι τους και μέσα από την καθημερινότητα νιώθουν έντονη την επιθυμία να είναι αρεστοί. Οι γυναίκες να νιώσουν πιο όμορφες και ποθητές και οι άνδρες να νιώσουν πιο δυναμικοί και πιο γοητευτικοί.

Πότε το φλερτ κάνει καλό στον γάμο;

Όταν συμβαίνει μπροστά στον σύντροφό μας τότε γίνεται πιο περιπετειώδες. Φλερτάροντας τρίτο άτομα ξυπνούν στον άλλον συναισθήματα απειλής και ζήλιας. Το κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο για τη σχέση καθορίζεται από τις προθέσεις αυτού που φλερτάρει με άλλο άτομο ενώ δίπλα του είναι ο/η σύντροφος και παρακολουθεί τη σκηνή. Αν ο/η σύντροφός μας φλερτάρει, διακριτικά και έτσι που να αγγίζει τα όρια της ευγένειας τότε είναι άκακο και ίσως κάνει καλό στη σχέση γιατί το ταίρι του συνεχίζει να τον διεκδικεί. Όταν όμως γίνεται σκόπιμα για να δείξουμε αδιαφορία στο ταίρι μας τότε όχι απλά βλάπτει τη σχέση αλλά είναι και απάνθρωπο.

Το φλερτ, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι υγιές όταν δεν προσβάλλει τη σχέση μας.
Το χαμόγελο, η ευγένεια, το κομπλιμέντο κάνει καλό σε όλους αρκεί να μην πληγώνει κανέναν.

Σίγουρα πάντως για να διατηρηθεί ο γάμος ή ο δεσμός υγιής το φλερτ πρέπει να είναι στο καθημερινό μενού του ζευγαριού!

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 6.673 επισκέπτες !