• Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google Plus
 • Youtube

Vintage γάμος από την Αθήνα στη Βενετία | Μαρία & Αντώνης

Time for wedding…

realwedding-topgamos-vintage-2016-01Όλα ξεκίνησαν το 2000, όταν ο παιδικός φίλος του Αντώνη, Κώστας, γνώρισε την σημερινή του γυναίκα και παιδική
μου φίλη, Ντόρα. Από τότε άρχισε και η δική μας γνωριμία–φιλία. Με τον Αντώνη από την πρώτη στιγμή είχαμε μια σχέση πολύ γλυκιά, με ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.
Τα χρόνια περνούσαν….
Και το σωστό timing ήρθε μετά από περίπου 13 χρόνια….
Βρεθήκαμε σ’ένα φιλικό, πασχαλινό τραπέζι και εκεί άρχιζα να διακρίνω και να νιώθω κάτι διαφορετικό για εκείνον.
Δύο μέρες μετά μου ζήτησε να συναντηθούμε και από τότε, 19 Απριλίου 2012, ξεκινάει η δική μας, κοινή ζωή…!!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-02Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, αφού στους  4 μήνες σχέσης αποφασίσαμε να συζήσουμε και μετά από συνολικά 3,5 χρόνια παντρευτήκαμε… Τα συναισθήματα;;;;; Πάρα πολλά… Έντονα και πολύ γλυκά!!!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-03
realwedding-topgamos-vintage-2016-04Τον γάμο μας τον φανταζόμασταν ως ένα πολύ μεγάλο party, με πολλά χαμόγελα, πολύ χαρά, ευτυχία και φυσικά χορό μέχρι τελικής πτώσεως, μα πάνω απ’ όλα με πολλούς αγαπημένους ανθρώπους γύρω μας.
Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν περίπου 11 μήνες πριν.

realwedding-topgamos-vintage-2016-05Πρώτα θα έπρεπε να αποφασίσουμε ποιος θα ήταν ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενήσει την πιο ευτυχισμένη μας στιγμή. Την ημερομηνία την είχαμε αποφασίσει διότι θέλαμε να είναι Σεπτέμβρης και από τύχη μας προέκυψε και το 19, ημέρα Σάββατο, γιατί 19 ξεκίνησε και η σχέσης μας 19/04/2012. Οπότε το θεωρήσαμε συμβολικό.

realwedding-topgamos-vintage-2016-06Έτσι επισκέφθηκα πολλά site γάμου και εννοείται και το TOP GAMOS !
Είδα σχεδόν όλα τα κτήματα της Αττικής. Στην λίστα μου συμπληρώθηκαν 10 κτήματα, αλλά η πεντάδα που θα επισκεπτόμασταν από κοντά ήρθε με την βοήθεια, την γνώμη και την συζήτηση με τον Αντώνη.

realwedding-topgamos-vintage-2016-07Η τελική μας απόφαση για το κτήμα ήταν ομόφωνη και με πολύ ενθουσιασμό. Το «Άλσος Νυμφών» το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή, διότι νοιώσαμε πολύ οικεία και μας έβγαλε μία πολύ θετική ενέργεια.

realwedding-topgamos-vintage-2016-08Οι άνθρωποί του ήταν τόσο ευγενικοί, χαμογελαστοί, με πολύ φρέσκιες ιδέες , επαγγελματισμό και φυσικά το πιο σημαντικό, ό,τι και να τους ζητούσαμε ήταν πρόθυμοι να μας το προσφέρουν και να μας το πραγματοποιήσουν.

realwedding-topgamos-vintage-2016-09Η φιλοσοφία τους ήταν να μας κρατούν ήρεμους και ειδικά την νύφη την ήθελαν χαρούμενη, χαμογελαστή και χωρίς άγχος… Αυτό, αμέσως, με έκανε να τους εμπιστευτώ.

realwedding-topgamos-vintage-2016-09aΕπόμενο βήμα ύστερα από την επιλογή του κτήματος και του κλεισίματος της ημερομηνίας του γάμου, σειρά είχε να επισκεφθώ τον αγαπημένο μου φίλο Δημήτρη Κατσελή και το atelier του στην Αθήνα για να βρούμε και να επιμεληθεί  το νυφικό που σε μεγάλο βαθμό θα σηματοδοτούσε το style και το ύφος του γάμου μας, αλλά και το ντύσιμο για τα δυο μου παραγαμπράκια.

