• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

Το κόστος του γάμου

Το κόστος του γάμου

Το κόστος του γάμου, σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο λιτός ή πλούσιος θα είναι, το πόσοι θα είναι οι καλεσμένοι κ.τ.λ. Ύστερα από έρευνα αγοράς αλλά και από εμπειρίες ζευγαριών που πρόσφατα παντρεύτηκαν προσπαθήσαμε να βγάλουμε έναν μέσο όρο ώστε να πάρετε μια πρώτη γεύση του τι θα συναντήσετε.

Έτσι λοιπόν πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:

Νυφικό. Η τιμή του μπορεί να αρχίσει από 300 ευρώ και να συναντήσει … τα άστρα. Εσείς αποφασίζετε που θα σταματήσετε. Ας βάλουμε κατά μέσο όρο : 1800 ευρώ.

Νυφικό μακιγιάζ. Εννοείτε πως θα πρέπει να αναφερθούμε σε μακιγιάζ επαγγελματικό και όχι που θα σας το κάνει η φίλη σας που σας βάφει για τις βραδινές σας εξορμήσεις. Μακιγιάζ: 200 ευρώ.

Νυφικό χτένισμα μαζί με τα δοκιμαστικά: 200-250 ευρώ.

Γαμπριάτικο κουστούμι: 850 ευρώ.

Βέρες : 250 ευρώ.

Στέφανα: 150 ευρώ.

Νυφικά γοβάκια: 250 ευρώ.

Γαμήλια δεξίωση ας πούμε για 300 άτομα: 8000 ευρώ.

Dj: 300 ευρώ.

Φωτογράφηση- βιντεοσκόπηση: 1200 ευρώ.

Εκκλησία: 100 ευρώ.

Στολισμός εκκλησίας: 650 ευρώ.

Δισκοπότηρο: 50 ευρώ.

•Νυφική ανθοδέσμη: 60 ευρώ.

•Προσκλητήρια: 2,5 ευρώ το ένα.

•Μπομπονιέρες: 2 ευρώ η μια.

Έχουμε φτάσει χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τα άτομα ώστε να υπολογίσουμε τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια στις : 14110 ευρώ. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι κάποια έξοδα ( στολισμό, στέφανα, λαμπάδες ) τα αναλαμβάνουν οι κουμπάροι.Σας φαίνονται πολλά;

Αν όχι και μπορείτε να ξοδέψετε ακόμη περισσότερα για έναν παραμυθένιο γάμο και έπειτα ένα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι χαίρομαι.

Αν πάλι σας έχει πιάσει πανικός τότε σας ενημερώνω πως με λίγη οργάνωση και μελέτη όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσετε να κάνετε έναν πιο οικονομικό γάμο προσαρμοσμένο στην δική σας τσέπη χωρίς να υστερεί σε τίποτε.

Να ξέρετε πως οι επιχειρήσεις που διαθέτουν επαγγελματισμό, έχουν σαν στόχο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να σας προτείνουν τα οικονομικά πακέτα εκείνα που θα σας επιτρέψουν να κάνετε τον γάμο που ονειρευτήκατε. Αν δεν αντέχετε οικονομικά δεν χρειάζεται στην δεξίωση να καλέσετε … όλη την πόλη, και μπορείτε να βολευτείτε και με ένα γοβάκι περισσότερο οικονομικό. Κάντε έρευνα αγοράς και κλείστε συμφωνίες ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις 8-9 μήνες πριν τον γάμο ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές.

Μην το σκέφτεστε. Ποτέ τα χρήματα δεν θα είναι αρκετά ώστε να αναβάλλετε τον γάμο σας για αργότερα. Στο κάθε ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί αξίζει ένας μοναδικός και ονειρεμένος γάμος. Μην αφήσετε κανέναν και τίποτε να σας εμποδίσει απ’ το να τον ζήσετε. Άλλωστε θα δείτε πως όλοι θα είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν σ’ αυτό. Καλά στέφανα!!!





Δείτε Ακόμη





  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 15.934 επισκέπτες !