• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Γαμήλιο ταξίδι στις Σπέτσες

Γαμήλιο ταξίδι στις Σπέτσες

Γαμήλιο ταξίδι στις Σπέτσες, ένα νησί με γραφικές γειτονιές, αρχοντικά, αυλές στρωμένες με βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και πεύκα μόλις μια ανάσα πριν τη θάλασσα. Ένα νησί που συνδυάζει την διασκέδαση με την χαλάρωση, το πράσινο με το γαλάζιο και με έναν ήλιο που οι αχτίνες του διαχέονται πάνω ένα πέπλο ρομαντισμού και γοητείας.

Οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τις Σπέτσες Πιτυούσα ( γεμάτη πεύκα )και δεν είχαν άδικο μιας και καλύπτεται από πεύκα που προσπαθούν να αγγίξουν το κύμα. Αν κάνετε το γαμήλιο ταξίδι σας στις Σπέτσες, θα γνωρίσετε την Ντάπια με τα κανόνια της πάντα σε ετοιμότητα, θα πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι που είναι γεμάτο από δελφίνια και σκάφη καθώς και από μικρά πλοία που μεταφέρουν καθημερινά τους επισκέπτες σε παραλίες μαγευτικές στο πίσω μέρος του νησιού.

Θα δείτε το σπίτι της ένδοξης Μπουμπουλίνας, το αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη όπου στεγάζεται το Μουσείο των Σπετσών, που προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Θα δείτε το παλιό και άκρως αρχοντικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, την Πνευματική Λέσχη με μια αξιοθαύμαστη βιβλιοθήκη και την ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας με θέα που θα σας ξετρελάνει.

Ατελείωτες παραλίες οργανωμένες ή όχι θα σας συναρπάσουν με εκείνη των Αγίων Αναργύρων να ξεχωρίζει. Κοντά της βρίσκεται η σπηλιά Μπεκίρη, το καταφύγιο των Σπετσιωτών αγωνιστών. Το απόγευμα θα κάνετε τις βόλτες σας στο παλιό λιμάνι ή στο Φάρο με την μεταλλική γοργόνα, θα απολαύσετε καταπληκτικούς ψαρομεζέδες σε γραφικά ουζερί δίπλα στο κύμα και έπειτα σας περιμένει διασκέδαση σε δυνατούς ρυθμούς. Η κάθε σας μέρα θα είναι γεμάτη από όμορφες εικόνες και η κάθε σας νύχτα σε ένα από τα πανέμορφα ξενοδοχεία του νησιού, θα σας χαλαρώνει και θα σας ξεκουράζει σ’ ένα σκηνικό τόσο ρομαντικό που θα ελπίζετε να αργήσει να ξημερώσει.

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, ξεχάστε αυτοκίνητο και … ψηλοτάκουνα παπούτσια και ξεκινήστε για τις Σπέτσες , αυτό το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού που σας περιμένει για να δώσει ακόμη περισσότερη γλύκα στο ξεκίνημα του γάμου σας.





Δείτε Ακόμη