realwedding-topgamos-vintage-2016-010Την συγκεκριμένη ημέρα την θυμάμαι σαν και τώρα… Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015… Προτίμησα να πάω μαζί με την μητέρα μου γιατί στην πρώτη φάση της επιλογής ήθελα μια γνώμη τόσο αντικειμενική από έναν άνθρωπο που με ξέρει όσο κανένας άλλος, αλλά και με μια πιο έμπειρη  ματιά. Ήξερα πως σε συνδυασμό η μητέρα μου με τον σχεδιαστή θα με βοηθούσαν να διαλέξω χωρίς να έχω την οποιαδήποτε αμφιβολία.

realwedding-topgamos-vintage-2016-10aΤα συναισθήματα πολύ πρωτόγνωρα και πολύ όμορφα. Την ημέρα εκείνη έξω χιόνιζε και εγώ μέσα στο atelier δοκίμαζα νυφικά..!!!! Πόσο πιο παραμυθένιο!!! Η εμπειρία φανταστική!!!! Τα συναισθήματα ανάμεικτα… Από την μια η συγκίνηση της μητέρας μου και της δικής μου και από την άλλη το μικρό όνειρο που έχουμε όλα τα κοριτσάκια στο μυαλό μας γύρω από το ΝΥΦΙΚΟ.!!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-11Με τον Δημήτρη συζητήσαμε για το πώς φανταζόμουν το νυφικό αλλά και τι τυχόν δεν μου αρέσει να περιέχει. Εκείνος με την σειρά του και το έμπειρο μάτι του, μου πρότεινε να δοκιμάσω περίπου 10 σχέδια.

realwedding-topgamos-vintage-2016-13Τα φόρεσα όλα χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Εξάλλου του είχα πει πως ότι και να μου προτείνει θα είμαι ανοιχτή στην δοκιμή. Τα βλέπαμε και τα σχολιάζαμε όλα ένα προς ένα σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα μέχρι την στιγμή που φόρεσα ένα νυφικό, που από την πρώτη στιγμή ένοιωσα ότι είχε δημιουργηθεί για εμένα.

realwedding-topgamos-vintage-2016-14

realwedding-topgamos-vintage-2016-15Το νυφικό μου είχε έναν συνδυασμό από vintage διάθεση, αλλά έβγαζε και κάτι ρομαντικό παράλληλα με μία sexy μικρή πινελιά. Οι απαραίτητες αλλαγές έγιναν και το νυφικό πήρε το δρόμο για την δημιουργία..!!!! Το αποτέλεσμα;;;;  ΟΝΕΙΡΙΚΟ!!!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-16Ακόμη και σήμερα αυτό θα διάλεγα… Δεν το αλλάζω με κανένα άλλο…!!!
Την ημέρα του γάμου το ευχαριστήθηκα τόσο πολύ, δεν με κούρασε ούτε μία στιγμή, με έκανε να νοιώθω άνετη και πάνω απ’ όλα να είμαι ΕΓΩ!!! Αυτά ήταν και τα βασικά σημεία που με βοήθησαν για την παραπάνω απόφαση.

realwedding-topgamos-vintage-2016-17

realwedding-topgamos-vintage-2016-18Όσο για τα παραγαμπράκια μας, επιθυμία μου ήταν να έχουν το ίδιο ντύσιμο με τον γαμπρό. Ήθελα μία μικρογραφία από το γαμπριάτικο κοστούμι..!!! Οι μόνες επιπλέον πινελιές που πρόσθεσε ο Δημήτρης για να το κάνει πιο παιδικό αλλά συνάμα και να δείχνουν σωστοί «κύριοι», ήταν να τους βάλει τυραντούλες, οι οποίες κρεμόντουσαν και οι μανσέτες του πουκαμίσου τους εσωτερικά να είναι πουα.

