• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Συμβουλές για άψογο γάμο

Συμβουλές για άψογο γάμο

Συμβουλές για έναν άψογο γάμο από το νυφικό ως το γαμήλιο ταξίδι, γιατί … οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

– Σε ότι αφορά το νυφικό θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους ειδικούς που διαθέτουν γνώση και ικανότητα ώστε να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε εκείνο το νυφικό που θα σας ταιριάζει απόλυτα. Άλλωστε οι σχεδιαστές μόδας με την πρώτη ματιά θα σας προτείνουν σχέδια τα οποία θα σας κολακεύουν, θα αναδεικνύουν την θηλυκότητά σας και θα τονίζουν τα δυνατά σημεία του σώματός σας.
Θα πρέπει φυσικά να δώσετε έμφαση στην ποιότητα των υλικών και να αποφύγετε την υπερβολή για ένα πιο κλασσικό και ρομαντικό συνάμα αποτέλεσμα όπως ταιριάζει στην εικόνα του γάμου.
Μην ξεχάσετε να κάνετε την τελική πρόβα μια εβδομάδα πριν τον γάμο ώστε σε περίπτωση που ίσως έχετε χάσει κάποια κιλά από το τρέξιμο και το άγχος να μπορέσουν να το διορθώσουν για να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα σας.

– Τα νυφικά παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και ιδιαίτερα. Μην έχετε στο μυαλό σας πως θα πρέπει να επιλέξετε γόβες που θα μπορείτε να φορέσετε και μετά το γάμο. Το νυφικό σας θα είναι μοναδικό γιατί όχι και τα γοβάκια που θα το συμπληρώνουν;
Αν δεν μπορείτε με τίποτε το ψηλό τακούνι πάρτε ένα ζευγάρι πιο χαμηλό παπούτσι ώστε να χορεύετε άνετα και να αντέξετε την ορθοστασία. Καλό θα ήταν μάλιστα να έχετε κάνει αρκετές πρόβες πριν τον γάμο στο σπίτι σας έτσι ώστε το γοβάκι να έχει πάρει την φόρμα του ποδιού σας και να μην υπάρχει κίνδυνος να σας χτυπήσει την ημέρα του γάμου.

– Αν το νυφικό σας είναι στολισμένο μην το παρακάνετε με τα κοσμήματα. Ένα ζευγάρι όμορφα σκουλαρίκια όμως θα δώσουν μεγαλύτερη λάμψη στο πρόσωπό σας. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην θέα των κοσμημάτων τότε μπορείτε χωρίς ενδοιασμούς να τα φορέσετε στην δεξίωση όπου τα πράγματα θα είναι λίγο πιο ελεύθερα.

– Για να μην αφήσουμε παραπονεμένο τον άντρα θα πρέπει να συνοδέψει το γαμπριάτικο κουστούμι με κομψά αξεσουάρ όπως μανικετόκουμπα, γραβάτα ή παπιγιόν και ποσέτ.

– Προσέξτε την διατροφή σας , πιείτε πολύ νερό για extra λάμψη, κοιμηθείτε όσο μπορείτε περισσότερο και κάντε χαλαρωτικά μπάνια με άλατα ώστε να αποβάλετε τις τοξίνες που προκαλούν πρηξίματα.
Κάντε λίστα γάμου όχι σε ένα αλλά σε περισσότερα καταστήματα ώστε οι καλεσμένοι να έχουν περισσότερες δυνατότητες και επιλογές.

– Όσο και αν βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση δεν είναι τόσο όμορφο να απαιτείτε από τους καλεσμένους χρήματα. Όχι ότι θα τα αρνηθείτε βέβαια αλλά μην τους το επιβάλετε για δώρο γάμου.

– Στους συγγενείς πάλι μην ζητάτε τα καθιερωμένα όπως ηλεκτρικά είδη και συσκευές για το νέο σας σπίτι. Είστε σίγουροι για το γούστο τους ή θέλετε αλλαγές; Αφήστε τους να επιλέξουν εκείνοι ή καλύτερα εκεί όπου έχετε πολύ θάρρος ψωνίστε μαζί εκείνο που σας λείπει σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουν.

– Μην έχετε στο μυαλό σας πως μόνο η άνοιξη το καλοκαίρι και άντε η αρχή του φθινοπώρου είναι οι κατάλληλες για γάμο εποχές . Τον χειμώνα με τα τόσα πλεονεκτήματα τον ξεχνάτε; Σκηνικό χιονισμένο ή βροχερό όπου το ζευγάρι έρχεται να ζεστάνει το τοπίο και ιδιαίτερα η νύφη σαν την βασίλισσα του χιονιού στα παιδικά παραμύθια έχει την δύναμη να λιώσει τον πάγο με την φλογερή της παρουσία. Οι εκκλησίες πιο ελεύθερες με αποτέλεσμα να βρείτε την ημερομηνία που θέλετε να παντρευτείτε εύκολα. Οι καλεσμένοι πιο γενναιόδωροι ( κάτι το δώρο Χριστουγέννων, λίγο το πνεύμα τον εορτών και φυσικά οι λιγότερες κοινωνικές υποχρεώσεις μιας και αποκλείεται να έχουν άλλους 5 γάμους και 4 βαπτίσεις τον ίδιο μήνα όπως πιθανών να συνέβαινε το καλοκαίρι).

– Για την γαμήλια δεξίωση δώστε έμφαση στο καλό φαγητό και φροντίστε να υπάρχουν κοκτέιλ που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι με την ανάλογη μουσική μέχρι εσείς να κάνετε την << θεαματική >> σας εμφάνιση στον χώρο της δεξίωσης μετά τις πολλές πολλές φωτογραφίες που συνηθίζεται να βγάζουν οι νιόπαντροι.

– Για το ταξίδι του μέλιτος διαλέξτε έναν προορισμό που να σας ευχαριστεί και τους δύο και προσπαθήστε να οργανώσετε με την βοήθεια των ταξιδιωτικών γραφείων ( ιδιαίτερα αν πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό )κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

– Αν θέλετε να το χαρείτε περισσότερο, κάντε το μια – δυο εβδομάδες μετά τον γάμο ώστε να έχετε τακτοποιήσει όλες σας τις εκκρεμότητες και να φύγετε χωρίς άγχος.

– Πάρτε μαζί σας άνετα ρούχα που θα εναρμονίζονται με το κλίμα και την όλη εικόνα του προορισμού σας, και μην ξεχάσετε τα παιχνιδιάρικα νυχτικά σας. Άλλωστε θα είστε …νιόπαντροι γι’ αυτό απολαύστε το.





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 9.805 επισκέπτες !