• Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Youtube

5 τρόποι ανανέωσης της σχέσης σας πριν το γάμο!

Αφήστε τις σκοτούρες του γάμου και ασχοληθείτε με τη σχέση σας!

5 τρόποι ανανέωσης της σχέσης σας πριν το γάμο!

Photo via  Victoria Lavranou Photography

Η οργάνωση του γάμου, ως γνωστόν, δημιουργεί άγχος. Η πίεση είναι αυξημένη για τις προετοιμασίες αυτής της εξαιρετικά ιδιαίτερης μέρας που θα σας ενώσει για “πάντα”!
Εσύ μπορεί να έχεις σκεφτεί κάτι εντελώς διαφορετικό από το σύντροφό σου σε κάποιο θέμα του γάμου και ίσως ενοχληθείς με κάποιες άλλες “ιδέες” δικές του! Και αν μάλιστα εμπλακούν και τα συμπεθέρια, ε τότε, περαστικά σε όλους! Με λίγα λόγια, η εμπλοκή πολλών και ταυτόχρονα ο χρόνος που μετράει αντίστροφα για την ημέρα του γάμου σας, μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει εκτός από στρες και προβλήματα στη σχέση σας, το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό.
Μην ανησυχείτε, όλα διορθώνονται!
Αν νιώθετε λοιπόν πως η οργάνωση της λίστας και των θέσεων για τους καλεσμένους, τα φαγητά και τα διάφορα οικογενειακά θέματα σας πνίγουν και τους δύο, τότε είναι ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα!
Κοιτάξτε το σύντροφό σας κατάματα πείτε του “ Σ’ αγαπώ” και ασχοληθείτε με σας και τη σχέση σας!
Βάλτε λίγο ρομαντισμό στη ζωή σας, για να έρθετε πιο κοντά και σε μια ισορροπία στο παρά πέντε του γάμου σας!  Με χαμόγελο και αισιοδοξία χαλαρώστε από τις σκοτούρες της διοργάνωσης του γάμου σας, που θα αντιμετωπίσετε μετά τη μικρή αναβολή, με άλλη καλύτερη διάθεση.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ρομαντικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξαναδεθείτε ως ζευγάρι.

 1. Χορέψτε το τραγούδι σας!
  Βγείτε ένα βράδυ για φαγητό και χορό, διασκεδάστε! Προετοιμαστείτε ψυχολογικά για το «χορό του Ησαΐας» με τον οποίο θα ξεκινήσει η κοινή σας ζωή ως παντρεμένοι.
  Βρείτε το τραγούδι σας, και γιατί όχι, γραφτείτε σε μια σχολή χορού και κάντε μαθήματα και χορογραφία για τον πρώτο σας χορό στη δεξίωση του γάμου σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αφιερώσεται περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλον, με έναν κοινό στόχο, να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να περάσετε κι εσείς καλά!
 2. Αναμνήσεις, αναμνήσεις… και ξανά αναμνήσεις!
  Αν αντιμετωπίζετε κάποια οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των εξόδων του γάμου σας, τότε αντί να κοιτάτε λογαριασμούς, καθίστε και κοιτάξτε παλιά γράμματα και φωτογραφίες από την εποχή που άρχισε η γνωριμία σας. Ξαναζήστε αυτές τις αναμνήσεις και θυμηθείτε το τι σημαίνει πραγματικά η μέρα του γάμου σας. Με κάποιο τρόπο και θετική σκέψη θα βρεθεί λύση για τα έξοδα. Χαμογελάστε λοιπόν και κλείστε ραντεβού στο μέρος που πρωτοσυναντηθήκατε… ζήστε τις πρώτες σας στιγμές! Είναι μαγική συνταγή ανανέωσης!
 3. Ιδρώστε!
  Δεν είναι μυστικό πως η γυμναστική είναι ένας καλός τρόπος εκτόνωσης. Οπότε, αντί να γυμναστείς μόνος/-η σου, πάρε τον/την παρτενέρ σου και ξεκινήστε γυμναστική. Μια βόλτα στη φύση ή ποδηλασία ή ακόμη και καγιάκ. Περάστε χρόνο μαζί και φροντίστε να περάσετε καλά.
 4. Αποδράστε!
  Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να παντρευτείτε για να οργανώσετε τις διακοπές σας που είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένες μόνο σε σας του δυο; Όπως και τα παντρεμένα ζευγάρια που περιμένουν το πρώτο τους παιδί πάνε διακοπές, δώστε στους εαυτούς σας ένα σαββατοκύριακο πριν την μεγάλη ημέρα. Εάν για παράδειγμα ο μήνας του μέλιτος σας είναι σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος τότε χρησιμοποιήστε αυτό το διήμερο για …μαθήματα κατάδυσης, δίνοντας σας έτσι περισσότερο χρόνο και περιπέτεια μαζί!
 5. Σ’ αγαπώ γιατί… και γι’ αυτό σε παντρεύομαι!
  Γράψτε σ’ ένα κομμάτι χαρτί ή μπλοκάκι τουλάχιστον πέντε λόγος για τους οποίους αγαπήσατε και εξακολουθείτε να αγαπάτε στο σύντροφό σας! Τους λόγους που σας έκαναν να θέλετε να τον/την παντρευτείτε!
  Δύσκολο!? Θα πρέπει να είναι εύκολο για σας αφού παντρεύεστε!
  Ένα παράδειγμα
  Γιάννη ή Μαρία
 1. Σ’ αγαπώ γιατί έχεις χιούμορ
 2. Σ’ αγαπώ γιατί είσαι κουκλί
 3. Σ’ αγαπώ γιατί είσαι πάντα εκεί για μένα, με νοιάζεσαι!
 4. Σ’ αγαπώ γιατί νιώθω μαζί σου ασφάλεια
 5. Σ’ αγαπώ γιατί με ακούς

Γι’ αυτό σε παντρεύομαι Γιάννη ή Μαρία!

Καθίστε σ’ ένα παγκάκι με θέα τη θάλασσα (ηρεμεί το πνεύμα!) και διαβάστε ο ένας στον άλλον αυτά που έχετε γράψει για το σύντροφό σας! Μη σχολιάσετε τίποτε μετά από αυτό, απλά αγκαλιαστείτε!
Κρατήστε το χαρτί αυτό πάντα μαζί σας! Θα είναι ένα μικρό συμβόλαιο πίστης και αγάπης μεταξύ σας που θα σας κρατάει ενωμένους. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη σχέση σας, διαβάστε αυτά που έχετε γράψει και προσθέστε ακόμα ένα λόγο για τον οποίο αγαπάτε το σύντροφο σας!
Πιστέψτε με, θα σας βοηθήσει πολύ να έχετε μια ζωντανή σχέση!

Η ώρα η καλή!

Δείτε Ακόμη

 • Περισσότερα στην Κατηγορία: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
 • 7.657 επισκέπτες !