• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Youtube

13 Αλήθειες για την απιστία στον γάμο

Η άπιστη συμπεριφορά είναι περισσότερο γυναικεία ή ανδρική υπόθεση; Διαβάστε τι αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία!

Η απιστία στον γάμο είναι μία από τις μεγαλύτερες του πληγές διαχρονικά.
Γι αυτή μιλάμε συνήθως πίσω από κλειστές πόρτες. Στο άρθρο αυτό όμως ανοίγουμε αυτές τις πόρτες, ορθάνοικτα και αποκαλύπτουμε τι συμβαίνει.
Θα σας αναλύσουμε, μέσα από μελέτες και στατιστικά στοιχεία, το πώς και το γιατί οι άνθρωποι επιδίδονται στη συγκεκριμένη πράξη.
Στόχος είναι να ενημερωθείτε για το πόσοι άνθρωποι απατούν, τι τους οδηγεί σε αυτό και ποια είναι η μορφή της τυπικής απιστίας.

13 Αλήθειες για την απιστία στον γάμο

Η απιστία είναι ένα καυτό θέμα.

Iστορίες για απιστίες ξεφυτρώνουν όπου και αν στρέψετε την προσοχή σας. Είτε πρόκειται για ένα σκάνδαλο, με έναν πολιτικό που λειτουργεί σε δύο ερωτικά ταμπλό, ή τη διάλυση της σχέσης μιας διασημότητας του κινηματογράφου. Ως γνωστό, τέτοιες ειδήσεις είναι τροφή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καταφέρνουν να προβάλλουν με έναν έντονο τρόπο την όλη υπόθεση. Από την άλλη σίγουρα υπάρχει το κοινό που αρέσκεται να παρακολουθεί με πάθος τις σκανδαλιστικές λεπτομέρειες.
Όμως όταν το βιώνουμε εμείς, μαθαίνοντας ότι ο σύντροφός μας είναι άπιστος…τότε αλλάζουν τα πράγματα!

Οι ερευνητές έχουν διεξάγει αμέτρητες μελέτες προκειμένου να ανακαλύψουν το γιατί οι άνθρωποι απιστούν. Ενώ έχουν καταλήξει σε κάποια σημαντικά και αξιόπιστα συμπεράσματα, παραταύτα δεν μπορούμε να υποδείξουμε με απόλυτη βεβαιότητα κάποιο στοιχείο το οποίο να σηματοδοτεί το τέλος μιας, κατά τα άλλα, ευτυχισμένης σχέσης.

Η απιστία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, στο άρθρο αυτό του Top Gamos, θα εξετάσουμε τη σχέση φύλου και απιστίας και το πόσο συχνά οι άνδρες και οι γυναίκες ξεπερνούν τα όρια. Έτσι συγκεντρώσαμε 25 στατιστικά στοιχεία για την απιστία που θα σας κόψουν την ανάσα!

13 Αλήθειες για την απιστία στον γάμο

 

Απιστία: Άντρες έναντι Γυναικών

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι τόσο διαφορετικοί όσο η νύχτα και η μέρα, αλλά όταν πρόκειται για την απιστία και οι δύο πλευρές είναι επιρρεπείς στον πειρασμό. Η πρώτη μας σειρά στατιστικών, εστιάζει στο πόσο συχνά συναντούμε την απιστία σε κάθε φύλο και πώς οι αντιλήψεις, σχετικά με αυτήν, ποικίλουν.

1. Ποιο είναι το ποσοστό των άπιστων ανδρών;
Σε μεγάλη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που διήρκεσε δύο χρόνια, και εξέτασε 2.000 ζευγάρια, έδειξε ότι το 84% των ανδρών έχουν απιστήσει απέναντι στη σύζυγό τους.

2. Πόσο συχνά οι γυναίκες απιστούν;
Αντίθετα από την κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες ξενοκοιτάνε περισσότερο, οι γυναίκες, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, είναι εξίσου «άτακτες» σε ποσοστό που αγγίζει το 78%.
Άρα κατά 6% λιγότερο από ότι οι άνδρες!

3. Ποιο είναι το ποσοστό των ανδρών που θα απιστούσαν αν ήταν σίγουροι ότι δεν θα πιαστούν ποτέ;
Ο φόβος των ανδρών, του να «πιαστούν στα πράσα» είναι ένας πολύ ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας για τους περισσότερους ανθρώπους. Όμως το 74% των ανδρών δηλώνει ότι θα απιστούσε, εάν ήξεραν ότι δεν θα μαθευτεί ποτέ, από κανέναν. Δηλαδή πάνω από επτά στους δέκα άνδρες.

4. Ποιο είναι το ποσοστό των γυναικών που θα απιστούσαν αν ήταν σίγουρες ότι δεν θα πιαστούν ποτέ;
Παραδόξως, το 68% των γυναικών δήλωσαν ότι θα προχωρούσαν σε μία παράνομη σχέση, αν δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να της ανακαλύψει ο σύντροφός τους. Δηλαδή σχεδόν επτά στις δέκα.

