• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Άγχος για το γάμο

Άγχος για το γάμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αρκετές φάσεις της ζωής τους έχουν βιώσει το άγχος, μια διάχυτη αίσθηση ανησυχίας. Ο γάμος και ιδιαίτερα η οργάνωση, οι ευθύνες που σκεφτόμαστε πως θα έχουμε και γενικότερα το πέρασμα της ζωής μας από την εργένικη ζωή και την ανεμελιά σε εκείνη που θα φτιάξουμε την δική μας οικογένεια, είναι παράγοντες που ίσως συντελέσουν στην εμφάνιση του άγχους.

Τα ψυχολογικά συμπτώματα που δηλώνουν την ύπαρξη άγχους είναι η ανησυχία, ο εκνευρισμός, η αγωνία, η έλλειψη συγκέντρωσης, οι διαταραχές που παρουσιάζονται στην μνήμη, η διάσπαση της προσοχής, το ξέσπασμα σε κλάμα κ.τ.λ.

Τα σωματικά συμπτώματα πάλι είναι η ταχυκαρδία-ταχυπαλμία, οι εφιδρώσεις, το τρέμουλο, η δύσπνοια, το αίσθημα κόμπου στο λαιμό, το βάρος στο στήθος, ζάλη, ναυτία, τάση για λιποθυμία, διάρροια, μούδιασμα των άκρων, συχνοουρία, αρτηριακή πίεση υψηλή, εύκολη κόπωση, στομαχόπονοι, εξάψεις κ.τ.λ.

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος είναι το να χαλαρώσετε. Μια άσκηση που θα σας βοηθήσει σε αυτό είναι : Ξαπλώστε στο κρεβάτι, και σιγά σιγά τεντώστε τους ώμους, έπειτα τον αυχένα, τα χέρια, τα πόδια, την πλάτη, την κοιλιά. Μετρήστε ως το 10. Χαλαρώστε και ύστερα επαναλάβετε την άσκηση ώσπου να νιώσετε χαλαρή την κάθε μυική ομάδα.

Μάθετε να αναπνέετε βαθιά και αργά από την κοιλιά χρησιμοποιώντας το διάφραγμα και όχι το στήθος.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια που θα σας χαλαρώσουν και θα απομακρύνουν την ένταση. Αν θέλετε βάλτε σε ένα φλιτζάνι του καφέ γάλα και προσθέστε 5 σταγόνες γιασεμί, 5 σταγόνες τριαντάφυλλο, 5 σταγόνες πατσουλί ή από 5 σταγόνες γεράνι, πορτοκάλι, νέρολι και ylang-ylang, ή από 5 σταγόνες βασιλικό, νέρολι, λεβάντα και γεράνι. Αδειάστε το μείγμα στην μπανιέρα σας και χαλαρώστε ευχάριστα.

Τέλος πάνω απ’ όλα πρέπει να σκέφτεστε θετικά και να αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία την κάθε δυσκολία που θα συναντήσετε. Άλλωστε ο γάμος δεν είναι φυλακή είναι μια δέσμευση στην οποία το ζευγάρι βάζει στόχους με βασικότερο από όλους την δημιουργία οικογένειας. Και η οικογένεια προσφέρει αγάπη , ασφάλεια, θαλπωρή και ευτυχία. Στο χέρι σας είναι λοιπόν να γίνουν όλα σωστά ώστε να πραγματοποιήσετε τον γάμο των ονείρων σας και έπειτα να χτίσετε μια ευτυχισμένη οικογένεια σε γερές βάσεις.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 11.547 επισκέπτες !