• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Παρανυφάκια – Αγγελούδια με ταλέντο!

Παρανυφάκια – Αγγελούδια με ταλέντο!

Παρανυφάκια, μικρά αγγελούδια με ταλέντο στο να προσθέτουν στον γάμο μια ρομαντική νότα και να χαροποιούν τους καλεσμένους με τα κατορθώματά τους.

Στην Αμερική οι παράνυμφοι είναι συνομήλικοι φίλοι του ζευγαριού. Στις υπόλοιπες όμως χώρες, όπως και στην Ελλάδα, το έθιμο απαιτεί μικρά και χαριτωμένα παιδιά να συνοδεύουν την νύφη στην εκκλησία, τα οποία και συμβολίζουν την αγνότητα, την ευτυχία και φυσικά την οικογένεια.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Το ντύσιμο των παρανύμφων θα πρέπει να εναρμονίζεται με το γενικότερο σύνολο. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε τις φορεσιές τους από τον οίκο νυφικών που θα νοικιάσετε ή θα αγοράσετε το νυφικό σας. Αν ο γάμος γίνεται φθινόπωρο ή χειμώνα τότε προτιμήστε για τα κορίτσια ένα ύφασμα όπως το βελούδο και για τα αγοράκια ένα κουστουμάκι κλασικό με λευκό ή κρεμ πουκάμισο. Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Οι σχεδιαστές μόδας βέβαια προτιμούν τα παρανυφάκια να είναι μικρογραφία του γαμπρού ( άν πρόκειται για αγοράκια ) ή της νύφης ( άν πρόκειται για κοριτσάκια ). Αποφύγετε όμως τα φορέματα σε στενή γραμμή γιατί δεν ταιριάζουν τόσο σε …μικρές πριγκίπισες.

Το ίδιο όμορφο θα ήταν άν τα παιδάκια ήταν ντυμένα στο χρώμα του λουλουδιού που θα κυριαρχεί στον ανθοστολισμό του χώρου. Άν τελικά επιλέξετε το ντύσιμό τους να συμβαδίζει αποκλειστικά και μόνο με το νυφικό σας, τότε και οι κουάφ των κοριτσιών θα πρέπει να μοιάζουν με την δική σας. Αλλιώς ζητήστε από το ανθοπωλείο που θα πάρετε την νυφική ανθοδέσμη να σας φτιάξουν και στεφανάκια με όμοια λουλούδια.

ΤΑ ΠΑΡΑΝΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ

Φυσικά και ο ρόλος των παρανύμφων δεν είναι μόνο διακοσμητικός. Τα πανέμορφα κοριτσάκια που θα σας συνοδεύσουν στήν εκκλησία θα πρέπει να κρατάνε την ουρά του νυφικού σας ή του πέπλου σας όσο περπατάτε, για να μήν λερωθεί ή χειρότερα να μήν το πατήσετε και σχιστεί. Άν τα παρανυφάκια είναι περισσότερα από δύο τότε μπορεί κάποιο να προχωρά μπροστά και να ραίνει τον δρόμο σας με ροδοπέταλα. Άν έχετε και παρανυφάκια αγοράκια ή θα έρθουν μαζί σας ή θα ακολουθήσουν τον γαμπρό και θα σταθούν δίπλα του όσο θα σας περιμένει στην εκκλησία σαν…άντρες.

Κατά την διάρκεια τώρα της τελετής δύο θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα σας για να σας κρατήσουν την ουρά στον χορό του Ησαία, και τα υπόλοιπα ( άν υπάρχουν ) θα μπορούν να μοιράσουν τα πουγγάκια με το ρύζι στους καλεσμένους και αφού τελειώσουν να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση. Μετά το τέλος της τελετής θα πρέπει να σταθούν δίπλα σας όση ώρα χαιρετάτε τους καλεσμένους.

Καλό θα ήταν τις αρμοδιότητές τους να τις έχετε συζητήσει από πρίν ( τουλάχιστον άν είναι πάνω από τεσσάρων ετών και καταλαβαίνουν ) και με γλυκό τρόπο να τους δώσετε να καταλάβουν ότι εκείνη η μέρα θα είναι πολύ σημαντική για εσάς και ότι χρειάζεστε την βοήθειά τους για να νιώσετε ευτυχισμένη.

Η ΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙ

Γενικά είναι καλύτερο να επιλέξετε τα παρανυφάκια σας από τον στενό οικογενειακό ή φιλικό σας κύκλο, ώστε να έχετε άριστες σχέσεις μαζί τους και περισσότερες πιθανότητες να σταθούν στο … ύψος τους. Ακόμη θα αισθάνονται μαζί σας ασφάλεια και δέν θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία κλαίγοντας για να βρούν την μαμά τους!!! Ποτέ μην πιέσετε ένα παιδί να γίνει παρανυφάκι άν δεν το θέλει γιατί σίγουρα θα σας…εκδικηθεί. Συζητήστε με τους γονείς των παρανύμφων σχετικά με την ακριβή ώρα που θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι σας ή στην εκκλησία και παρακαλέστε τους να τα ντύσουν τελευταία στιγμή ώστε να αποφύγετε λεκέδες στα ρούχα τους. Άν σας συνοδέψουν και στην γαμήλια δεξίωση καλό θα ήταν να έχουν μαζί και ένα δεύτερο συνολάκι για … πάν ενδεχόμενο.

Ίσως στο τέλος της βραδιάς όταν ξαπλώσουν ξεθεωμένα πια τα μικρά αγγελούδια να χαμογελάσουν και να σκεφτούν πως τελικά η μαμά έχει δίκιο … τα ωραιότερα παραμύθια τελειώνουν με έναν ευτυχισμένο γάμο. Εκείνο το βράδυ σίγουρα δεν θα χρειαστεί παραμύθι για να έχουν όνειρα γλυκά γιατί έζησαν το δικό σας…





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 15.758 επισκέπτες !