• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Μενού για…ερωτευμένους

Μενού για…ερωτευμένους

Μενού για…ερωτευμένους και όχι μόνο!!!

Είναι αλήθεια πως την έκφραση: ο έρωτας περνάει από το στομάχι, την γνωρίζουμε οι περισσότεροι και ίσως δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι ακριβώς εννοεί.

Πόσοι από εσάς όταν ερωτεύεστε έχετε καταλάβει μια άνευ παθολογικού λόγου ταχυπαλμία, ένα ξαφνικό κόκκινο χρώμα στα μάγουλα ή ακόμη και εφίδρωση ιδιαίτερα στις παλάμες την ώρα που βλέπετε ή πιάνετε το χέρι του αγαπημένου σας?

Όλα αυτά οφείλονται στην έκκριση ντοπαμίνης μιας ορμόνης που φαίνεται να προκαλεί ευφορία και νορ-επινεφρίνης ή οποία συντελεί στην αύξηση των καρδιακών παλμών.

Τώρα όταν οι δυο αυτές ορμόνες …συναντιούνται τότε εμφανίζονται τα παραπάνω συμπτώματα και επιπλέον αϋπνία, υπερένταση αλλά και μείωση όρεξης. Και έρχονται να προστεθούν η σεροτονίνη, η αδρεναλίνη, ενδορφίνες και οι φερορμόνες ώστε να δημιουργήσουν μια δυναμική 6μελή ομάδα ή οποία επιδρά στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου και κάνει τους ερωτευμένους να νοιώθουν την πραγματική ευτυχία.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς γευστικούς συνδυασμούς που μπορούν να υπάρξουν στο μενού των ζευγαριών, οι οποίοι μπορούν να καταφέρουν να δώσουν διάρκεια στην… ευτυχία και ανεβασμένη ερωτική διάθεση.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη ( όπως τυρί, γιαούρτι, αυγά, κοτόπουλο ) η οποία είναι ένα βασικό αμινοξύ που συμβάλλει στη σύνθεση της μελατονίνης και σεροτονίνης – οι ορμόνες που ρυθμίζουν την καλή διάθεση και περιορίζουν το στρες, τρόφιμα ολικής άλεσης πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυσικά σοκολάτα η οποία έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η φαινυλαιθυλαμίνη προκαλεί αισθήματα έλξης και ενθουσιασμού και λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Ακόμη μετά την κατανάλωση της σοκολάτας απελευθερώνονται ενδορφίνες οι οποίες είναι φυσικά οπιοειδή που βελτιώνουν τη διάθεση.

Ετοιμάστε λοιπόν ένα δείπνο ερωτικό με τα παραπάνω υλικά και μην περιμένετε την 14η Φεβρουαρίου για να ζήσετε τον έρωτά σας.

Η αγάπη και ο έρωτας γιορτάζουν 365 ημέρες το χρόνο και αποτελούν ίσως τις πιο σημαντικές λέξεις που μπορούν πραγματικά να δώσουν χρώμα στην ζωή σας…





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 8.434 επισκέπτες !