• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Μαζί γάμος και βάπτιση

Γάμος και βάπτιση μαζί.
Μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή των ζευγαριών στις μέρες μας. Μια ιδέα που έγινε τάση και την ακολουθούν όλο και περισσότεροι.

Γιατί;

Λίγο η οικονομική κρίση που τους υποχρεώνει να κάνουν πρώτα έναν πολιτικό γάμο ώστε νομικά τουλάχιστον να είναι επίσημα ζευγάρι και να μοιράζονται … νόμιμα στα μάτια των γονιών τους την ίδια στέγη ( την οποία και αγοράζουν με δάνειο που βγάζουν μόνο αν παντρευτούν έστω με πολιτικό ) αφήνοντας τον θρησκευτικό γάμο για αργότερα, λίγο πάλι οι επαγγελματικές ( χαμηλά αμοιβόμενες όμως ) υποχρεώσεις τους που γίνονται η αιτία για συνεχιζόμενες αναβολές και άλλες φορές πάλι ο αναπάντεχος ερχομός ενός μωρού που βιάζεται να δει τους γονείς του και εμφανίζεται πριν τον γάμο. Αυτοί και πολλοί ακόμη λόγοι, έχουν σαν αποτέλεσμα τα ζευγάρια να οργανώνουν τον γάμο τους μαζί με την βάπτιση γλυτώνοντας έτσι και πολλά έξοδα, μιας και ο στολισμός είναι ένας, η δεξίωση κοινή, τα προσκλητήρια επίσης κ.τ.λ.

Αν και εσείς σκέφτεστε να ακολουθήσετε αυτή την τάση και να παντρευτείτε έχοντας παρανυφάκι τον καρπό του έρωτά σας που αμέσως μετά θα βαπτίσετε, σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε δυο υπέροχες τελετές που θα ξεχειλίζουν από έντονα συναισθήματα μέσα σε ένα ρομαντικά στημένο σκηνικό.

•Καταρχήν ο γάμος θα πρέπει να προηγηθεί και αμέσως μετά να γίνει η βάπτιση. Θα πρέπει έτσι να φροντίσετε ώστε να έχετε μαζί σας το καρότσι του μωρού σας ώστε να ξεκουραστεί και να μην διαμαρτύρεται γιατί τα δυο μυστήρια θα διαρκέσουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Επίσης να υπάρχουν καρέκλες για τους μεγαλύτερους σε ηλικία καλεσμένους που δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την ορθοστασία.

•Τα όμορφα παρανυφάκια θα στολίσουν με την παρουσία τους και την βάπτιση, μιας και θα μπορούν να στέκονται σαν νεράιδες γύρω από την κολυμπήθρα χαρίζοντας γλυκά χαμόγελα στους καλεσμένους. Αν το μωρό είναι αγοράκι θα μπορούν να έχουν μια γαλάζια κορδέλα στα μαλλιά ή στην μέση τους, ενώ μια ροζ αν είναι κοριτσάκι.

•Το νυφικό σας θα είναι εκείνο που είχατε ονειρευτεί χωρίς περιορισμούς. Ναι μεν θα πρέπει να είναι λίγο άνετο γιατί με αυτό θα είστε και στην βάπτιση, όμως μην ξεχνάτε πως τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω στην μαμά νύφη και θα πρέπει να αισθάνεστε όμορφα με την επιλογή σας. Αν δεν έχετε καταφέρει να χάσετε ακόμη τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης, μην αγχώνεστε καθόλου γιατί στους οίκους νυφικών που θα επισκεφτείτε, οι ειδικοί θα φροντίσουν στο να καλύψουν τις ατέλειες και να δείχνετε άψογες μιας και τα σχέδια που θα σας προτείνουν θα τονίζουν τα δυνατά σας σημεία όπως π.χ το πλούσιο μπούστο σας με ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ.

•Η δεξίωση θα μπορούσε να γίνει κάπου κοντά στην εκκλησία ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι μικροί καλεσμένοι ( και οι ηλικιωμένοι ) και θα πρέπει να φροντίσετε ώστε αν τα παιδάκια είναι αρκετά να υπάρχει χώρος να παίξουν γιατί σίγουρα δεν θα αντέξουν να κάθονται για πολύ ώρα σε μια καρέκλα. Αν θέλετε μπορείτε να έχετε έναν κλόουν να τα απασχολεί και σίγουρα εκείνα θα περνούν φανταστικά και οι γονείς ακόμη καλύτερα.

•Αν επιλέξετε μπουφέ για το μενού της δεξίωσης, τότε ζητήστε ένα τμήμα του να είναι με παιδικούς μεζέδες όπως σαντουιτσάκια, κοτομπουκιές, σουβλάκια με κοτόπουλο, κεφτεδάκια, τυροπιτάκια, πιτσάκια κ.α. που λατρεύουν οι μικροί φίλοι.

•Τα προσκλητήρια μπορούν να είναι δυο διαφορετικά στον ίδιο φάκελλο ή ένα με δυο διαφορετικά κείμενα ή πάλι ένα με ένα κείμενο που θα αναφέρει και τα δυο μυστήρια.

•Η γαμήλια τούρτα μπορεί να ξεφεύγει από την κλασική λευκή και να διαθέτει χρωματιστές πινελιές. Όμως στην δεξίωση καλό θα ήταν να υπάρχουν και γλυκάκια για τα παιδιά γιατί σίγουρα η γαμήλια τούρτα δεν θα είναι αρκετή αν οι καλεσμένοι είναι πολλοί.

•Οι μπομπονιέρες πάλι μπορούν να είναι κοινές σ’ένα παιχνίδι σχεδίων και χρωμάτων ή να έχετε διαφορετικές για το γάμο και την βάπτιση. Αν θέλετε μπορείτε να τις μοιράσετε στο τέλος και των 2 μυστηρίων ή να τις τοποθετήσετε στα τραπέζια της δεξίωσης.

•Μην ξεχάσετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να χαλαρώσετε ώστε να αντέξετε την ορθοστασία της ημέρας. Πάνω απ’ όλα όμως ετοιμαστείτε να συναντήσετε την απόλυτη ευτυχία. Γιατί ναι είναι πολύ όμορφο μετά τον χορό του Ησαία κρατώντας το χέρι του ανθρώπου που αγαπάτε να στρέφετε τα μάτια σας και να βλέπετε το μωρό σας που σας στάλθηκε σαν Θείο δώρο να βαπτίζεται, να φορά τα καλά του και κουρασμένο από τα φώτα και τα αμέτρητα βλέμματα θαυμασμού, να κουρνιάζει στην αγκαλιά σας σαν μικρός άγγελος.

Να ζήσετε, να σας ζήσει και να είστε για πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι!





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 29.774 επισκέπτες !