realwedding-topgamos-vintage-2016-19

realwedding-topgamos-vintage-2016-20Άλλος ένας μικρός πονοκέφαλος ήταν η αναζήτηση του φωτογράφου, ο άνθρωπος που θα εμπιστευόμασταν για να καλύψει τον γάμο μας, μα πάνω απ’ όλα να αποτυπώσει τις σημαντικές στιγμές μας με τέτοιο τρόπο ώστε όσα χρόνια και δεκαετίες και να περάσουν θα βλέπουμε τις φωτό και θα ξανά ζωντανεύουν οι στιγμές εκείνες. Θέλαμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον φακό, με αποτέλεσμα οι περισσότερες φωτό μας να είναι αυθόρμητες και όχι στημένες.

realwedding-topgamos-vintage-2016-21Ύστερα από αρκετή έρευνα βρεθήκαμε στα γραφεία της Wedding Scene. Μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή από τον τρόπο παρουσίασης της δουλειάς τους, από την σιγουριά που σου έβγαζαν για τον επαγγελματισμό τους, αλλά και για το αποτέλεσμα που θα σου φέρουν καθώς επίσης το πόσο καλά σε ψυχολογούσαν σαν ζευγάρι και σου πρότειναν το σωστό στυλ κάλυψης που θα έχει ο γάμος σου.

realwedding-topgamos-vintage-2016-22Σήμερα μετά από τόσους μήνες μόνο χαρά και χαμόγελο υπάρχουν μέσα μας για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Όλοι τους ταλαντούχοι, ερωτευμένοι με την δουλειά τους και πολύ κέφι για δημιουργία.

realwedding-topgamos-vintage-2016-23Σειρά είχε η επιλογή του προσκλητηρίου και η επιλογή της μπομπονιέρας. Εκεί τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα για το τι ζητούσαμε, διότι είχαμε ήδη πλάσει στο  μυαλό μας το στυλ του γάμου, καθώς επίσης και σε ποιους θα εμπιστευόμασταν το έργο αυτό.

realwedding-topgamos-vintage-2016-24Ο Νίκος Μπέικος (Royal Moments), αγαπημένος φίλος και εκείνος,  μας έδειξε μια πολύ μεγάλη γκάμα προσκλητηρίων από πρωτότυπες ιδέες και με διαφορετικά ύφη μεταξύ τους. Η επιλογή μας έγινε… Το προσκλητήριό μας, θύμιζε κάτι από παλιό, λιτό, αλλά και πολύ αρχοντικό!!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-25Επίσης το Royal Moments επιμελήθηκε τα ευχαριστήρια σημειώματα που στείλαμε στους καλεσμένους μας μία εβδομάδα μετά τον γάμο μας, καθώς επίσης ανέλαβαν την δημιουργία της απεικόνισης  των αριθμών των τραπεζιών, σε χάρτινες vintage κορνίζες,  τα καρτελάκια με το menu του τραπεζιού, αλλά και το χωνάκι του ρυζιού.

realwedding-topgamos-vintage-2016-26Η μπομπονιέρα, τα στέφανα, ο δίσκος με την καράφα και το ποτήρι ήταν από την εταιρεία νυφικών MariBel στον Πειραιά. Στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία όπως τα παραπάνω κινηθήκαμε και για αυτά. Η μπομπονιέρα ήταν ένα χειροποίητο σαπουνάκι που απεικόνιζε μία γυναίκα καμέο. Όσο για το σετ των αγαπημένων μας κουμπάρων, τα στέφανά μας ήταν χειροποίητα με δαντελίτσα και πολύ μικρές και διακριτικές περλίτσες. Ο δίσκος, η καράφα και το ποτήρι ήταν κρακελέ, θέλαμε να έχουμε κάτι που δεν το συναντάς εύκολα…

realwedding-topgamos-vintage-2016-27Οι μήνες περνούσαν και έπρεπε να ασχοληθούμε και με την εμφάνιση του γαμπρού. Από την αρχή αυτό που έψαχνε ο Αντώνης ήταν κάτι το οποίο να μην είναι αυστηρά γαμπριάτικο κοστούμι. Ήθελε να είναι λίγο μοντέρνο αλλά συγχρόνως και πολύ σικάτο.

realwedding-topgamos-vintage-2016-28Ύστερα από μία μεγάλη βόλτα στα μαγαζιά και πολλές συζητήσεις με φίλους, οι οποίοι ήδη είχαν παντρευτεί, βρήκαμε το στυλ που τον αντιπροσώπευε. Αυτό δεν υπήρχε κάπου πέρα από τον Tailor στην Αθήνα.

