• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Οικονομικές υποχρεώσεις γάμου

Μπορεί οι οικονομικές υποχρεώσεις του γάμου να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό όταν ο καλός σας σας κάνει πρόταση γάμου, σίγουρα όμως θα είναι είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ποιος πληρώνει και τι για να οργανωθείτε και να αναλάβει ο καθένας τις υποχρεώσεις του σύμφωνα πάντα με την παράδοση που θέλει να βάζουν το χέρι στην τσέπη όχι μόνο οι μελλόνυμφοι αλλά και οι γονείς με τον κουμπάρο. Έτσι λοιπόν…

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ:

– Το νυφικό πρώτο και καλύτερο! Θέλεις να το νοικιάσεις; Θέλει να το αγοράσεις; Να ξέρεις πως η πεθερά σου θα το πληρώσει γι’ αυτό φρόντισε αν είναι ακριβό να της το ανακοινώσεις με τρόπο τέτοιο ώστε να μην της ανεβάσεις την … πίεση! Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να μιλήσετε για το πόσα χρήματα διαθέτουν τα πεθερικά σου και έπειτα αν εσύ θέλεις κάτι πιο ακριβό τότε θα πρέπει να καλύψεις την διαφορά.

– Εκτός από το νυφικό θα πληρώσουν και όλα τα αξεσουάρ του όπως το πέπλο, τα γάντια, το γουνάκι αν ο γάμος είναι τον χειμώνα, την κουάφ, τα παπούτσια, τις κάλτσες, τα νυφικά εσώρουχα και φυσικά το ντύσιμο από τα παρανυφάκια αν και τις περισσότερες φορές οι οίκοι νυφικών τα κάνουν δώρο μαζί με το νυφικό ( τουλάχιστον το ένα ).

– Ένα ακόμη από τα έξοδα των γονιών του γαμπρού είναι η κρεβατοκάμαρα που θα έχετε στο καινούργιο σας σπίτι αν δεν την έχετε αγοράσει ήδη.

– Θα πληρώσουν ακόμη τις βέρες, και το μεταφορικό μέσο που θα πάει ο κουμπάρος με τον μελλοντικό σου σύζυγο στην εκκλησία ( αν δεν είναι το δικό του αυτοκίνητο ή κάποιου φίλου).

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ:

– Την επίπλωση του σπιτιού.

– Την δεξίωση που θα ακολουθήσει μετά τον γάμο. Βέβαια στις μέρες μας συνηθίζεται να πληρώνει η κάθε οικογένεια για τους δικούς της καλεσμένους.

– Το μεταφορικό μέσο που θα μεταφέρει την νυφούλα στην εκκλησία και μετά το τέλος της δεξίωσης το ζευγάρι στο σπίτι του.

– Όλα τα αξεσουάρ του γαμπριάτικου κουστουμιού όπως το πουκάμισο, την γραβάτα, τα μανικετόκουμπα, τις κάλτσες, τα παπούτσια και το ρολόι.

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΑΖΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ:

– Όλα τα έγγραφα που αφορούν τον γάμο μαζί με τα παράβολα.

– Τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες.

– Τον φωτογράφο για τις φωτογραφίες και το βίντεο καθώς επίσης και το άλμπουμ με τις φωτογραφίες που θα χαρίσετε στους κουμπάρους.

– Το δώρο του κουμπάρου ή των κουμπάρων σε περίπτωση που είναι περισσότεροι.

– Τον στολισμό του χώρου όπου θα γίνει ή δεξίωση,την μουσική κάλυψη, τα πυροτεχνήματα, άν έχετε και γενικά εκείνους που θα αναλάβουν το event του γάμου σας.

– Τον στολισμό του μεταφορικού μέσου που θα μεταφέρει την νύφη στην εκκλησία.

– Την γαμήλια τούρτα.

Η ΝΥΦΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ:

– Ετοιμάσου να πληρώσεις το μακιγιάζ σου, το νυφικό χτένισμα και τα δοκιμαστικά που θα κάνεις μέχρι να βρεις αυτό που σου αρέσει.

– Επίσης το δώρο που θα πάρεις στον σύζυγό σου για να θυμάται την ωραιότερη μέρα της ζωή σας. Φυσικά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό γιατί έτσι και αλλιώς … έχει εσένα.

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ:

– Το γαμπριάτικο κουστούμι.

– Την νυφική ανθοδέσμη.

– Το γαμήλιο ταξίδι σας, και φυσικά προαιρετικά το αναμνηστικό δώρο που ισχύει και για εσένα.

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ:

– Την εκκλησία εννοώντας τον φωτισμό, το στρώσιμο χαλιού, τους ψάλτες κ.τ.λ.

– Τις λαμπάδες που ανάβονται κατά την διάρκεια της γαμήλιας τελετής, τα στέφανα, και το ποτήρι για το κρασί που θα προσφέρει ο ιερέας στο ζευγάρι την ώρα της τελετής.

– Τον στολισμό της εκκλησίας και του προαύλιου χώρου.

Όλα αυτά είναι παραδόσεις που ίσχυαν και συνεχίζονται να εφαρμόζονται και στις μέρες μας. Εσείς θα επιλέξετε αν θα τις ακολουθήσετε ή όχι.
Όπως και να’ χει όταν υπάρχει αγάπη στο ζευγάρι και θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο οικογενειών τότε συζητάνε από κοινού και βοηθούν το νέο ζευγάρι και οι δυο γονείς ανάλογα με τις οικονομικές τους πάντα δυνατότητες, ώστε τα παιδιά τους να πραγματοποιήσουν τον γάμο των ονείρων τους και να ξεκινήσουν τον έγγαμο βίο τους με ένα πλατύ χαμόγελο.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 46.078 επισκέπτες !