• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Το έθιμο της νυφικής καλτσοδέτας

Το έθιμο της νυφικής καλτσοδέτας

Το έθιμο της νυφικής καλτσοδέτας είναι ξενόφερτο, όπως και αρκετά ακόμη άλλωστε, που αρέσουν και έτσι εφαρμόζονται σε πολλούς γάμους και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δείτε λοιπόν τι ισχύει σε αυτό το έθιμο που ξεκίνησε από τα μέσα περίπου του 14ου αιώνα και αν θέλετε υιοθετήστε το και στον δικό σας γάμο.

Με το που τελείωνε το μυστήριο του γάμου λοιπόν, οι συγγενείς των νεονύμφων, έπρεπε να πάρουν ένα κομμάτι από το ντύσιμο της νύφης, ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι…. κάποιο από τα εσώρουχά της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχίζουν το νυφικό για να τα καταφέρουν και να φέρνουν την νύφη σε πολύ δύσκολη θέση καθώς επίσης και να την ταλαιπωρούν.

Έτσι σιγά σιγά το έθιμο βελτιώθηκε και κατέληξαν πως το πιο ….φρόνιμο θα ήταν ο γαμπρός και μόνο εκείνος να πρέπει να βγάλει την καλτσοδέτα της νύφης και να την πετάξει στους ανύπαντρους άντρες.

Όποιος μάλιστα ήταν ο τυχερός που θα την έπιανε, σύμφωνα με το έθιμο θα παντρευόταν σύντομα. ( κάτι ανάλογο με το έθιμο του πετάγματος της νυφικής ανθοδέσμης που ισχύει και στην χώρα μας και μάλιστα δεν νοείται γάμος χωρίς αυτό… ).

Αν σας αρέσει το διαφορετικό θέλετε να ακολουθήσετε και εσείς αυτό το έθιμο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από ένα πλήθος ελκυστικές καλτσοδέτες ιδανικές για την περίσταση και μάλιστα ενώ τη μια θα την πετάξει ο γαμπρός στους φίλους η άλλη θα μείνει σε εσάς για ένα ακόμη ενθύμιο που θα σας φέρνει στο νου τις πιο διασκεδαστικές στιγμές του γάμου σας.

Όσο για το χρώμα της? δεν είναι ανάγκη να είναι λευκή αλλά μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και να πετύχετε μια αντίθεση που σίγουρα θα έχει ….ενδιαφέρουν.

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία στα ανύπαντρα αγόρια !!!





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΕΘΙΜΑ
  • 10.858 επισκέπτες !