• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Βέρες γάμου, επιλογή και συμβολισμός

Βέρες γάμου, επιλογή και συμβολισμός

Οι βέρες γάμου συμβολίζουν τα αιώνια δεσμά και την παντοτινή αγάπη. Είναι ο κύκλος του έγγαμου βίου που δεν έχει αρχή και τέλος. Η επιλογή τους είναι ένα από τα βασικότερα στάδια στην οργάνωση του γάμου γιατί μην ξεχνάτε πως θα σας συντροφεύουν για πάντα. Έτσι λοιπόν το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει από κοινού τι σχέδιο θα επιλέξει, σε πιο κόστος τις θέλει, αν προτιμά να είναι από χρυσό ή λευκόχρυσο, τι θα χαράξει στο εσωτερικό τους π.χ το όνομα ο ένας του άλλου, την ημερομηνία γάμου, την ημερομηνία γνωριμίας ή ότι άλλο θέλει.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να παντρευτείτε και δεν έχει προηγηθεί αρραβώνας ώστε να έχετε αγοράσει ήδη βέρες, τότε σας συμβουλεύουμε να κάνετε έρευνα αγοράς τουλάχιστον 2 μήνες πριν τον γάμο γιατί δεν ξέρετε πόσο σύντομη θα είναι η παράδοσή τους. Αν είστε απ’ τα μοντέρνα ζευγάρια που λίγες μέρες μετά το γάμο βγάζουν τις βέρες αρχικά γιατί τους ενοχλούν, έπειτα για να μην τους αφήνουν σημάδι στο δάχτυλο, άλλες φορές γιατί δεν ταιριάζουν με τα άλλα κοσμήματα και τελικά ξεχνιούνται σε κάποιο συρτάρι, τότε αγοράστε απλές χρυσές βέρες 14 ή 18 καρατίων και απλά τελειώσατε.

Αν όμως είστε απ’ τα ζευγάρια εκείνα που θέλουν να τις φορούν καθ’όλη την διάρκεια του έγγαμου βίου τους, ελπίζουμε για πάντα, τότε αφιερώστε παραπάνω χρόνο, επισκεφτείτε κοσμηματοπωλεία και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέσα σε μια πληθώρα σχεδίων και καταλήξτε σε εκείνες που ανταποκρίνονται στην προσωπικότητά σας. Άλλωστε η επιλογή της βέρας δεν αφορά μόνο την νύφη αλλά και τον γαμπρό γιατί συνήθως εκείνη και το ρολόι του είναι τα μοναδικά του κοσμήματα.

Η τιμή τους μπορεί να ξεκινάει από τα 100 ευρώ η μία ή μπορεί ακόμη και να ξεπερνά τα 2000 ευρώ αν πρόκειται για βέρες στολισμένες με πολύτιμους λίθους, διαμάντια κ.τ.λ. Μην κάνετε … τσιγκουνιές στις βέρες όπως δεν κάνετε και στην αγάπη σας!

Αφιερώστε λοιπόν όσο χρόνο χρειάζεται ώστε μετά το γάμο σας κοιτάζοντας το δεξί σας χέρι να βλέπετε ένα όμορφο κόσμημα που θα σας θυμίζει καθημερινά την γλυκιά ημέρα του γάμου σας και τα αιώνια δεσμά του.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 13.603 επισκέπτες !