• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Ο γαμπρός και ότι τον αφορά

Ο γαμπρός και ότι τον αφορά…

Ναι είναι αλήθεια πως σε κάθε γάμο η νύφη είναι εκείνη που όπως λένε κλέβει την παράσταση. Μην επαναπαύεστε όμως εσείς οι γαμπροί γιατί στην πραγματικότητα και εσείς έχετε να σηκώσετε το ίδιο …βάρος στους ώμους σας και να ανταποκριθείτε επάξια σε όλες τις υποχρεώσεις σας που σχετίζονται τόσο με τα έθιμα του γάμου όσο και με την συμπεριφορά που πρέπει να δείξετε για να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας.

Και ας ξεκινήσουμε από το πρωί της ημέρας του γάμου σας. Aν νομίζετε πως το άγχος σας είναι τέτοιο ώστε ίσως σας κάνει νευρικό προς τους άλλους, προσπαθήστε να χαλαρώσετε ώστε να μπορέσετε να διασκεδάσετε με την όλη προετοιμασία και να χαρείτε την κάθε στιγμή μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα που ένας ένας θα έρχονται κοντά σας για να βοηθήσει στο παραδοσιακό » ξύρισμα του γαμπρού « και στο ντύσιμό σας. Τώρα θα πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε το σπίτι σας να είναι εφοδιασμένο με γλυκά για να κεράσετε τους φίλους και συγγενείς και φυσικά το savoir vivre προστάζει να μην το παρακάνετε με τα ποτά μιας και το να πάτε μεθυσμένοι στο μυστήριο δεν είναι καθόλου in !!! Ξεκινήστε μαζί με την οικογένειά σας για την εκκλησία νωρίς ώστε να φτάσετε τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν την ώρα που έχετε ορίσει για την έναρξη του μυστηρίου έχοντας μαζί σας την νυφική ανθοδέσμη. Μόλις φτάσετε, θα πρέπει να περιμένετε την νύφη στην είσοδο της εκκλησίας.

Δείξτε την χαρά σας και χαμογελάστε. Μην αφήνετε να σας κυριεύσει η νευρικότητα. Οι φίλοι σας και οι κουμπάροι σας θα είναι στο πλάι σας κάτι που θα σας χαλαρώνει μιας και μπορείτε να μιλάτε μαζί τους. Άλλωστε δεν πάτε στην …κρεμάλα που πολλοί λένε χαριτολογώντας. Μην ξεχάσετε πως με το που θα φτάσει η καλή σας, εσείς θα πρέπει με μια ματιά σας και ένα ζεστό χαμόγελο να της δείξετε το πόσο όμορφη και πόσο μοναδική είναι. Να είστε σίγουροι πως το χρειάζεται!!! Μόλις σας πλησιάσει , εσείς θα πρέπει να φιλήσετε τον πεθερό σας που θα σας την παραδώσει ή όποιον άλλο την συνοδεύει. Αμέσως μετά θα της δώσετε την ανθοδέσμη και κρατώντας την με το αριστερό σας χέρι βαδίζετε μαζί στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Εκεί θα σταθείτε όρθιοι και θα ακολουθείτε τις οδηγίες του ιερέα. Κάποια στιγμή θα σας προσφέρει κρασί ( θα πιείτε μόνο μια γουλιά !!! ), οι κουμπάροι θα σας αλλάξουν τις βέρες και τα στέφανα και θα χορέψετε τον χορό του Ησαία κατά τον οποίο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και προσεκτικοί με το ρύζι που θα σας βομβαρδίζουν οι καλεσμένοι!!!! Όταν φτάσετε στο σημείο του «η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα», φερθείτε σαν κύριοι σε περίπτωση που η μέλλουσα γυναίκα σας θελήσει να σας πατήσει και απλά χαμογελάστε. Είναι απλά ένα έθιμο που δεν σημαίνει τίποτα παρά μόνο φέρνει γέλιο την ώρα του μυστηρίου. Άλλωστε στον έγγαμο βίο θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός, κατανόηση και αγάπη χωρίς να χρειάζεται με τίποτε να έχει κάποιος από τους δύο το πάνω χέρι.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή μιας και φτάνει η ώρα που θα χαιρετήσετε όλους τους προσκεκλημένους σας οι οποίοι θα σας ευχηθούν. Η σειρά με την οποία θα τους περιμένετε είναι: Νύφη, γαμπρός, κουμπάροι, γονείς και πεθερικά, αδέλφια, γιαγιάδες και παππούδες. Ακολουθούν οι φωτογραφίες και έπειτα η αποχώρισή σας με το αυτοκίνητο γάμου που έχετε επιλέξει να ανθοστολίσετε.