5. Πόσοι άνδρες που απιστούν αισθάνονται ευτυχισμένοι στον γάμο τους;
Οικογενειακές εντάσεις και έντονες διαφωνίες, συχνά, οδηγούν στην απιστία, αλλά σε τουλάχιστον μία μελέτη. Το οξύμωρο είναι ότι το 56% των συζύγων που ρωτήθηκαν και έχουν υπάρξει άπιστοι, βαθμολογούν τον γάμο τους ως «ευτυχισμένο» ή «πολύ ευτυχισμένο»!

6. Ποιο είναι το ποσοστό της απιστίες στις γυναίκες που δήλωναν έναν ευτυχισμένο γάμο;
Στην ίδια μελέτη, που αφορούσε στον γυναικείο πληθυσμό, αρκετά μικρότερο ποσοστό, το 34% των συζύγων που ρωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό «ευτυχισμένες» ή «πολύ ευτυχισμένες» από τις σχέσεις που είχαν με τους συζύγους τους.

13 Αλήθειες για την απιστία στον γάμο

Απιστία: συχνότητα και αίτια

Ενώ πολλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την απιστία με κάποιον παράγοντα, τα πράγματα δυσκολεύουν στον εντοπισμό της βασικής αιτίας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ερευνήσουμε ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την πιθανότητα μιας απιστίας και πόσο συχνά η απιστία συμβαίνει στην πραγματικότητα.

7. Ποιοι είναι περισσότερο πιθανό να απιστήσουν
– Οι ναρκισσιστές
– Αυτοί που νιώθουν ανασφάλεια για τους συντρόφους τους
– Όσοι είχαν γονείς που επίσης απίστησαν
– Άνδρες που έχουν μεγάλους όρχεις, με βαθιές φωνές
– Γυναίκες με συζύγους που έχουν μεγάλα πέη
– Γυναίκες που προσποιούνται οργασμούς

8. Πόσοι παραδέχονται ότι απίστησαν μόνο μία φορά;
Μεταξύ των ανδρών που έχουν απιστήσει, το 23% παραδέχθηκε ότι συνέβηκε μόνο μία φορά. Στις γυναίκες, η παραδοχή του λάθους τους, είναι σπανιότερη και έτσι μόνο το 17% των γυναικών που έχουν απιστήσει το παραδέχθηκαν.

9. Πόσοι λένε ότι έχουν απιστήσει από 2 έως 5 φορές;
Στατιστικά, οι γυναίκες φαίνεται να απιστούν λίγο πιο συχνά από τους άνδρες. Το 36% των γυναικών δήλωσε ότι απίστησε από 2 μέχρι και 5 φορές, έναντι του 33% των ανδρών.

10. Ποιο είναι το ποσοστό των ενηλίκων που απιστούν κατά συρροή;
Όταν πρόκειται για πολλαπλές απιστίες, οι γυναίκες είναι σαφώς πιο ένοχες με το 47% να αναγνωρίζει τουλάχιστον 6 ή περισσότερες περιπτώσεις απιστίας. Οι άνδρες δεν είναι πολύ πίσω, με το 44% να παραδέχεται ένα σταθερό μοτίβο απιστιών.

11. Μήπως το εισόδημα επηρεάζει τους ρυθμούς απιστίας;
Οι γυναίκες που εξαρτώνται οικονομικά πλήρως από τους συζύγους τους, είναι κατά 50% λιγότερο πιθανό να απιστήσουν. Αντίθετα, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό απιστήσουν, εάν οι σύζυγοί τους κέρδιζαν το 75% ή και λιγότερο αναλογικά του δικού τους εισοδήματός.

12. Μήπως ένα υψηλό IQ σας κάνει πιο επιρρεπή στην απιστία;
Η νοημοσύνη έχει συνδεθεί με μια τάση προς την απιστία. Το μέσο IQ των ανδρών που είχε μια παράνομη σχέση ήταν κατά μέσο όρο 102,4 έναντι του 100,5 για τους άνδρες που δεν είχαν. Μεταξύ των γυναικών, η διαφορά του δείκτη νοημοσύνης είναι 104,6 έναντι του 101,5 υπέρ των άπιστων.

13. Λόγοι απιστίας
Οι γυναίκες απιστούν γιατί έλκονται ερωτικά από το τρίτο πρόσωπο ή/και χρειάζονται επιβεβαίωση ότι είναι ακόμα ποθητές.
Οι άνδρες απιστούν γιατί θέλουν περισσότερο σεξ από αυτό που ήδη κάνουν ή/και διότι θέλουν μεγαλύτερη ποικιλία στο σεξ.

Το γενικό συμπέρασμα για το ποιος/α τελικά είναι ποιο πιστός/η στον γάμο και ποιος φαίνεται ότι είναι, το αφήνουμε να το βγάλετε εσείς!

13 Αλήθειες για την απιστία στον γάμο

Πηγές και Αναφορές:
Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
National Opinion Research Center
Journal of Marital and Family Therapy
Rutgers University
Business Insider
Huffington Post
American Psychological Association
Photo Credit: http://www.empireonline.com/

Δείτε Ακόμη

  • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • 9.029 επισκέπτες !