• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Βάπτιση σε νησί

Βάπτιση σε νησί με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και ένα σκηνικό που θα κλέψει την παράσταση…

Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν ώστε η διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής στιγμής για εσάς και το αγγελούδι σας να έχει επιτυχία.

•Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε μια εκκλησία ή ξωκλήσι με εύκολη πρόσβαση για τους καλεσμένους ώστε να μην ταλαιπωρηθεί κανείς και αν επιθυμείτε αμέσως μετά να κάνετε δεξίωση επιλέξτε έναν χώρο κοντά στην εκκλησία.

•Μην επιβαρύνετε τον στολισμό της εκκλησίας και προτιμήστε μια πιο λιτή διακόσμηση όπως κορδελίτσες και φαναράκια τα οποία απ’ την μια θα προσθέσουν μια πινελιά κομψότητας στον χώρο και από την άλλη θα αναδείξουν την φυσική ομορφιά του νησιού που εκείνη την ημέρα θα γιορτάζει μαζί σας…

•Έχετε έτοιμη την λίστα με τους καλεσμένους σας και ελάτε σε επαφή με ξενοδοχεία του νησιού ώστε να δείτε τους χώρους και φυσικά να πάρετε προσφορές που θα σας συμφέρουν οικονομικά για να φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας. Από εσάς εξαρτάται το αν θα επιβαρυνθείτε εσείς τα έξοδα της διαμονή τους ή οι ίδιοι, όμως σίγουρα θα έχετε αξιόλογη έκπτωση αν το έχετε κανονίσει από πριν.

•Για την δεξίωση που θα ακολουθήσει και το που θα την κάνετε έχετε πολλές επιλογές ανάλογα πάντα με το στιλ που θέλετε να ακολουθήσετε και τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε. Έτσι μπορείτε να την πραγματοποιήσετε σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα ή εστιατόριο ή ακόμη σε ένα παραθαλάσσιο μπαράκι για ένα αξέχαστο πάρτι. Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι ένα ονειρεμένο κτήμα ή ακόμη και η αίθουσα δεξιώσεων που πιθανόν να διαθέτει το ξενοδοχείο όπου θα μείνετε. Μην ξεχνάτε τους μικρούς προσκεκλημένους που σίγουρα χρειάζονται χώρο για να παίξουν, να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν ( χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο ) αφήνοντας τους γονείς … ήρεμους και χαλαρούς!!!

•Όσο για το μενού να θυμάστε πως μπορεί το νησί να παραπέμπει σε θαλασσινά πιάτα όμως θα πρέπει να γνωρίζετε αν αρέσουν στους καλεσμένους σας γιατί εκείνοι θα πρέπει να μείνουν ικανοποιημένοι. Σίγουρα πάντως για τα μικρά παιδάκια θα πρέπει να έχετε φροντίσει να υπάρχουν μεζεδάκια με αγνά υλικά πόσο μάλιστα όταν η δεξίωση γίνεται καλοκαίρι όπου τα πάντα με την ζέστη αλλοιώνονται εύκολα.

•Όσο για το μικρό σας αγγελούδι θα πρέπει να το ταίσετε τουλάχιστον μια ωρίτσα πριν το μυστήριο ώστε να μην πεινάσει και γκρινιάζει, να το έχετε ντυμένο με ελαφριά ρουχαλάκια, να μην ξεχάσετε να του φορέσετε αντιηλιακό γιατί σίγουρα θα είναι αρκετά εκτεθειμένο στον ήλιο, να έχετε μαζί σας νεράκι και το καρότσι του ώστε να ξεκουραστεί μετά το μυστήριο και κατά την δεξίωση που ιδιαίτερα αν είναι πολύ μωράκι θα έχει κουραστεί και θα χρειάζεται ύπνο.

•Βασικό μέλημά σας είναι να στείλετε νωρίς τα προσκλητήρια στους καλεσμένους σας ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν για αυτή την ξεχωριστή μέρα. Μην ξεχνάτε πως ιδιαίτερα την σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο για όλους να μπορούν να διαθέσουν χρήματα ανά πάσα στιγμή για ένα ταξίδι. Έτσι με το να το γνωρίζουν καιρό θα μπορέσουν να προγραμματίσουν την υποχρεώσεις τους και να σας τιμήσουν με την παρουσία τους. Άλλωστε πολλοί από εκείνους μπορεί να εργάζονται και να πρέπει να πάρουν άδεια για να παρευρεθούν κάτι που θα είναι δύσκολο να γίνει τελευταία στιγμή.

•Τέλος αν η βάπτιση γίνει πρωί δεν θα ήταν άσχημο αν είχατε ενημερώσει τους καλεσμένους σας να έχουν μαζί και το μαγιό τους για μια βουτιά στα καταγάλανα νερά. Σίγουρα αυτό θα ενθουσίαζε μικρούς και μεγάλους ιδιαίτερα αν οι διακοπές σε νησί δεν είναι στο πρόγραμμά τους για οικονομικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

•Οι μαμάδες τώρα αφήστε στην άκρη το άγχος και αφιερώστε χρόνο στην περιποίησή σας ώστε να λάμπετε την ημέρα εκείνη. Ξεκουραστείτε, ενυδατώστε το δέρμα σας και επιλέξτε να φορέσετε κάτι αέρινο που θα σας χαρίζει ελευθερία κινήσεων. Άλλωστε η βάπτιση σε νησί σας δίνει μια μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών μακριά από πολλά φρου φρου και 15ποντα!!!

Η βάπτιση του μωρού σας όπου και να γίνει να θυμάστε πως:

Θα είναι μια ημέρα που θα σας πλημμυρίσει με συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας.

Θα είναι μια ημέρα που θα αισθάνεστε ακόμη περισσότερο τυχερές για το πολυτιμότερο δώρο που σας χάρισε ο Θεός.

Θα είναι η ημέρα που όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω στο αξιολάτρευτο παιδάκι σας και όλες οι ευχές του κόσμου σε συνδυασμό με τα χαμόγελα και τις φωνούλες των μικρών καλεσμένων θα αποτελούν για την οικογένειά σας έναν μικρό θησαυρό για μια ζωή.





Δείτε Ακόμη