Κάποια ζευγάρια επιθυμούν να γυρίσουν στο σπίτι τους για να έχουν και από εκεί αναμνηστικές φωτογραφίες. Αυτή είναι καθαρά δική σας επιλογή. Πάντως δεν είναι σωστό να καθυστερήσετε πολύ στην γαμήλια δεξίωση ιδιαίτερα αν έχετε προσκεκλημένους μεγαλύτερης ηλικίας ή από την επαρχία οι οποίοι σίγουρα θα είναι ταλαιπωρημένοι και θα σας περιμένουν πως και πως για να ξεκινήσει η δεξίωση. Πιασμένοι από το χέρι θα κατευθυνθείτε προς το τραπέζι όπου βρίσκεται η τούρτα γάμου. Να ξέρετε πως εσείς θα κόψετε το κομμάτι βάζοντας το χέρι σας πάνω από το χέρι της συζύγου σας. Ο υπεύθυνος θα σερβίρει το κομμάτι που κόψατε και εσείς θα πρέπει να ταίσετε την νύφη με ένα μικρό κομματάκι. Το ίδιο θα κάνει και εκείνη αμέσως μετά με το ίδιο κουτάλι. Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν τα γλυκά θα πρέπει να φάτε το κομματάκι που θα σας προσφέρει. Αμέσως μετά θα πάρετε τα ποτήρια σας με την σαμπάνια και αφού τα σηκώσετε πρώτα ο ένας προς τον άλλον και έπειτα προς τους καλεσμένους, θα σταυρώσετε τα χέρια σας και θα πιείτε ταυτόχρονα. Ακολουθεί ο πρώτος σας χορός σαν ζευγάρι και έπειτα θα οδηγήσετε την νύφη στο νυφικό τραπέζι για να αρχίσουν αμέσως να σερβίρουν το φαγητό.

Κατά την διάρκεια του γεύματος, θα πρέπει να σηκωθείτε με την σύζυγό σας ( σαν τζέντλεμαν που είστε να θυμάστε πως θα πρέπει να βαδίζετε πίσω της ) και να περάσετε από όλα τα τραπέζια ώστε να τσουγκρίσετε με τους καλεσμένους σας. Εκείνοι θα σας ευχηθούν και εσείς θα τους ευχαριστήσετε για την τιμή που σας έκαναν να παρευρεθούν στην τόσο σημαντική ημέρα της ζωής σας.

Η αποχώρισή σας για το σπίτι θα γίνει φυσικά αφού πριν θα έχει φύγει και ο τελευταίος καλεσμένος σας. Όσο για την πρώτη νύχτα γάμου …..εκεί δεν χρειάζεται να σας ενημερώσουμε για το τι θα πρέπει να κάνετε. Απλά θα σας ευχηθούμε να περάσετε υπέροχα με ένα πέπλο ρομαντισμού να σκεπάζει την ατμόσφαιρα και όλα τα αστέρια του ουρανού να γίνουν ευχές για έναν επιτυχημένο γάμο που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις και θα σας δώσει την ευκαιρία να γευτείτε την αληθινή ευτυχία και να δημιουργήσετε μια όμορφη και δεμένη οικογένεια.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 9.174 επισκέπτες !