• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Σπίτι και χρωματικές αποχρώσεις

 

Ετοιμάζετε το σπίτι που θα σας υποδεχτεί μετά το γάμο και ήρθε η ώρα που θα πρέπει να αποφασίσετε για τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε δωμάτιο; Πρέπει να γνωρίζετε πως αν η επιλογή των χρωμάτων στους χώρους του σπιτιού μας, ανταποκρίνεται στη χρηστικότητα του κάθε χώρου, τότε το αποτέλεσμα μας εμπνέει και ευνοεί τη δημιουργικότητά μας. Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές και εσείς αναθέστε το βάψιμο σε κάποιον έμπειρο ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε τώρα είναι η ιδανική εποχή για κάθε είδους ανανέωση.

Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι ζωντανός, να προκαλεί τη διάθεση της δημιουργίας που χρειάζεται για να μαγειρέψουμε ένα ωραίο γεύμα, που να ..»ανοίγει την όρεξη».

Χρώματα όπως το απαλό πορτοκαλί και τα συγγενικά του (π.χ.βερυκοκί) που μειώνουν το άγχος και ανεβάζουν τη διάθεση, είναι ιδανικά γι’ αυτό το χώρο.

Για το χώρο που εργαζόμαστε , το γραφείο, το χώρο μελέτης, οι απαλές αποχρώσεις του μοβ, του γαλάζιου και του κίτρινου βοηθούν τη σκέψη, την πνευματική ευεξία, τη μνήμη, την έμπνευση αλλά και τη φαντασία.

Το μπλε ευνοεί τη χαλάρωση και τη γαλήνη στην κρεβατοκάμαρα, αρκεί να μη χρησιμοποιείται σε μεγάλη έκταση. Το ροζ, διαθέτει επίσης ιδιότητες ηρεμίας και χαλάρωσης, είναι το χρώμα που «συμφιλιώνει» και συνδέεται με το ρομαντισμό και τον έρωτα.

Οι συνδυασμοί του πράσινου με αποχρώσεις του καφέ ταιριάζουν πολύ στους χώρους της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με τους άλλους, όπως είναι το καθιστικό. Ευνοούν την ξεκούραση ,την ηρεμία, τη συμπάθεια, την ασφάλεια και τη διάθεση για ειρηνική συναναστροφή.

Η καθαρότητα του λευκού σε συνδυασμό με την ζεστασιά των γήινων αποχρώσεων του καφέ, αλλά και το γαλάζιο σε ζωηρούς, αναζωογονητικούς τόνους, μπορούν να συνθέσουν το ιδανικό περιβάλλον για το μπάνιο.

Καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε πως το κάθε σπίτι μικρό ή μεγάλο, παλιό ή καινούργιο είναι το καταφύγιο της κάθε οικογένειας και του αξίζει η φροντίδα μας.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 11.324 επισκέπτες !