• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Παιδί μετά τον γάμο

Σχεδιάσατε τον γάμο σας και τώρα έχετε στο μυαλό σας το πόσο ευτυχισμένους θα σας έκανε ο ερχομός ενός παιδιού, που θα ζωντανέψει το νέο σας σπίτι και θα ολοκληρώσει τον γάμο σας;

Όταν λοιπόν αρχίσετε να σχεδιάζετε την τεκνοποίηση, θα πρέπει να αξιολογήσετε τον τρόπο ζωής σας και να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε και οι δυο σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Αρχίστε να σκέφτεστε ώριμα και κόψτε σιγά σιγά τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη του εμβρύου, περιορίζει την ποσότητα του οξυγόνου που φτάνει στο έμβρυο, γερνάει πιο γρήγορα τον πλακούντα και αυξάνει τις πιθανότητες για επιπλοκές ή πρόωρη γέννα. Το ίδιο και το αλκοόλ το οποίο θα πρέπει να περιοριστεί σε 1 -2 ποτά την εβδομάδα. Οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν αλκοόλ, αυξάνουν τον κίνδυνο της αποβολής, ενώ οι άνδρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πολλές φορές έχουν περιορισμένο αριθμό σπερματοζωαρίων.

Προσέξτε την διατροφή σας. Πείτε όχι στα πολλά γλυκά και στις τροφές με πολλά λιπαρά. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως αύξηση του σακχάρου, ενώ το λιγότερο πάλι απ’ το κανονικό βάρος, μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο της αναπαραγωγής. Μην κάνετε όμως εξαντλητικές δίαιτες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί θα στερηθείτε και εσείς και το μωρό σας θρεπτικά συστατικά βασικά για την διανοητική και σωματική ανάπτυξη.

Αν παίρνετε χάπι αντισύλληψης, τουλάχιστον 3 μήνες πριν από την στιγμή που επιθυμείτε να συλλάβετε, αλλάξτε το και χρησιμοποιήστε προφυλακτικό ώστε να ξαναβρεί τον ρυθμό του ο κύκλος αναπαραγωγής του σώματός σας.

Γυμναστείτε γιατί η καλή φυσική κατάσταση βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στις αλλαγές που θα υποστεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , και επίσης αυξάνει τις πιθανότητες για εύκολη γέννα.

Κάντε μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σας για έναν γενικό έλεγχο και καθαρισμό, ώστε να μην αφήσετε εκκρεμότητες σοβαρές. Κάποιες οδοντιατρικές επεμβάσεις, δεν επιτρέπονται όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης.

Κάντε οικονομία γιατί με τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια, θα χρειαστούν αρκετά χρήματα. Παρακολούθηση από τον γυναικολόγο σας κάθε μήνα, εξετάσεις, αργότερα κλινική, εξοπλισμός, ρουχαλάκια κ.τ.λ. Περιορίστε λοιπόν τα έξοδά σας και να είστε σίγουροι πως δεν θα το μετανιώσετε. Θα είναι μεγάλη η χαρά σας όταν ότι στερηθήκατε θα το προσφέρετε απλόχερα στο μονάκριβο μωράκι σας.

Αν στην οικογένεια την δική σας ή του συζύγου σας υπάρχει ιστορικό κάποιας κληρονομικής νόσου ή αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε ασυμβατότητα αίματος, τότε πριν αποφασίσετε να συλλάβετε επισκεφτείτε έναν σύμβουλο γενετικής ο οποίος και θα σας καθοδηγήσει.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδάκι, να ζήσουν σύντομα το όνειρό τους και να κρατήσουν στην αγκαλιά τους ένα μωράκι που θα τους κοιτά με τα πελώρια μάτια του και θα νοιώθει ασφάλεια, αγάπη και στοργή. Σίγουρα ο << πελαργός >> δεν έρχεται πάντα όταν τον θέλουμε. Χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή, καθόλου άγχος, και επειδή σίγουρα το διάστημα αυτό θα υπάρχουν πολλοί φίλοι, συγγενείς κ.τ.λ. που θα θέλουν να επέμβουν και να σας συμβουλέψουν, να θυμόσαστε πως η τεκνοποίηση είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς και έτσι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι μόνο δικές σας. Με το καλό!!





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 10.689 επισκέπτες !