realwedding-topgamos-vintage-2016-29Το κοστούμι του ήταν μπλε και επάνω είχε πολύ ψιλά θαλασσί και καφέ πουά. Το συνόδευσε με παπιγιόν και μαντηλάκι τα οποία ήταν λευκά με καφέ πουά επίσης. Το σύνολο ήταν υπέροχο, μα πάνω απ’ όλα το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Αντώνης ένοιωθε άνετα και ωραία μέσα σε αυτό…!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-30Μία τελευταία πινελιά, αλλά εξίσου καθοριστική για την τελειωτική εικόνα που θα έχει ο γάμος  είναι ο στολισμός του κτήματος και των τραπεζιών. Αυτό το  έργο θα το αναλάμβανε η αγαπημένη μας οικογένεια Βαγενά στη Νίκαια. Τους γνωρίζουμε πάρα πολλά χρόνια και έχουν δώσει σε πολλές μας σημαντικές στιγμές χρώμα και μυρωδιές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό. Ο επαγγελματισμός τους και οι πρωτότυπες ιδέες τους θα μας ολοκλήρωναν το όνειρο…!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-31 Η αλήθεια είναι ότι ο στολισμός, μας απασχόλησε πάρα πολύ μαζί με τους κουμπάρους μας, διότι το κτήμα ήταν πολύ μεγάλο και είχε πολλά σημεία και γωνιές που θα ήταν καλό να αναδείξουμε. Θα έπρεπε να είναι τόσο –  όσο ώστε, ούτε να καλύψεις την φυσική ομορφιά που διέθετε το κτήμα, ούτε και να κρύψεις τον  στολισμό του γάμου σου. Όλα ήθελαν μία αρμονία και ένα μέτρο.

realwedding-topgamos-vintage-2016-32Το ραντεβού που πραγματοποιήσαμε μαζί τους ήταν για να δούμε και να πάρουμε μία γεύση το προς τα πού θα κινηθούμε. Τι φανταζόμασταν εμείς από την μεριά μας και τι μας πρότειναν εκείνοι από την εμπειρία τους. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι και εκείνους τους αφήσαμε να δημιουργήσουν ελεύθερα και χωρίς περιορισμό.  realwedding-topgamos-vintage-2016-33Την ημέρα που μας δειγμάτισαν  την ολοκληρωμένη τους  ιδέα το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό, ρομαντικό και κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε ξανά συναντήσει σε άλλο γάμο!!!! Το λευκό χρώμα στα λουλούδια και το χρώμα από το φυσικό ξύλο έδεσε άψογα με το φυσικό τοπίο του κτήματος… Τα λόγια είναι περιττά!!!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-34

realwedding-topgamos-vintage-2016-35Τέλος με το μοναδικό πράγμα που δεν ασχολήθηκα, πέρα από μία μοναδική φορά, ήταν ότι είχε σχέση με το μακιγιάζ και το χτένισμα. Οι υπεύθυνες που θα αναλάμβαναν να με μεταμορφώσουν σε μια λαμπερή νύφη με γνώριζαν από έφηβη και μαζί τους ήδη είχα πειραματιστεί αρκετά ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι μου ταιριάζει και τι ακριβώς θα κάναμε για εκείνη την μέρα.

realwedding-topgamos-vintage-2016-38Το μακιγιάζ μου εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ‘40 και του ’50. Όσο για τα μαλλιά ένα ελαφρύ μάζεμα μπροστά και τα υπόλοιπα έπεφταν πίσω στην πλάτη μπούκλες καθώς θέλαμε να δώσουμε έμφαση στο καπελίνο με το βέλο που θα φορούσα.

realwedding-topgamos-vintage-2016-39Η ημέρα του γάμου έφτασε και παρά το άγχος και την νευρικότητα που είχα όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, με ένα μαγικό τρόπο την ημέρα εκείνη ήμουν τόσο ήρεμη, ευτυχισμένη και ανυπόμονη που θυμάμαι τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια.

realwedding-topgamos-vintage-2016-37Η πιο δυνατή στιγμή που έζησα ήταν όταν είδα τον Αντώνη μου να με περιμένει στο μονοπάτι για να πάμε στο εκκλησάκι, το πρόσωπό του τόσο ήρεμο, τόσο ευτυχισμένο, λαμπερό και όμορφο που βλέποντάς τον με έκανε να αισθανθώ την πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου.

realwedding-topgamos-vintage-2016-000

realwedding-topgamos-vintage-2016-40 Κοιτώντας γύρω μας διαπίστωσα ακόμη μία φορά το πόσο τυχεροί ήμασταν που είχαμε κοντά μας τους υπέροχους γονείς μας, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας, διακριτικοί, χωρίς να μας χαλάσουν κανένα χατίρι!

realwedding-topgamos-vintage-2016-42Τα λατρεμένα μας αδέρφια, που ζούσαν την χαρά μας, τις οικογένειές μας, τους αγαπημένους μας κουμπάρους, που σε εκείνους οφείλαμε αυτόν τον γάμο, διότι εκείνοι στάθηκαν η αφορμή για την γνωριμία μας.

realwedding-topgamos-vintage-2016-43Τους φίλους μας, αλλά και τους περισσότερους από τους συνεργάτες μας, που περισσότερο από μισό χρόνο μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά, μας συμβούλευαν και άκουγαν κάθε μας επιθυμία, κάθε μας σκέψη, μας έδιωχναν κάθε άγχος και αμφιβολία που έμπαινε στο μυαλό μας.
realwedding-topgamos-vintage-2016-41Για όλα αυτά και για ακόμη περισσότερους λόγους ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά είναι το μόνο που μπορώ να πω… Ευχαριστούμε που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε ένα από τα όνειρα μας και να μας το κάνουν ακόμη καλύτερο από αυτό που είχα αρχικά φανταστεί.

realwedding-topgamos-vintage-2016-44Η συμβουλή που θα έδινα σε κάθε νύφη, είναι να το ζήσει όσο περισσότερο μπορεί. Η μέρα αυτή είναι μία και μοναδική!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-45Να μείνει συγκεντρωμένη στους στόχους της ίδιας αλλά και του συντρόφου της. Αν είναι εκείνοι καλά θα είναι και οι γύρω τους. Αν περάσουν εκείνοι καλά θα περάσουν και οι υπόλοιποι και η μέρα του γάμου τους τότε θα έχει επιτυχία!!!

realwedding-topgamos-vintage-2016-46Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα ξοδεύεις, αλλά ποιους έχεις κοντά σου και πως νοιώθεις. Επίσης να έχουν γύρω τους συνεργάτες οι οποίοι να έχουν θετική αύρα και ενέργεια και θα τους κάνουν να νοιώθουν άνετα για να μπορούν να εκφράζουν κάθε τους σκέψη.

realwedding-topgamos-vintage-2016-47

Όλα του γάμου …


 • Όνομα Νύφης: Μαρία Μεταξά
 • Όνομα Γαμπρού: Αντώνης Καραγεωργίου
 • Εκκλησία Γάμου: Εκκλησάκι Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης κτήματος «Άλσος Νυμφών»
 • Ημερομηνία Γάμου: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, 19:30μμ
 • Νυφικό: d.sign by Dimitris Katselis couture
 • Παπούτσια Νύφης: Nak Shoes
 • Κοστούμι: Tailor Italian Wear Αθήνα
 • Παπούτσια Γαμπρού: PERLA PURA, Γλυφάδα
 • Φωτογράφοι: Wedding Scene, Περιστέρι
 • Δεξίωση: Κτήμα «Άλσος Νυμφών», Άγιος Στέφανος
 • Catering: Anagnostopoulos Catering
 • Στολισμός: Vagenas Flowers in Style 1980, Νίκαια
 • Επιπλέον διακόσμηση κτήματος & Stand Λεμονάδας: Ελένη Αναγνωστοπούλου
 • Προσκλητήρια, ευχαριστήρια κ.α.: Εταιρεία Lavly από Royal Moments – Νίκος Μπέικος, Αθήνα
 • Μπομπονιέρες, Σετ κουμπάρου: MariBel, Πειραιάς
 • Νυφικό Χτένισμα Γάμου: Χρύσα Λαδοπούλου
 • Νυφικό Μακιγιάζ Γάμου: Μάγδα Αγγελάκη
 • Make up & Hair Fashion Next Day Shooting: Antigoni Kapetanaki
 • Παιδότοπος: Δελφινάκια

Real Weddings Gallery